I Przełajowy Bieg Cross Krak Maraton 25.02.12
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
|
W sobotę 25 lutego odbędzie się bieg przełajowy w Lasku Wolskim na dystansie maratońskim 42.195 km. Oczywiście można zrobić mniej okrążeń (1-10). Bieg ma formułę koleżeńską podobną to tej która odbyła się na błoniach 28 stycznia (ten sam organizator): szczegóły i fotki. Bieg z Californią również miał taką formułę. Wpisowe 5zł . Start na Polanie Pod Dębiną / klasztor Kamedułów / . Trasa ma długość 4,2 km x 10 ? ...zobaczymy ;-) Organizator zapewnia bufet na trasie. Planuję udział w tych zawodach, traktuję je jako wyzwanie :-) Tutaj szczegóły Cross Krak Maraton Odnośnie samego biegania polecam ciekawy artykuł Justyny Frączek na bW "Biegajmy" z uwagą Jakuba Krzyżaka w komentarzach :-) | |
| Edytowane przez szbiker dnia 09-02-2012 13:28 | |
|
| |
|
|
Poniżej trasa biegu 10 x 4,2km szbiker dodał/a następującą grafikę: ![]() |
|
|
| |
|
|
Jutro planuję przebiec 1 lub max. 2 okrążenia powyższej trasy biegu. Jakby miał ktoś ochotę dołączyć to będę czekał : o 11:00 na pętli tramwajowej na Salwatorze i około 11:30 na przystanku autobusowym koło zoo. Zapraszam. | |
| Edytowane przez szbiker dnia 18-02-2012 23:34 | |
|
| |
|
|
Dzięki za wspólny bieg RB. Zrobiliśmy 2 kołeczka po 4,2km. Miło było Cię spotkać i pogadać na ciekawe tematy. Jeśli chodzi o samą trasę to chyba najbardziej daje w kość ścianka na początku trasy idąca w górę w kierunku zoo od Polany pod Dębiną . Pewien starszy Pan zaczął sobie tam kpić z naszego tempa - a wydawałoby się że to taki miły starszy człowiek Po drodze widać było sporo biegaczy - w sumie chyba ze 30 (już na samym Salwatorze widziałem jakąś grupkę około 10 osobową) - bardzo popularny ten sport :-) Biekerów też trochę dzisiaj widziałem. Potem już na Sikorniku każdy pobiegł w swoją stronę . Ja zamiast odjechać z pętli tramwajowej na Salwatorze , pobiegłem dalej do domu zaliczając jeszcze po drodze Kopiec Krakusa - jednym słowem zafundowałem sobie dzisiaj niezły wycisk. I tak skończyło się że biegłem non stop przez 3h. W dosyć pagórkowatym terenie daje to nieźle w kość ... aż strach się bać co będzie na samym biegu :-) .Być może zdecyduję się tylko na półmaraton ale kto wie :-) | |
| Edytowane przez szbiker dnia 19-02-2012 23:05 | |
|
| |
| oscar Posty: 178 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 maj 10 |
|
Ja się może wybiorę, na połówkę ![]() |
|
|
| |
|
Wróciłem właśnie z trasy biegu i po namyśle trasa została trochę z modyfikowana i skrócona do pętli 3km względem bezpieczeństwa bo pozostała część trasy była mocno oblodzona Wiadomość z forum Trasa pętli skrócona ale czy całości też - oto jest pytanie :-) Ja w każdym razie lecę. Kto się wybiera to do zobaczenia przed 10:00 na Polanie pod Dębiną :-) | |
| Edytowane przez szbiker dnia 24-02-2012 22:05 | |
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
eXtra ciężka interwałowa trasa video | galeria |
|
|
| |
|
|
Super filmik i jak szybko :-) Fajnie że byłeś i dzięki za doping! Bieg rzeczywiście ciężki i naprawdę dał mocno w kość - zresztą wystarczy spojrzeć na miny zawodników i trasę :-) Zdecydowałem się na półmaraton. Na starcie spotkałem Pita i razem zapisaliśmy się na bieg w biurze zawodów czyli...w volkswagenenie :-) Walka była piękna. Trzeba było zmagać się nie tylko z zawodnikami ale i trudną trasą - to lubię (miejscami strome zbiegi i podbiegi dające niezły fan połączony z bólem mięśni i wypluwaniem płuc :-) ). Trasa w stosunku do tej z mapki powyżej została ona nieco zmodyfikowana co nie znaczy że w kierunku trasy łatwiejszej :-) Pętla miała 3km. Od Polany pod Dębiną, asfaltowo lodową ścianką :-) do góry potem skręt 180 stopni w lewo koło bunkra, zbieg na dół wąziutką bardzo śliską ścieżką (błoto+liście - taką jak na tym zdjęciu Marcina ) do szklaku niebieskiego i nim cały czas w dół (np. w takim stylu ;-) ) omijającym albo i nie co większe płaty lodowe :-) do odcinka prostej drogi wypadającej już wprost na Polanę pod Dębiną. Potem trzeba było skręcić w prawo i podbiec niezłą ściankę pod Klasztor Kamedułów. Dalej poruszając się wzdłuż muru trzeba było dobiec do szlaku czarnego i nim już "wypaść" na Polanę pod Dębiną z drugiej strony. Następnie znowu ścianka lodowo -asfaltowa .......itd Na trasie jak już wspomniałem zacięta koleżeńska rywalizacja :-) Tasowałem się głównie z 3 zawodnikami m.in. z tymi dwoma z którymi biegnę na filmie Marcina i jeszcze jednym którego później dogoniłem. Po ukończeniu 7 okrążeń jak zakładałem byłem przed nimi jednak potem okazało się że 2 z nich pobiegło dalej więc rozkładali siły :-) Czas jaki uzyskałem na trasie 21,1km to 1h 56'35''. Na trasie był jeden bufet. Po biegu każdy dostał dyplom z zapisanym czasem i medal-szyszkę :-) Gratulacje dla organizatorów za super trasę i sympatyczną atmosferę Już teraz zapraszają na kolejny bieg Półmaraton Marzanny ;-)Nieoficjalne wyniki z forum: MARATON | |
| Edytowane przez szbiker dnia 26-02-2012 12:37 | |
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
|
Brawo Szymek
Куба |
|
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
| Też miałem w planie, jako wyjście awaryjne, start w tej imprezie. Na szczęście nie udało się i mogłem ze spokojnym sumieniem zażyć kąpieli błotnych na przełajach w Kętach:http://sport-raporty.bikeboard…blotne-w-ketach | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Powinszować pudła Z Waldkiem przegrać to nie wstyd, gość mocny okropnie jest. |
|
|
| |
|
No ja tam wolę w takich warunkach terenowych jakie teraz panują jednak biegi Gratuluję samozaparcia i pudła w tym błotnym wyścigu.Dzięki Kuba. Przewyższenie na Cross Krak Maraton wyniosło 1740m a zatem na półmaratonie 870m. Nie umniejszając temu naprawdę trudnemu biegu prawdziwy sprawdzian będzie na półmaratonie marzanny 18 marca ... już 737 osób. Żeby bieg się zwrócił to dyrektor biegu Roman Piątek "Romano" mówił po Cross Kraku że potrzeba min. 1000 osób ale chyba nie ma się co martwić biorąc pod uwagę jakie rzesze ludzi biegają ;-) |
|
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
No ja tam wolę w takich warunkach terenowych jakie teraz panują jednak biegi Prawdę mówiąc, ja też. No ale "jak trza, to trza" ![]() |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Gratuluję samozaparcia i pudła w tym błotnym wyścigu.