Zakrzówek

Autor Wiadomość
Versus mężczyzna

Miejscowość: Kraków
Dodane 15-02-2012 13:26 RE: Zakrzówek
Nie ma to jak żyć w rzeczywistości tak bogatej, że można ją opisać jednym, góra dwoma zdaniami! Tego zazdroszczę!B):D
Ja też nie widzę sensu prowadzenia dalszej dyskusji, bo w sobotę wyrobię sobie zdanie w sposób najlepszy!

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

Edytowane przez Versus dnia 15-02-2012 13:29
RB mężczyzna

Dodane 17-02-2012 10:32 RE: Zakrzówek
Jeśli ktoś miałby ochotę zobaczyć na czym polega dry-tooling może zaglądnąć 18.02. na Zakrzówek (na lewo od Baby Jagi) o godz 11:00skolioza

A gdzie jest Baba Jaga?
szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 17-02-2012 12:00 RE: Zakrzówek
Ta najwyższa to Baba Jaga ...kiedyś okoliczni mieszkańcy nazywali ją Batkowa Skała (od byłych już właścicieli tych terenów)
Mapka
Edytowane przez szbiker dnia 17-02-2012 12:11
RB mężczyzna

Dodane 17-02-2012 13:01 RE: Zakrzówek
Czuję się oświecony. Dzięki.
szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 18-02-2012 13:11 RE: Zakrzówek
Proszę. A ja nie mogłem się tam stawić ale co zrobić i co?
Edytowane przez szbiker dnia 18-02-2012 13:18
Versus mężczyzna

Dodane 18-02-2012 17:23 RE: Zakrzówek
Byłem trochę naiwny! Drogi był na tyle "wyczyszczone", że nic nie miało prawa odpaść! :) No, na oślej łączce(ta trasa pierwsza od lewej?) trochę się sypało.

Jednak chętnie dam się przekonać własnym argumentom wymienionym wyżej:
"status niemal(i tylko niemal!) parku miejskiego","przyjmę argumentację bagatelizującą obrażenia skał, sens ochrony starego kamieniołomu, bo to i tak forma już nienaturalna".
I dla dokładności, argumentowi Kubaka-"Zakrzówek to nie naturalny górotwór".

Za to argument "Jest ona("metoda" dry-tooling V) nie bardziej inwazyjna niż wspinanie bez sprzętu."- włożę między bajki. I będę je przeciwny jeżeli "jeśli by takie akcje prowadzone były w Dolinkach", by znów zacytować Kubaka.

Podsumowując, widząc zaangażowanie zawodników(była tam w ogóle jakaś rywalizacja?), nie chcąc psuć im wygody wynikającej z lokalizacji skałek, nie chcąc być bardziej eko niż Greenpeace- mogę być podawany jako przykład osobnika, który jątrzyła, a teraz jest za!B)

Edytowane przez Versus dnia 18-02-2012 17:25
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 19-02-2012 01:04 RE: Zakrzówek
Trochę mi się pomyliło, nie sprawdziłem pewnych rzeczy do końca i... pojechałem dzisiaj na Zakrzówek wiedząc, że zawodów w dry-toolingu, nie będzie, gdyż były tydzień temu. Utkwiło mi jednak w głowie, że Skolioza w tym temacie napisał, że 18go lutego można będzie popatrzeć na tą dyscyplinę i że będę mógł go spotkać. Na miejscu byłem o 10:30. Chwilkę szukałem danego miejsca ale szybko go odnalazłem. Z pewnym zdziwieniem zauważyłem, że nie ma Skoliozy. Stałem tak przez 1h i chłonąłem oczyma jak chłopaki i jedna dziewczyna zmagają się ze ścianą skał. W końcu wysłałem smsa Versusowi, który deklarował, że też przybędzie popatrzeć. Kiedy pojawił się Versus, chyba obaj byliśmy przekonani, że będzie Skolioza, tylko trochę później. W międzyczasie zwiedziliśmy fort i zrobiliśmy kilka zdjęć. Po wyjściu z fortu dołączył do nas Kot. W rozmowie z nim okazało się, że ostatnio Kot, czytał w necie o zawodach z tamtego tygodnia i wrzucił info u nas na Forum w temacie, który wygrzebał gdzieś z dna.
Jakie było moje zdziwienie, kiedy Kot mi oznajmił, że Skolioza informował to "być może rok temu". Kiedy wróciłem do domu, okazało się, że nie rok temu, a 5 lat temu!!
Porażka w MiśQ'owym stylu!! :D:D:D:D:D:D:D
Nie żałuję, że tam pojechałem. Spodobała mi się ta forma wspinaczki!
A tutaj kilka fotek.

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

Versus mężczyzna

Dodane 19-02-2012 09:52 RE: Zakrzówek
Ale wtopa! Wychodząc o 10:32 z domu, miałem wątpliwość, czy będę punktualnie! A już w tym momencie miałem 5 lat i 1 dzień w plecy! :D:Dbrawo!B)

Tutaj wychodzi już różnica pokoleń! Nie wyrosłem na grach komputerowych, gdzie każda plamka, piksel, znaczek, symbol. każdy mały/duży/wielki napis, może być interaktywny. Może kryć pod sobą kluczową w danym momencie treść! Oczywiście, im bardziej nic na to nie wskazuje, tym bardziej puchnie w samozadowolenie twórca koncepcji(kosi ignorantówbrawo!B)).
A to, że język, znak, symbol traci swoją podstawową funkcję- komunikatywność ...kogo to obchodzi!? Ten czy ów spali cegłę, że to niby nieobyty... i po kłopocie!

Wniosek, rozdzielenie tematów świeżych i odgrzewanych, byłoby posunięciem mało ambitnym(wiadomo!)... ale wielce użytecznym!B)

Edytowane przez Versus dnia 19-02-2012 09:53
Andy mężczyzna

Andy
Dodane 19-02-2012 10:28 RE: Zakrzówek
Kot zawsze dba o porzadek w watkowaniu a jednoczesnie sprytnie odwraca uwage od takich detali jak czas :)
Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 19-02-2012 14:27 RE: Zakrzówek
"...czas jest pojęciem względnym..." ;)

Ważne że można było się przewietrzyć i podziwiać jak inni wdrapują się na górę :)

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 19-02-2012 17:33 RE: Zakrzówek
Ja nie mam do nikogo żalu. Fajnie, że zobaczyłem jak to się na dziabach i rakach idzie po pionowej skale. Jedynie wyrolowałem się w taki sposób, że myślałem, że zobaczę się ze Skoliozą :D

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

Skocz do Forum: