Sezon 2010
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
Ha ha nie mogę, Mazovia w Krakowie. ![]() |
|
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
Warszawiaki robią ekspansje. Skuszeni frekwencją u GG w zeszłym roku, przyjadą do nas trzepać kasę No ale trzeba przyznać, "Finał edycji górskich" brzmi dumnie
|
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Obawiam się, że "krakowiakom" te maratony mogą się przejeść. | |
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
|
Nie chcę plotkować, ale... Wczoraj byłem w siedzibie Związku Kolarskiego i dowiedziałem się, że we wrześniu mają odbyć się Mistrzostwa woj. małołopolskiego w maratonie MTB i że organizatorem będzie Czarek Zamana. Wychodzi na to, że to właśnie ta impreza. A swoją drogą, to nie wiedziałem, że mieszkam w górach ;-) Z drugiej strony, im więcej imprez, tym lepiej. Byle tylko trasy były wytyczone w sposób... hmmm... przemyślany. |
|
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Nie chcę plotkować, ale... Wczoraj byłem w siedzibie Związku Kolarskiego i dowiedziałem się, że we wrześniu mają odbyć się Mistrzostwa woj. małołopolskiego w maratonie MTB i że organizatorem będzie Czarek Zamana. Wychodzi na to, że to właśnie ta impreza. Akurat tak się zbiegło, że ja też wczoraj byłem w MZKOL-u. Prezes pan Marek Kosicki wspominał właśnie o Mistrzostwach Małopolski, które miały odbyć się w Szczawnicy na edycji Grzegorza Golonki ale odpuścił ten temin z racji kolizji z edycją Langa. Wspomniał w tym kontekście o edycji w Krakowie Zamany, ale dzień wcześniej jest maraton w Rabce i obsada w Krakowie może być kiepska. Dlatego podsunąłem mu pomysł aby zrobić to w Krynicy. Ma to rozważyć. Tak czy inaczej klasyfikowani będą tylko zawodnicy z licencją. ![]() |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Trzy imprezy to dużo? Do niedawana jedyną konkurencję dla GG na terenie Krakowa robiła Justysia z Markiem. : ) Także nie wszyscy miejscowi, w pogoni za okazją do startu, węszą po całym kraju. nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 12-01-2010 12:10 | |
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
I oczywiście trasa pójdzie jak u Golonki ![]() Czyli górska na maxa
|
|
|
| |
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
| Wybiegając trochę w przyszłość chciałem spytać czy Dolsk GG robicie z noclegiem? Jak nie wystąpią jakieś wyjątkowe okoliczności to bym się chętnie do kogoś dołączył na dojazd i nocleg. | |
|
| |
|
DOLSK--też suzkam dojazdu nawet jeśli z noclegiem to na 1000% jadę
|
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
Doczytałem się że w tym roku nie będzie Mistrzostw Polski w Maratonie organizowanych w Wałbrzychu przez PZKol. Edycja bikemaratonu w Jeleniej Górze 14 sierpnia w obecności sędziów PZKol będzie uznawana jako oficjalnie Mistrzostwa Polski w Maratonie dla zawodników z i bez licencji. Czyli będzie jeszcze gorzej niż do tej pory, dobrze tylko że to Jelenia Góra (może być trochę przewyższeń), a nie Poznań Tylko jestem ciekaw jak to będzie , bo Mistrzostwa muszą być rozgrywane na jednej dużej pętli. Zobaczymy jak mr. Grabek poradzi sobie z takim wyzwaniem ![]() |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
a w Wałbrzychu były
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
Bike-Cup został skasowany w kalendarzu http://mzkol.pl/index.php |
|
|
| |
|
|
Wielka szkoda! Znów trzeba będzie liczyć na Justysię i Marka. Czy wyścig na UE też zagrożony? ; )
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
|
Ale może tylko wyleciał z kalendarza MZKol? |
|
|
| |
|
|
Słuszna uwaga! Może organizatorzy zrezygnowali z wypłaty stosownego haraczu sędziom z MZKoL i stąd ta eksmisja.
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| szkasia Posty: 507 Dołączył: 13 sie 07 |
|
| Ok to tłumaczy wycofanie Bike Cupu z kalendarza MZkol-u ale co tłumaczy tą głuchą ciszę w powszechnych środkach przekazu tego nijak nie mogę sobie wytłumaczyć? | |
|
| |
| Jacekddd Posty: 534 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Witam Spokojnie oni pewnie tylko czegoś "nie dopełnili" ale ja chciałem z innej beczki, otóż dopiero się wciągam i widzę, że udział w imprezach to wielka motywacja do ruchu ale jednocześnie jak patrzę gdzie odbywają się poszczególne imprezy to inspiracja więdnie no bo nieszczególnie wyobrażam sobie jechać autem pół dnia w jedną stronę a potem ujechać równo jakiś dystans. Ta wizja zupełnie psuje mi smak wszystkiego. Jak obeszliście ten temat ? - wyjazdy dzień wcześniej ? - zorganizowany transport ? .. ? Jacek |
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
|
...dojazd do 3 godzin zazwyczaj robimy w tym samym dniu, jeśli jest dalej to jedziemy z noclegiem ...
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
Dodatkowo warto znaleźć ekipę z którą się jeździ. Można się zmienić za kierownicą i jest taniej i znacznie przyjemniej
Куба |
|
|
| |
|
Albo istnieje możliwość pociągiem i się nie męczysz za kółkiem.
|
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Warszawiaki robią ekspansje. Skuszeni frekwencją u GG w zeszłym roku, przyjadą do nas trzepać kasę