Maraton Sabinov.

Autor Wiadomość
furman mężczyzna

furman
Miejscowość: Kraków
Dodane 21-08-2010 20:06 Maraton Sabinov.
Szukam chętnych na wyjazd na maraton z serii Cyklokarpaty do Sabinova. Informacje na stronie cyklokarpaty.pl
Zapewniam samochód + 3 rynny na rower.

Temat nadal aktualny. Wyjazd i powrót w sobotę 4 września.
Edytowane przez furman dnia 01-09-2010 12:01
furman mężczyzna

furman
Dodane 01-09-2010 12:08 RE: Maraton Sabinov.
Temat nadal aktualny. Wyjazd i powrót w sobotę 4 września.
LoveBeer mężczyzna

LoveBeer
Miejscowość: Nowy Targ
Dodane 05-09-2010 10:47 RE: Maraton Sabinov.
kolege furmana widzialem na miejscu, choc nie zaczepialem, moze tylko zapytam - jak poszlo ?
ja osobiscie sie wymordowalem straszliwie. trasa wogole nie zgadzala sie z profilem, nie dosc ze dluzsza to od polowy totalnie interwalowa, bardziej podobna do xc (bardzo krotkie i strome podjazdy, korzenie, koncowka trawersem bo zboczu nachyleniem podobnym... bo ja wiem, do sokolicy np od strony kroscienka ;)), ze zjazdami na ktorych czlowiek walczyl zeby sie nie zabic (wasko, z blotnistymi koleinami na ktorych przod robil co chcial), trasa w sumie miekka (wiekszosc przejazdow przez pola, laki choc juz przeslchly nadal 'uginaly' sie pod moja ciezka dupa), bardzo duzo fragmentow z buta (choc staralem sie jechac wszystko, momentami jechalem 4kmh !!!!) - jak dla mnie trasa bardzo niebezpieczna. jak sobie nikt krzywdy nie zrobil to bede w szoku. do tego wygladalo to wszystko jakby trase puscili po totalnych bezdrozach (nie drogach zaznaczam) - przejazd przez pole pokrzyw po pas, zwalone drzewa na trasie itd itp - norma. serio, jadac klalem na czym swiat stoi i chyba pierwszy raz w zyciu zastanawialem sie czy nie zejsc z trasy - koncowke jechalem juz bez wody, ledwo cieply i kiedy zobaczylem po wjezie na jak myslalem ostatni asfalt ze trasa zjezdza z powrotem w las i do gory autentycznie nie czulem ze ten maraton jest dla mnie przyjemnoscia... na szczescie po tych kilku godzinach czlowiek inaczej patrzy na sprawy :)
niestety nie bylo czipow i znalezli sie ludzie ktorzy to wykorzystali - na szczescie org to zauwazyl i przede mna conajmniej 3 osoby dostaly dsq (patrzac na wyniki na mecie bylem /mega/ 12(19) po pol godzinie juz 9(15). fajnie ze dla polakow bylo startowe 10 a nie 20 euro. tradycyjnie gulasz i piwko na mecie. koszulki to standard na slowackich maratonach :) pogoda dopisala REWELACYJNIE !
(ps: poczatek maratonu kiedy policja wyprowadzala go ze stadionu i zaklinowala sie na skrzyzowaniu i pol maratonu przejechalo obok i 'co dalej ?' to byla tez niezla beka :))

Piwny budda na rowerze.

Edytowane przez LoveBeer dnia 05-09-2010 10:48
Yatzek mężczyzna

Yatzek
Dodane 05-09-2010 11:29 RE: Maraton Sabinov.
Z tego co wiem to nasz Furman był drugi w swojej kategorii! :)
jak go znam to na pewno opisze swoją przygodę na Słowacji.
Michal mężczyzna

Miejscowość: Krościenko Wyżne
Dodane 05-09-2010 14:56 RE: Maraton Sabinov.
Gratuluję drugiego miejsca! Ja niestety przepadłem na zjazdach, złe ogumienie i spadek z 2-go miejsca :[
Edytowane przez Michal dnia 05-09-2010 14:57
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 05-09-2010 15:24 RE: Maraton Sabinov.
czy są gdzieś wyniki tego maratonu?

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

Yatzek mężczyzna

Yatzek
Dodane 05-09-2010 15:32 RE: Maraton Sabinov.
Michał, sorry że Cię przeoczyłem w wynikach
na słowackiej stronie, to pewnie przez ten język :)
Napisz nam tu które miejsce zająłeś bo się gubię w
tym Słowackim liczeniu czasu;(

Dodane dnia 05 września 2010 15:36:39

czy są gdzieś wyniki tego maratonu?pocio

Tutaj są wyniki
Edytowane przez Yatzek dnia 05-09-2010 15:37
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 05-09-2010 16:11 RE: Maraton Sabinov.
wyniki dodałem. Mam tylko wątpliwości czy one są zgodne z kategoriami w cyklu? Dotyczy to Michała.

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

Yatzek mężczyzna

Yatzek
Dodane 05-09-2010 16:28 RE: Maraton Sabinov.
Jeśli chodzi o Furmana to w klasyfikacji generalnej całego
cyklu maratonów Cyklokarpaty 2010 wyniki są tu
a Michała wyniki, też w całym cyklu są tu

Nie są tu jeszcze uwzględnione dane z ostatniego maratonu.
furman mężczyzna

furman
Dodane 05-09-2010 17:05 RE: Maraton Sabinov.
Wyniki są zakręcone bo Słowacy liczyli po swojemu ale do generalki cyklo będzie wchodziło według naszego regulaminu.
Jeśli chodzi o sam maraton to bardzo trudny kondycyjnie. Technicznie raczej spoko, sporo błota ale zjazdy bez jakichś extra stromizn i fajnie można było szkolić technikę.
Na przejechanie całej trasy potrzebowałem 5h41 minut. Końcówka to wręcz jak z nocnych koszmarów, trochę dezinformacji co do przebiegu trasy i dystansu i trzeba było do mety dojeżdżać na oparach.
Tak jak Yatzek napisał mam zamiar napisać coś więcej o tym maratonie. Słowacja niby blisko ale mało kto był i widział jak tam się robi maratony.
Edytowane przez furman dnia 05-09-2010 18:21
szkasia mężczyzna

szkasia
Dodane 05-09-2010 20:15 RE: Maraton Sabinov.
Czapka z głowy 5.41 Piotr wymiataszbrawo!brawo!
Edytowane przez szkasia dnia 05-09-2010 20:17
Michal mężczyzna

Miejscowość: Krościenko Wyżne
Dodane 05-09-2010 21:51 RE: Maraton Sabinov.
Wyniki nieoficialne (moje wyliczenia) 5 w kategorii hM1 :(
Skocz do Forum: