22.01.2012 Zimowy Bieg z Californią
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
|
Jest to bieg górski 8,5km / 350m przewyższeń. Trasa leci z Zarabia czerwonym szlakiem. Ciekawa propozycja, bezpłatna i jeszcze z sauny można skorzystać po biegu :-) Szczegóły szbiker dodał/a następującą grafikę: ![]() |
|
|
| |
| oscar Posty: 178 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 maj 10 |
|
| O tak! | |
|
| |
| LoveBeer Posty: 313 Miejscowość: Nowy Targ Dołączył: 2 sie 10 |
|
na 8,5 km te 350m to jest po prostu malo, ale moze wybrzydzal juz nie bede i pewno sie pojawie, choc bieganie po plaskim to nie jest moje ulubione bieganie
Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
PePe ![]() Posty: 1074 Dołączył: 22 sie 06 |
|
|
To nie jest płaskie - zobacz na wykres "elewacji". Całą wysokość na dobrą sprawę robisz w pierwszych 4,6 km. Potem to faktycznie już płaski spacerek. I dla nieznających trasy w pewnym miejscu może być spora niespodzianka związana z nachyleniem. PePe |
|
|
| |
|
|
Wykres jak taki jak poniżej .. raczej nie jest płaski :-) Na pewno będzie można się nieźle zmęczyć ;-) szbiker dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 04-01-2012 16:19 | |
|
| |
| LoveBeer Posty: 313 Miejscowość: Nowy Targ Dołączył: 2 sie 10 |
|
no to jak jest 350 na 4.6 to juz w normie, choc i tak mniej niz robie treningowo (z reguly na podbiegu kolo 700m na jakis 7-8km), a to moje treningowo to tez zadne halo w porownaniu co sie czasem wyczynia (bieg na kasprowy ma chyba kolo 1000m ? na kopske sedlo jak biegalem tez bylo 1000m na jakis 9km - to jest gorski bieg a nie jakies 350m )swoja droga wczoraj zrobilem 20km po plaskim (tylko 230m podbiegu) i choc robie po gorach niewiele mniej to dostalem pieronskich zakwasow, serio nie wiedzialem ze do tego stopnia pracuja inne miesnie w biegu po gorach i po plaskim
Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Wybieram się potruchtać. Mam jeszcze jedno/dwa miejsca w aucie. Jadą ze mną pit i szbiker. | |
|
| |
|
Na starcie stanęliśmy z Marcinem i Pitem i 40 innymi zawodnikami. (wśród nich m.in. Justyna Frączek) Co tu dużo gadać było super a trasa zdecydowanie górska W jednym miejscu było naprawdę stromo i chyba tylko siłą woli ją wybiegłem a raczej "wytruchtałem" . Buty czasami "buksowały" Cały czas pod górę, dopiero w późniejszej fazie wypłaszczenia i zbiegi zresztą tak jak na profilu powyżej. Gratulacje dla organizatorów za bardzo fajną imprezkę ! ![]() Na pewno jeszcze tu kiedyś wrócę ...być może na jakiś niedzielny cyklicznie organizowany trening albo skorzystać z siłowni bo wylosowałem karnet zresztą podobnie jak Pit :-) Marcin wylosował koszulkę. Wszyscy dostali też karnety na saunę. Dodam tylko że na mecie dostaliśmy izotoniki a przypominam że nie było żadnego wpisowego. Czołówka wyścigu to mocni zawodnicy...paru z teamu montrail. Wygrał Paweł Krawczyk(widać że to specjalista od biegów górskich ), drugi był Lucjan Chorąży a trzeci Jan Michałowski. W kategorii kobiet triumfowała Justyna Frączek.Z tego co pamiętam Marcin był 22, Pit 32, ja 9 a pełne wyniki pojawią się na stronie maratony polskie Po wyścigu z linii mety przy górnej stacji kolejki na Chełmie trzeba było w własnym zakresie wrócić na Zarabie :-) Było trochę chłodno bo nie przekazałem ciuchów na górę ale dzięki temu bardzo szybko zbiegłem ;-) Moim błędem była też stanowczo za krótka rozgrzewka przez co na początku nie biegło mi się najlepiej i ciężko było wejść na wysokie obroty. Gratuluję wszystkim startującym. Warto było wybrać się wspólnie z chłopakami na tą imprezę ![]() szbiker dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 22-01-2012 18:27 | |
|
| |
|
|
Pierwszy start w 2012 roku zaliczony. Mój czas według komórki to 55:44. Track Lekko nie było, bo przewyższeń wyszło 444 metry. Trasa bajeczna, od startu polewało deszczem, im wyżej to sypało śniegiem, na szczycie słoneczko. Z mety wsiadłem do wyciągu, bo chciałem się przejechać za darmo. :-) Na koniec wylosowałem koszulkę, a nie jak koledzy karnet na siłownie warty 150zł. ![]() Za rok wystartuje. :-) |
|
|
| |
|
| Nieoficjalne wyniki kobiet i mężczyzn (bez czasów) | |
|
| |
|
| Galeria i oficjalne wyniki. Moja strata procentowa do pierwszego wyszła w biegu górskim 38,28% jest podobna do biegu sylwestrowego o 0,5% | |
|
| |
|
|
Marcin Pit Marcin Tego gościa nie znam ...ale uważajcie na niego bo to wredny typ ! ;-P To był fajny bieg w pięknych okolicznościach przyrody Taki kameralny ale z zacnymi biegaczami górskimi więc można było się spróbować Miał być koleżeński a każdy zapiepszał jak mały samochodzik Nawet nie straciłem zbyt wiele bo 4 min 50s ;-) | |
| Edytowane przez szbiker dnia 25-01-2012 16:17 | |
|
| |
lukcio ![]() Posty: 1145 Miejscowość: kraków Dołączył: 11 lut 09 |
|
Szymek gratuluję mocnego występu, wynik zupełnie niezły
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
|
| Dzięki ! Takie słowa motywują . Cieszę się z tego biegu mimo że te parę dni po biegu trochę "szczykało" mnie pod kolanem :-) | |
|
| |
|
Filmik z zawodów autorstwa dziuplaTV ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 29-01-2012 19:38 | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

)
W jednym miejscu było naprawdę stromo i chyba tylko siłą woli ją wybiegłem a raczej "wytruchtałem"