Objazd trasy maratonu Krakowskiego - 25.07.2010
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Już teraz zapraszam na wspólny objazd trasy maratonu Krakowskiego na niedzielę 25 lipca. Planuję objechać dystans Giga. Zbiórka na rogu błoń na przeciwko hotelu Cracovia, wyruszamy o godz. 10.00. Przewiduję tempo średnie, czyli "lekki tlenik" ale tym razem "jeńców nie bierzemy". Nauczony doświadczeniem z naszych objazdów należy przyjąć, że czekamy na siebie w granicach rozsądku, gdyż peleton może być spory i za dnia byśmy nie skończyli. Jeżeli będą chętni na zapoznanie się z trasą Mega to też zapraszam. Napewno znajdą się osoby do zrobienia krótszej trasy. ![]() Zapomniałem dodać, że objazd dotyczy edycji cyklu Grzegorza Golonki. No cóż mamy 3 maratony w tym roku w Krakowie i tylko się cieszyć z nadmiaru bogactwa. ![]() | |
| Edytowane przez Leslaw dnia 06-07-2010 22:39 | |
|
| |
| skrzynia Posty: 566 Miejscowość: bikegaraż Dołączył: 29 lip 06 |
|
Rozumiem, że chodzi o objazd tej nowej trasy wg. mapki z Compass'u? Sam bym się pewnie pogubił więc jadę
|
|
|
| |
| drag Posty: 148 Dołączył: 7 cze 10 |
|
| Leslaw nie jedziesz do Gorlic?? | |
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
| Jestem chętny na objazd mega, krótsza trasa więc i tempo mogło by być spokojniejsze? | |
| Edytowane przez Cvbge dnia 06-07-2010 21:57 | |
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
| Zanosi się na to że będę. | |
|
| |
UMaciek ![]() Posty: 640 Miejscowość: Krzeszowice Dołączył: 19 kwi 09 |
|
Też wstępnie byłbym chętny, ale zobaczę jak wrócę znad jeziorka
|
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
Nauczony doświadczeniem z naszych objazdów należy przyjąć, że czekamy na siebie w granicach rozsądku, Leslaw pozwolę sobie napisać objaśnienie (nauczony doświadczeniem) do pierwszego ugryzienia komara.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
|
Czyli zguby odpadają? A tak na poważnie to na mega jestem chętny jak zaznaczył Cvbg w nieco lżejszym tempie.
| |
| Edytowane przez Michu dnia 06-07-2010 22:46 | |
|
| |
|
Leslaw nie jedziesz do Gorlic??drag Raczej nie, a kto pyta oprócz tego że wiem że Drag? ![]() |
|
|
| |
| drag Posty: 148 Dołączył: 7 cze 10 |
|
chcialem sie z kims zabrac do Gorlic ![]() | |
| Edytowane przez drag dnia 06-07-2010 22:53 | |
|
| |
| Barto Posty: 44 Dołączył: 2 kwi 08 |
|
Odbiegając od tematu.... 25-tego jest jeszcze Pińczów ![]() |
|
|
| |
|
A dzień wcześniej XC w Domaniewicach.![]() |
|
|
| |
| Jacekddd Posty: 535 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
Przewiduję tempo średnie, czyli "lekki tlenik" ale tym razem "jeńców nie bierzemy". Michu tak: to oznacza, że będzie jeszcze trudniej się utrzymać niż 4 lipca. Jakoś nie czuję się zaproszony, chętnie pojechał bym dokładnie trasę giga jak w tytule ale na czas 6h+ jednym równym tempem bez postojów za wyjątkiem dosłownie 2x 5min pojeń przy sklepach bo to wystarcza. Tempo Lesława będzie zapewne w okolicach 5h -5h30min (skoro wyścigowe 2009r. było 4h40) a to już nie jest dla mnie trening. Planuję, jak się uda, pojechać tam mega, jednak chętnie objechałbym właśnie trasę giga o czym już pisałem kiedyś http://rowerowanie.pl/forum/vi…&thread_id=1918 dlatego proponuję, żebyśmy wydzielili dwie grupy o zadeklarowanych czasach przejazdu obie na giga i wówczas pojedziemy bez wstrzymywania szybszych dając sobie możliwość zapoznania się z tą trasą w tempie mocnym ale treningowym. Nie jest to kontrpropozycja ale rozwinięcie tematu skoro jak sam podejrzewasz Lesławie może być dużo chętnych i zrobiłby się z tego peleton. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
|
Myślę, że można ruszyć razem, bo raźniej, a jeśli ktoś się spodziewa (Jacek) rozdzielenia grupy niech przygotuje sobie mapę lub gpsa z trackiem. Zawsze można podjąć decyzję na trasie o podziale. Tempo objazdów jest zbliżone do naszego tempa wycieczkowego, ale liczba postojów jest mniejsza.
Куба |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
O ile się nie mylę, to zeszłoroczne objazdy trasy giga przez ekipę o podobnym nastawieniu trwały jednak dość długo. Wbrew pozorom jest to trochę km do zrobienia, do tego jakieś błądzenia itp. I w grupie zawsze się coś wydarzyć może, zwykle laczek lub parę.
Pozdrawiam |
|
|
| |
| oscar Posty: 178 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 maj 10 |
|
| Mimo, że nie jadę w tym roku maratonu, piszę się na przejazd trasy, bo zawsze jakiś trening w terenie będzie. | |
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
|
Jacku myślę, że będzie tak jak mówisz...można jechać a jeśli będziemy chcieli zrobić to w tempie mniejszym(takim by nas komary nie zjadły) to czemu nie. Zresztą jest jeszcze troszku czasu i pewnie ludzie się jeszcze będą decydowali. [img][/img] |
|
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
| Będzie ktoś robił/aktualizował tracka GPS? Byłbym zainteresowany (mega najlepiej) | |
|
| |
|
Przewiduję tempo średnie, czyli "lekki tlenik" ale tym razem "jeńców nie bierzemy". Trochę przesadzasz Jacekddd, gdyż wbrew pozorom na objeżdzie trasy /przynajmniej ja/ jadę wolniej niz na tzw. wycieczce. A nawet ci powiem sięgając pamięcią do roku ubiegłego , że nie jechałem w pierwszej grupie i nie dyktowałem wtedy tempa. ![]() Spokojnie dasz sobie radę co z resztą pokazałeś na ostatnim wypadzie na zamek. Jak to bywało na objazdach przy większej ilości osób i tak utworzą sie później grupki osób o podobnym tempie jazdy, a i tak część jedzie Mega a inni Giga. Tak więc zapraszam wszystkich na wspólny start na Błoniach. ![]() |
|
|
| |
| Jacekddd Posty: 535 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
No cóż, spróbujemy bo to bardzo ciekawa trasa, też uważam jazdę wspólnie w grupie za najlepszy trening dystansu i dlatego starałem się utrzymać aż do końca. Zobaczymy w praniu co wyjdzie. Oby moc była z nami ;-) Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Nauczony doświadczeniem z naszych objazdów należy przyjąć, że czekamy na siebie w granicach rozsądku, gdyż peleton może być spory i za dnia byśmy nie skończyli.