Zamek Lipowiec - 21.05.2016
Autor | Wiadomość |
---|---|
Leslaw Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Zapraszam na wspólny wypad na Zamek Lipowiec w sobotę 21 maja 2016. Start z pod Smoka o godz. 10.00 Wycieczka się odbędzie pod warunkiem dobrej pogody. Wyjazd MTB, gdzie trasa Smok-Smok to około 100 km i 4-4,5h samej jazdy. |
|
| |
furman Posty: 3217 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Hmm...już raz umierałem po takiej wycieczce...i to jeszcze jak miałem jako taką kondycję To może kolejna reinkarnacja. |
|
| |
Kocur Posty: 1595 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
W sobotę mam jakąś imprezę firmową - jeszcze zobaczę czy mi się uda
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
| |
przemo Posty: 557 Miejscowość: Kraków Dołączył: 31 sie 06 |
|
Może wreszcie bym pojechał. | |
| |
mandraghora Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
Nie ma mnie, zawody... Może będzie padało...? ;-)
adrenalina? pół kilo poproszę :) |
|
| |
lukcio Posty: 1145 Miejscowość: kraków Dołączył: 11 lut 09 |
|
Kurcze, chętnie bym się (w końcu) wybrał, ale niestety nie ma mnie w Krk
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
| |
janekziom Posty: 11 Dołączył: 18 mar 16 |
|
Pomysł na wycieczkę na prawdę bardzo fajny zwłaszcza że niedawno planowałem pojechać do Lipowca i najchętniej z kimś, ale piszę posta głownie bo jeszcze nie dostałem na PW odpowiedzi od Lesława odnośnie szczegółów wycieczki w sobotę. Więc o co bliżej chodzi... wycieczka zaczyna się o 10.00 i kończy się o 15.00. Czyli wychodzi na to że sam dojazd do Lipowca to 2,5h, a z powrotem to samo (już nawet przerwy odliczam). Normalnie pisał na taką wycieczkę, ale biorąc pod uwagę tak krótki czas na dojazd to stwierdzam że mam do czynienia z wydolnościowym zawodowcem, możliwe że nawet jedzie kolażówką czym ja nie jeżdżę.... więc przez to nie dam niestety rady... a szkoda bo gdyby to było 8h w planach to mógłbym się pisać na to. |
|
| |
Kocur Posty: 1595 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
Sprawdź tracki z poprzednich Lipowców w dziale GPS - nikt nie jeździł ze średnią 25 km/h. Jeśli zaliczyłeś 100 km w terenie to luz. Nie ma co liczyć ile godzin na jazdę, ile na odpoczynek, ile na siku po drodze itp. E. Chyba wykrakałem i się nie wykręcę ze służbówki :/ MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE | |
Edytowane przez Kocur dnia 19-05-2016 19:18 | |
| |
|
Tempo zawsze dostosowujemy do uczestników wycieczki, a jeżeli nawet pociśnie się mocniej pod jakąś górkę to i tak czekamy później na ostatniego. Janekziom nie zrażaj się podanymi parametrami jazdy w pierwszym poście, może tak kiedyś wyszło ale nie jest to reguła. Dużo zależy od tego jak dużo jest terenu na trasie. Dla przykładu podam ci, że podczas wyjazdu na Lipowiec w lipcu 2010 wyszło mi dom-dom 133 km i 6h 26 min samej jazdy. | |
Edytowane przez Leslaw dnia 20-05-2016 09:43 | |
| |
furman Posty: 3217 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Kuźwa..nie wyrobię się jutro. Niby jestem w Kraku ale nie ogarnę wszystkiego. | |
| |
|
No i po wycieczce. Było nas 4 - Lesław, Furman, Krzysiek (nie zielony) i ja. Plan uległ zmianie i nie pojechaliśmy na Lipowiec. Kierownik wycieczki stwierdził, że za mało ludzi. Pojechaliśmy wałami Rudawy, Szczyglice, Balice (tu odłączył się Furman, bo nie miał tyle czasu), Zabierzów, Dolinka Bolechowicka, Zelków, Biały Kościół, Ojców i do domu. Po drodze z Ojcowa spotkaliśmy Andy'ego. Kapci nie było, Lesław miał kontrolowaną glebę, izotonik pod bocianem był, czyli wycieczka udana. Mnie wyszło 56km, ale wytyrałem się strasznie. Track trasy jest tutaj. Dzięki za wycieczkę i do następnego razu. |
|
| |
|
Dzięki za wspólny wypad. Z uwagi na to iż wychodziło że na Lipowiec pojechałbym tylko ja i Przemo obraliśmy inny kierunek wycieczki. Wycieczka na Lipowiec odbędzie się w innym terminie. | |
| |
pocio Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
szkoda, że dopiero dzisiaj przeczytałem. A może i dobrze bo bym zszedł na trasie
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
| |
|
Pocio, poczekalibyśmy na Ciebie, tak jak Lesław czekał na każdej górce na nas. | |
| |
|
Nowy termin wycieczki to 04.06.2016 Start z pod Smoka o godz. 10.00 |
|
| |
MiśQ Posty: 3412 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Chciałbym
Grunt to nie przemęczać się! |
|
| |
UMaciek Posty: 640 Miejscowość: Krzeszowice Dołączył: 19 kwi 09 |
|
Kończę pracę o 6, nie da rady wstać o 9 | |
| |
Kubak Posty: 2451 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
Jak będzie fajna pogoda to zamierzam się stawić.
Куба |
|
| |
mandraghora Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
Lesław, którędy jedziecie? Chętnie dołączymy na trasie jak będzie fajna pogoda.
adrenalina? pół kilo poproszę :) |
|
| |
|
Jedziemy wałami Rudawy, potem Szczyglice, Ballice, Lasek Zabierzowski.... | |
| |
Skocz do Forum: |