MTBMarathon Rabka 11.09.2010
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
| Ja również szukam miejsca dla siebie i roweru bez noclegu z wyjazdem w sobotę. Mam własną rynnę jakby brakowało i jadę giga. | |
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
|
Ze strony GG: "Ok. 12.00 powinna pojawić się mapa maratonu. "Ostatnie opady nie zrobiły szkód w rejonie Rabki. Woda spływa z gór, ale potrzeba jeszcze kilku dni, by warunki na trasie wróciły do normy" - słowa zaprzyjaźnionego kolarza z Rabki. gg " ![]() |
|
|
| |
| Gregor Posty: 17 Miejscowość: Kraków Dołączył: 17 mar 10 |
|
|
Może wiecie jakie będą poszczególne dystanse na trasie MINI i MEGA??
Ford Wikar/Rośliny Akwariowe.pl |
|
|
| |
|
Nie wiem jakie - bo jeszcze nie są podane - jest za to mapka która wiele mówi dla tych co tam byli wiele razy Grimpeur napisał na forum GG że " Z mapy wynika, że trasa będzie raczej krótka: giga - 56 km, mega - 41. Ale podjazdy będą długie i ciężkie, a pogoda pewnie dołoży swoje." Jednak kto myśli że krótkie dystanse spowodują że będzie lekko łatwo i przyjemnie ten się myli ;-) p.s Podobno teraz w Nowym Targu i nad Gorcami leje ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 03-09-2010 15:40 | |
|
| |
| LoveBeer Posty: 313 Miejscowość: Nowy Targ Dołączył: 2 sie 10 |
|
|
tak, dzis prawie od rana lalo (a wczoraj juz tak fajnie bylo...), na szczescie przed jakas chwila przestalo i wyszlo slonce. co do tras to roznica miedzy mega i giga bedzie wrecz symboliczna i to mnie troche dziwi, przeciez mozna bylo 'spuscic' giga ktoryms ze szlakow do nowego targu i dopiero z powrotem na gran na czarny szlak... Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
|
|
No, to wszystko jasne : "Najprawdopodobniej będziemy musieli posunąć sie do mało atrakcyjnego i niepopularnego wariantu ![]() Giga będzie "dokręcać" dodatkową rundę, już raz jechaną ![]() Dystanse: Mini - 27 km Mega - 45 km Giga - 72 km Giga to dwa rozjazdy: - pierwszy na Bukowinie Obidowskiej ok. 31 km (GIGA prosto, MEGA w prawo) - drugi na Maciejowej, ok. 50 km (GIGA w lewo, MEGA prosto do mety), po przejechaniu dodatkowej rundy MINI, GIGA, ok. 66 km jedzie prosto. gg " p.s LoveBeer - jesteśmy i będziemy wdzięczni za wszelkie kolejne meldunki z okolic trasy ;-) | |
| Edytowane przez szbiker dnia 03-09-2010 22:22 | |
|
| |
|
| LoveBeer w okolicach Rabki zawsze jeździsz na tym Race King 2.2 z tyłu? | |
|
| |
| LoveBeer Posty: 313 Miejscowość: Nowy Targ Dołączył: 2 sie 10 |
|
racekingi powinny sobie spokojnie poradzic w gorcach. a ja jezdze na tym co mam, jak jest sucho to i na wormdriveach da sie tu jezdzic a ten raceking mi strzelil z boku (sic!), kupilem nowego 2.0 i teraz mam konfiguracje rk z przodu, larsen mimo z tylu, poki co przejechalem tak 2 maratony, rewelacyjnie nie jest, ale majac na uwadze ze na obu bylo sporo blota zle tez nie. w tej konfiguracji pojade rabke.ps: nadal zimno jak fiks ale przynajmniej przestalo padac... Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
|
Dzięki W takim razie ja zostanę przy swoim RR. |
|
|
| |
| ośka Posty: 239 Miejscowość: Chrzanów Dołączyła: 13 sie 07 |
|
Widzę, że te dystance się nieco pozmieniały To może wiele zmienić
|
|
|
| |
|
|
Teraz na mapce jest : Mini 26,8 Mega 44,5 Giga 71,3 Będzie ok - o ile nie będzie padać i nie będzie zimno i o ile reaktywujemy sprzęty po Krakowie :/ | |
| Edytowane przez szbiker dnia 07-09-2010 15:30 | |
|
| |
UMaciek ![]() Posty: 640 Miejscowość: Krzeszowice Dołączył: 19 kwi 09 |
|
Sprzęt zreaktywowany, to teraz się za mnie musiało wziąć Ja chcę do Rabki!
|
|
|
| |
|
Trasa znowu się nico pozmieniała Będzie piękny maraton ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 07-09-2010 23:58 | |
|
| |
|
| Ciągle szukam transportu. Może teraz ma ktoś wolne miejsce najlepiej ze zbiórką blisko Nowej Huty? | |
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
Powodzenia dla wszystkich startujących, mnie niestety zabraknie ![]() Pogody i pylącej trasy życzę
|
|
|
| |
|
Niestety prognozy nie są optymistyczne aczkolwiek według relacji z objazdów trasy na forum GG nie jest tak tragicznie jakby się mogło zdawać . | |
| Edytowane przez szbiker dnia 09-09-2010 00:28 | |
|
| |
| ośka Posty: 239 Miejscowość: Chrzanów Dołączyła: 13 sie 07 |
|
Szbiker, chciałam Ci tylko tak po cichutku powiedzieć, że Pogodynka kłamie! Tam pogoda zmienia się codziennie, a i tak sobota będzie słoneczna
|
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Rabka: Ośka/Versus- decydujące starcie!?
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
Zmieniam front i biorę samochód do Rabki Mam dwa miejsca wolne. Ewentualnych chętnych proszę o info na priv. |
|
|
| |
lukcio ![]() Posty: 1145 Miejscowość: kraków Dołączył: 11 lut 09 |
|
Szbiker, chciałam Ci tylko tak po cichutku powiedzieć, że Pogodynka kłamie! Tam pogoda zmienia się codziennie, a i tak sobota będzie słoneczna Zgadzam się ze stwierdzeniem, że pogoda zmienia się codziennie. Z beznadziejnej na jeszcze gorszą. Prawie 2 tygodnie zajęło mi przywrócenie roweru do życia po Krakowie, dłubania po trochę każdego dnia. Jak po Rabce będzie podobnie to pierniczę i zmieniam hobby na szachy :-/ SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

To może wiele zmienić