XII MTB Maraton Michałowice
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| rook99 Posty: 24 Miejscowość: Kraków/Masłomiąca Dołączył: 25 maj 12 |
|
|
Info ws. maratonu w Michałowicach - jeszcze nieoficjalne. Trzy dystanse - jedna, dwie lub trzy pętle do wyboru. W porównaniu do dotychczasowej dużo ciekawsza trasa z okrojoną do minimum jazdą po asfalcie. Termin - 9 sierpnia. Mapkę trasy znajdziecie tutajhttps://www.facebook.com/macie…ewski.7?fref=ts pozdr Krzysiek |
|
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
| 9 sierpień czyli gdy jest zakończneie TdP w KRK ) | |
|
| |
|
Na to wygląda To info nieoficjalne, ale źródło wydaje się pewne. |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Każdy termin jest dobry
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
|
Ile ma pętla plus minus?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE | |
| Edytowane przez Kocur dnia 27-06-2015 23:00 | |
|
| |
| Grezi Posty: 68 Dołączył: 31 paź 10 |
|
|
Fajniej by było 02 sierpnia, bo 09 to raczej na wakacje będę wyjeżdżał a nie na maraton :/
|
|
|
| |
| Troll Posty: 34 Dołączył: 16 sie 12 |
|
|
2 sierpnia looks better. 9 VIII to szczyt sezonu urlopowego. |
|
|
| |
|
Co to urlop ? ![]() A tak naprawdę zawsze kogoś nie będzie. MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Gmina Michałowice z pewnością dostosuje termin festynu, przy okazji którego zorganizuje maraton, do powyższych sugestii. Ja tylko proszę o "start" nie wcześniej niż o godzinie 17:00- po weselu będę!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
Mam kolejne info. XII MTB Maraton w Michałowicach 9 sierpnia. Oficjalny objazd tydzień wcześniej - sobota lub niedziela. Wytyczona pętla ma ok. 30 km. Jak uda mi się objechać wcześniej, wrzucę ślad i dokładne parametry. Na zawodach do wyboru jedna, dwie lub trzy rundy. TdP kończy się 8 sierpnia w KRK, tak więc dla tych co nie na urlopach terminy w sam raz. Tyle newsów. Mocnej łydy dla wszystkich ![]() | |
| Edytowane przez rook99 dnia 29-06-2015 23:16 | |
|
| |
|
Na www.mtb.ckip.com.pl ruszyła rejestracja. Limit miejsc - 250 ![]() |
|
|
| |
|
Przy próbie wejścia na stronę ![]() ![]() Edit Czy ktoś może usunąć ten dziwny skrypt bo z żadnego urządzenia w domu wejść nie mogę :[ MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE | |
| Edytowane przez Kocur dnia 03-07-2015 21:00 | |
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Czy ma ktoś wolne miejsce w samochodzi z Krakowa dla mnie i roweru? Przynajmniej "tam".
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 03-07-2015 18:14 | |
|
| |
|
|
Traska objechana. Według Garmina pętla ma 29,5 km i 620 m przewyższenia. W porównaniu do kilku poprzednich wydań jest podobnie choć moje subiektywne odczucie chyba ciekawiej. W ubiegłym roku Garmin dla Giga pokazywał 77 km i 1530 m w pionie, w tym pokaże penie 89 km i 1860 m. Są ciekawe sekcje w lasach, są i asfalty. Tego ostatniego zawsze będzie za dużo, no ale to nie Gorce czy Beskidy tylko okolice Krakowa. Ostatni podjazd będzie przy drugiej i trzeciej pętli przeklinany - nachylenie śmiało przekracza 20%. Ślad znajdziecie w dziale Trasy GPS. Uprzedzam, że jak zwykle na ul. Warszawka przejechałem skręt z asfaltu. Trzeba zjechać jakieś 300 m wcześniej. rook99 dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez rook99 dnia 11-07-2015 22:06 | |
|
| |
| Grezi Posty: 68 Dołączył: 31 paź 10 |
|
Na stronie orga jest limit na giga 12.30. Czy na pewno jest przemyślany? bo to oznacza średnią ok 24km/h. W zeszłym roku z mega tylko ok 15 osób miało taką, z giga tylko 3. Wychodzi na to, że tegoroczne giga poza zasięgiem zdecydowanej większości zeszłorocznych gigowców z 27 tylko 3-5 się załapie .
|
|
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
|
Moja mocna sugestia to oddzielenie mety od miejsca wjazdu na kolejną pętlę. W ostatnich latach robił się straszny "kocioł". Ci, którzy kończyli "mega" robili biesiadę na mecie, a gigowcy musieli się przeciskać, a szybkie zaopatrzenie dla nich na bufecie było niemożliwe. Teraz przy 3 pętlach "bałagan" może być jeszcze większy, dlatego nie widzę innej możliwości. |
|
|
| |
|
| Panowie, słuszne uwagi. Wrzuciłem temat limitu czasu na Giga i biesiady na linii Start/Meta do sir Maćka. Zobaczymy co postanowi ORG. | |
|
| |
|
W ślad za sugestiami zmieniono limit czasu wjazdu na trzecią pętle (Giga) 2,5 na 3 h Zawsze to coś ale i tak trochę ciasno Dla Mega brak limitu |
|
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
|
Była dzisiaj gorąca atmosfera, ale Ci co startowali potwierdzą że i upale można się ścigać. Kibicowałem, przyglądałem się z boku i widziałem wszystkich uśmiechniętych, więc chyba maraton się udał. Ostatecznie kto miał wygrać to wygrał, a dla Zielonych miły akcept to pudło na trasie Giga(3m w M3) dla Kuby. Brawa również dla zielonego Tadka za hart ducha - po "dachowaniu" pojechał dalej i ukończył dystans jednej pętli. | |
| Edytowane przez Andy dnia 09-08-2015 23:34 | |
|
| |
| marco Posty: 45 Miejscowość: KRAKÓW Dołączył: 4 sie 12 |
|
|
Gorąco było, termometr w liczniku pokazywał miejscami nawet 41 st C, szczególnie na podjazdach po asfalcie, w lesie trochę przyjemniej bo 28 do 31. Ale tego lasu było mało w stosunku do długości trasy. |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |
To info nieoficjalne, ale źródło wydaje się pewne.
![[i co?]](/images/smiley/bezradny.gif)

.
Zawsze to coś ale i tak trochę ciasno
Dla Mega brak limitu