Rozłam w cyklokraku- Bikeholicy :D
Autor | Wiadomość |
---|---|
spros Posty: 38 Dołączył: 31 paź 06 |
|
pocio napisał/a: to ja pójde z tobą. czego czak by nie zrobił będzie albo łomot albo bęcki , albo i łomot i bęcki. |
|
| |
cichy Posty: 43 Miejscowość: Kraków N-Huta Dołączył: 13 paź 06 |
|
Tak dla ścisłości Czak już nie jest adminem ,nie jest Bikeholikiem . Ja osobiście się odcinam od tego gościa bo jego mądrość jest dla mnie nie do strawienia ! I obym na trasie go nie spotkał(wysokie bliskie 99,999% prawdopodobieństwo) !!!! | |
| |
Jelitek2 Posty: 269 Dołączył: 27 lis 06 |
|
Ależ MiśQ nie wiem czy pamiętasz my się poznaliśmy już podczas jednego z kwietniuwch wyjazdów teamowych (taki burak obładowany bagażnikami i z lemondką na góralu to byłem ja). A co do maratonów to racja, jest to okazja do rywalizacji, ja wtedy akurat jechałem dla zabawy więc nie wypruwałem z siebie wszystkich sił, ale faktycznie super było z Tobą chociaż przez chwilę pogadać i pojechać - oby takich sytuacji było więcej (oczywiście Ty dajesz ostro czadu a ja Cię gonię żeby pogadać B) ) | |
| |
MiśQ Posty: 3413 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
cichy napisał/a: no to się podziało... ale aż miło mi to czytać ! no to może my zieloni przygarniemy Czaka, kto jest ZA a kto PRZECIW ?? Jelitek2 napisał/a: hehehe, jaaasne... pogadać na rozmowy jest czas za linią mety Fakt, że często na maratonach zamieniam jeszcze kilka słów z Axi'm, to On zawsze krzyczy "cześć MiśQ", ech... na maratonach jest przyjacielska atmosfera Czak tego pewnie nie kmini, podejrzewam, że nie startował nigdy w maratonie... tak Czaku ? Grunt to nie przemęczać się! | |
Edytowane przez MiśQ dnia 29-11-2006 00:36 | |
| |
Jelitek2 Posty: 269 Dołączył: 27 lis 06 |
|
Pewnie że nie startował bo Czak pilnuje by nikt nie koksował i żeby wszystko było w porządku, a jak nie jest to daje kopa z półobrotu :-D | |
| |
MiśQ Posty: 3413 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
a jak wróci do domu pisze posta o zaistniałym procederze a tak z pół innej beczki, to ciekawe kto więcej kokuje, kolarze jeżdżący na 26" czy kolarze jeżdżący na 29" ?? kto wie ? może Czak już gdzieś w necie znalazł odpowiedź ? Grunt to nie przemęczać się! |
|
| |
ChuckNorris Posty: 357 Miejscowość: Kraków Dołączył: 11 paź 06 |
|
MisQ napisał/a:Koksuja najwięcej na 26", bo więcej mocy wkładają w kręcenie korba by utrzymac prędkość na nierównościach. Misq a kiedy ty złożysz 29"? nie mów tylko że nie chcesz, bo się czegoś boisz, niekórych takie duże koła przerażają. W ten sposób myslac powonieneś jeździć na składaku, bo postep to przestepstwo. A wracając do rozłamu to jak sie teraz czujecie czy świat nadal będzie taki sam? czy w sklepach tak samo będą się sprzedawać rowery bo kulku kolesi zorbiło swoją stronke? jak to jest rzkenijcie : B) "Until you get two suspended 29er wheels under your ass you aint riddern nothing yet." |
|
| |
krzysiek s Posty: 68 Miejscowość: Kraków Dołączył: 24 wrz 06 |
|
ChuckNorris napisał: a ja własnie mysle ze ci co kaleczą kolarstwo górskie na 29" więcej koksują! a muszą to robić aby nie zostawali daleko w tyle na tych swoich cielakach... przecież jak by zamykali trasę na maratonie to w łeb by wzieła ta cała kosmiczna teoria o 29" pociskach które po górach przemykają z naddźwiękowa prędkością.. |
|
| |
pit Posty: 1619 Dołączył: 9 sty 06 |
|
Na forum cyklokraka od pewnego czasu wisi komunikat: W związku z zakończeniem działalności FORUM ROWEROWEGO cyklokrak.com (17.05.2007) polecamy skopiować interesujące Was treści zanim staną się nieosiągalne. Jednocześnie zachęcamy do korzystania z innych for rowerowych: www.forumrowerowe.pl / www.forumrowerowe.org / www.rowerowanie.pl/forum / www.forumrowerowe.bikeholicy.pl Co prawda przypuszczaliśmy, że to w końcu nastąpi, ale tak czy inaczej trochę żal tego faktu - tym bardziej, że Paweł- Cyklokrak włożył bardzo dużo pracy w powstanie swojego portalu rowerowego, a potem i forum. To właśnie dzięki pracy i pasji Pawła większość z nas wogóle się poznała. Tak! To właśnie za pośrednictwem jego forum - istniejącego od jesieni 2004 roku zaczęliśmy wspólnie kręcić, i zarówno my: Zieloni jak i Czerwoni wywodzimy się z tego forum | |
Edytowane przez pit dnia 15-05-2007 17:02 | |
| |
lox Posty: 116 Miejscowość: Kraków Dołączył: 20 wrz 06 |
|
Biali też się tam poznali obecny Joe Cox wczesniej Maverick Team w składzie Robcio Egzekutor i Loxiu...
