Zakrzówek
- « początek
- ‹ poprz
- 1
- 2
- nast ›
- koniec »
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Nie ma to jak żyć w rzeczywistości tak bogatej, że można ją opisać jednym, góra dwoma zdaniami! Tego zazdroszczę!![]() ![]() Ja też nie widzę sensu prowadzenia dalszej dyskusji, bo w sobotę wyrobię sobie zdanie w sposób najlepszy! nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 15-02-2012 13:29 | |
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
Jeśli ktoś miałby ochotę zobaczyć na czym polega dry-tooling może zaglądnąć 18.02. na Zakrzówek (na lewo od Baby Jagi) o godz 11:00skolioza A gdzie jest Baba Jaga? |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
|
Ta najwyższa to Baba Jaga ...kiedyś okoliczni mieszkańcy nazywali ją Batkowa Skała (od byłych już właścicieli tych terenów) Mapka | |
| Edytowane przez szbiker dnia 17-02-2012 12:11 | |
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
| Czuję się oświecony. Dzięki. | |
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
Proszę. A ja nie mogłem się tam stawić ale co zrobić ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 18-02-2012 13:18 | |
|
| |
|
Byłem trochę naiwny! Drogi był na tyle "wyczyszczone", że nic nie miało prawa odpaść! No, na oślej łączce(ta trasa pierwsza od lewej?) trochę się sypało.Jednak chętnie dam się przekonać własnym argumentom wymienionym wyżej: "status niemal(i tylko niemal!) parku miejskiego","przyjmę argumentację bagatelizującą obrażenia skał, sens ochrony starego kamieniołomu, bo to i tak forma już nienaturalna". I dla dokładności, argumentowi Kubaka-"Zakrzówek to nie naturalny górotwór". Za to argument "Jest ona("metoda" dry-tooling V) nie bardziej inwazyjna niż wspinanie bez sprzętu."- włożę między bajki. I będę je przeciwny jeżeli "jeśli by takie akcje prowadzone były w Dolinkach", by znów zacytować Kubaka. Podsumowując, widząc zaangażowanie zawodników(była tam w ogóle jakaś rywalizacja?), nie chcąc psuć im wygody wynikającej z lokalizacji skałek, nie chcąc być bardziej eko niż Greenpeace- mogę być podawany jako przykład osobnika, który jątrzyła, a teraz jest za!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 18-02-2012 17:25 | |
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Trochę mi się pomyliło, nie sprawdziłem pewnych rzeczy do końca i... pojechałem dzisiaj na Zakrzówek wiedząc, że zawodów w dry-toolingu, nie będzie, gdyż były tydzień temu. Utkwiło mi jednak w głowie, że Skolioza w tym temacie napisał, że 18go lutego można będzie popatrzeć na tą dyscyplinę i że będę mógł go spotkać. Na miejscu byłem o 10:30. Chwilkę szukałem danego miejsca ale szybko go odnalazłem. Z pewnym zdziwieniem zauważyłem, że nie ma Skoliozy. Stałem tak przez 1h i chłonąłem oczyma jak chłopaki i jedna dziewczyna zmagają się ze ścianą skał. W końcu wysłałem smsa Versusowi, który deklarował, że też przybędzie popatrzeć. Kiedy pojawił się Versus, chyba obaj byliśmy przekonani, że będzie Skolioza, tylko trochę później. W międzyczasie zwiedziliśmy fort i zrobiliśmy kilka zdjęć. Po wyjściu z fortu dołączył do nas Kot. W rozmowie z nim okazało się, że ostatnio Kot, czytał w necie o zawodach z tamtego tygodnia i wrzucił info u nas na Forum w temacie, który wygrzebał gdzieś z dna. Jakie było moje zdziwienie, kiedy Kot mi oznajmił, że Skolioza informował to "być może rok temu". Kiedy wróciłem do domu, okazało się, że nie rok temu, a 5 lat temu!! Porażka w MiśQ'owym stylu!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie żałuję, że tam pojechałem. Spodobała mi się ta forma wspinaczki! A tutaj kilka fotek. Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
|
Ale wtopa! Wychodząc o 10:32 z domu, miałem wątpliwość, czy będę punktualnie! A już w tym momencie miałem 5 lat i 1 dzień w plecy! ![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj wychodzi już różnica pokoleń! Nie wyrosłem na grach komputerowych, gdzie każda plamka, piksel, znaczek, symbol. każdy mały/duży/wielki napis, może być interaktywny. Może kryć pod sobą kluczową w danym momencie treść! Oczywiście, im bardziej nic na to nie wskazuje, tym bardziej puchnie w samozadowolenie twórca koncepcji(kosi ignorantów ![]() ).A to, że język, znak, symbol traci swoją podstawową funkcję- komunikatywność ...kogo to obchodzi!? Ten czy ów spali cegłę, że to niby nieobyty... i po kłopocie! Wniosek, rozdzielenie tematów świeżych i odgrzewanych, byłoby posunięciem mało ambitnym(wiadomo!)... ale wielce użytecznym!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 19-02-2012 09:53 | |
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
Kot zawsze dba o porzadek w watkowaniu a jednoczesnie sprytnie odwraca uwage od takich detali jak czas ![]() |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
"...czas jest pojęciem względnym..." ![]() Ważne że można było się przewietrzyć i podziwiać jak inni wdrapują się na górę
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Ja nie mam do nikogo żalu. Fajnie, że zobaczyłem jak to się na dziabach i rakach idzie po pionowej skale. Jedynie wyrolowałem się w taki sposób, że myślałem, że zobaczę się ze Skoliozą
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
- « początek
- ‹ poprz
- 1
- 2
- nast ›
- koniec »
| Skocz do Forum: |

No, na oślej łączce(ta trasa pierwsza od lewej?) trochę się sypało.