Grubasek ;) |
|
| |
Tom Posty: 185 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 sty 06 |
|
Szkoda to początki, dzięki cyklokrak.com stałem się zielonym, choć pomarańczowym nigdy nie byłem, bo nie zdążyłem... | |
| |
szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
Coś się musi skonczyć żeby zaczęło się coś nowego - lepszego. Ja też dzięki cykokrakowi zadomowiłem się po przeprowadzce w Krakowskim światku rowerowym Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
| |
elawinia Posty: 920 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 8 mar 06 |
|
A co do Pawła - stworzył super miejsce, super forum , włożył mnóstwo pracy (wielki szacunek) a przerosła go nie technika, nie brak inwencji, nie brak talentu organizacyjnego ale po prostu ... współpraca z ludźmi. Nie po tym poznaje sie mężczyznę jak zaczął, lecz jak skończył. Jedno jest pewne - wykiełkowało stamtąd kilka bardzo fajnych ekip rowerowych |
|
| |
|
Czy Paweł nie chciał komuś przekazać storny i/lub forum ,a także domeny? Na czym polega poprawność czy też nie danej strony rowerowej? Co teraz porabia Paweł czyżby ani słowa nie napisał ani na rowerowaniu ani na bikeholikach? Ja w każdym razie niebawem otworzę stronę i forum łączącą wsyztskich 29erowiczów z Polski i mam nadzieję nie tylko. "Until you get two suspended 29er wheels under your ass you aint riddern nothing yet." |
|
| |
pocio Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
Chuck jak to w końcu zrobisz to bardzo mi zaimponujesz
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
| |
zbyszek Posty: 127 Miejscowość: krakow Dołączył: 11 sty 06 |
|
Od Cyklokraka wszystko sie zaczelozostaly jeszcze pomaranczowe koszulki ,czasem jeszcze w niej jezdze ,pamietam z jakim zapalem je odbieralismy pod Smokiem.. | |
| |
|
Skoro obecnie domena nie jest zajmowana to może ktoś z zielonych by miał mozliwość otworzyć na jakimś serwerze takową stronkę CYKLOKRAK.COM na wielu portalach są jeszcze do niej linki. Szkoda tej nazwy poprostu. Nie chodzi o to żeby tam bić rekordy odwiedzin strony tylko, żeby było takie neutralne miejsce dla rowerzystów z południowej Polski i w dalszej kolejności nie tylko. Może jeszcze Paweł nie wykasował bazy danych portalu i forum. Tworzeniem portalu mogliby się zająć najbardziej aktywni bikerzy, byle tylko nie jedna osoba. @Pocio mam narazie problemy z serwerem, jak tylko otworzę to napewno będziecie o tym wiedzieć. A co do planów Krossa w kwestii 29erów to mówiłem prawdę. Potrzebuję opinii w tamtym wątku co byście chcieli widzieć w takich rowerach. Bo tak naprawdę żadna najlepsza firma amerykańska czy niemiecka bez opinii klientów nie mogłaby istnieć. Także napiszcie co wam przeszkadza w obecnych rowerach i co byście chcieli widzieć, a ja zobacze co będzie mozna zorbić. Sporym ogranicznikiem dla tworzenia rowerów na rynek krajów postkomunistycznych jest wąski portfel, a taki solidny, lekki i zwrotny full 29" będzie kosztował od 400-1500 zł wiecej niż porównywalna 26". Ale postaram się, aby ścigający się z was i zapaleni rowerzyści mieli okazję przeprowadzić dogłębne testy tychże rowerów. Narazie potrzebuję od was nieco zainteresowania tematem, inaczej nic z tego nie wyjdzie. "Until you get two suspended 29er wheels under your ass you aint riddern nothing yet." | |
Edytowane przez ChuckNorris dnia 04-06-2007 23:43 | |
| |
Leslaw Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Chuck jestem wręcz zachwycony tym ,że wreszcie coś bez bajerownia normalnie napisałeś. I to da się już przeczytać. | |
| |
furman Posty: 3218 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Ja tam lubię iść z postępem. Na pewno bym się bryknął na czymś takim gdyby była okazja. | |
| |
pocio Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
a ja zawsze mogę na maratonie przetestować 29" fulla. Myślę, że jak Kross wyposażył by zielonych w takie rowery (oczywiście do testów) to chętnych by było więcej.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
| |
Skocz do Forum: |