Ustawka jesienna Pychowice 29.10.2011 - sobota
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
Sezon sie kończy ale ścignąć jeszcze się chyba możemy co? Proponuje rozpoczęcie o godzinie 10, trasa taka sama jak na wiosnę, niech będzie to pewnego rodzaju tradycja ![]() Zapraszam ![]() | |
| Edytowane przez Maciu dnia 22-10-2011 13:02 | |
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
Sezon sie kończy ale ścignąć jeszcze się chyba możemy co? ...Maciu jestem za Wstępnie się piszę o ile nie będzie śnieżycy ;-) |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Powołano się na tradycję OK! Niech będzie! Miejsca od 1 do 3 i ostatnie zostanie nagrodzone batonem. Mars/Snickers ![]() Osobno dla kategorii K i M! Jednak tym razem będę chciał wygrać na trasie jeden z batonów dla siebie. nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 16-10-2011 20:19 | |
|
| |
| Jacekddd Posty: 533 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Liczę liczę i wychodzi mi jakieś 6 batonów razem. To składka czy jak poprzednio loteria? ;-) W sumie nic tylko zamówić sobie catering w terenie, coś w stylu grill czy pasta party plus zwykły czytnik kodów cyfrowych i bilon tychże i w budżecie po 10 zł od osoby mamy nie ustawkę ale wyścig jak się patrzy. No ale pomarzyć można, oby zdrowie dopisało bo chciałbym przyjechać. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
|
Ta ustawka, to okazja do tego, by na wyścigu wystąpić w kilku rolach. Zawodnika, fundatora nagrody(proszę dołączyć godło-będzie wymienione), dokładającego fanty do loterii, prowadzącego bufet itd. Każda forma zaangażowania będzie, o ile zyska akceptację Spontanicznego Orga, mile widziana!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
|
jakieś info o trasie?dla tych dla których to jeszcze nie jest tradycja ;-) adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
|
sumie nic tylko zamówić sobie catering w terenie, coś w stylu grill czy pasta party plus zwykły czytnik kodów cyfrowych i bilon tychże i w budżecie po 10 zł od osoby mamy nie ustawkę ale wyścig jak się patrzy.Jacekddd Otóż nie! Ustawka to nie wyścig! Ustawka to styl życia hahaha tak mi sie głupio skojarzyło. Ale chyba każdy kto był już na obu wcześniejszych ustawkach potwierdzi że to jednak nie jest wyścig ![]() Dodam że jeśli ktoś czuje się w obowiązku poniesienia wpisowego proszę o przywiezienie coś co będzie finalnie nagrodą dla pierwszej trójki np biała czekolada , czekolada mleczna, czekolada gorzka, batoniki itp...Dla ułatwienia pracy sędziów proszę mieć ze sobą jakikolwiek numerek na kierownicy ![]() Dodane dnia 17 października 2011 16:04:47 Trasa będzie pokazana na rundzie zapoznawczej przed startem, jest łatwa bardzo dużo zakrętów w lewo by zamknąć okrążenie
...całe życie drugi! | |
| Edytowane przez Maciu dnia 17-10-2011 16:05 | |
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
No to na koniec po ustawce, może by zrobić jakieś ognisko? Sikierę powinienem mieć już w lepszym stanie niż ostatnio ![]() Kiełbasę i kawałek chleba każdy sobie może zabrać "za pazuchę". Będzie na pewno wesoło!
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
|
Liczę liczę i wychodzi mi jakieś 6 batonów razem. To składka czy jak poprzednio loteria? ;-) W sumie nic tylko zamówić sobie catering w terenie, coś w stylu grill czy pasta party plus zwykły czytnik kodów cyfrowych i bilon tychże i w budżecie po 10 zł od osoby mamy nie ustawkę ale wyścig jak się patrzy. Poprzedni nagrody były dedykowane do konkretnego miejsca przez ofiarodawców. Loteria była spontaniczna, bo nie było 3ego miejsc w kategorii K. Ufundowana przez firmę Mark7 siatka z dobrami została wobec tego rozdzielona losowa na resztę uczestników. Moja zachęta do fundowania drobnych "upominków", to nie hasło "doposażmy zielonym imprezę", ale zachęta, by za powiedzmy 2.7pln(czekolada), czuć się współorganizatorem. ![]() Czuć się jak u siebie! Jest to także akcent na to, że to nie zawody... a ustawka. Org za nic nie odpowiada, niewiele gwarantuje. Każdy może coś zaproponować, zrobić!Oczywiście miło widziana byłaby także jakaś inwencja. Może ktoś chce się pochwalić nowym grillem, pojemnym termosem na kawę? A co do Ciebie Jacekddd, to może wypalisz swoje filmiki z sezonu?(Dobrze kojarzę?) Płyta czy dwie, to niewielki koszt a świetne nagrody, fanty na loterii! Sam o taką bym się pokusił!
|
|
| |
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
Wstepnie sie pisze. Musze sie odegrac na Misq za ten blamaz u Sprosa! ![]() |
|
|
| |
| 1bartek Posty: 39 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 gru 08 |
|
|
Cześć, a mnie na pewno nie będzie. Tak przy okazji tematu ustawki jesiennej przypomniało mi się, że na wiosnę trenowałem sobie w Tyńcu. W mojej głowie powstał wtedy zarys fajnej pętli treningowej. Może w perspektywie przyszłych treningów/ustawek (wiosennych 2012) bylibyście zainteresowani odświeżeniem miejscówki ustawkowej. W razie czego służę pomysłem. ![]() Zdjęcia z trasy Pętla jest interwałowa, z podjazdami, zjazdami i fragmentami płaskimi. Są miejsca szerokie ale też ścieżki na jedną oponę. Miejsca szybkie jak i techniczne. Jeden fragment według mnie trudny. Podsumowując XC MTB. Po za tym pod kątem zwiększenia atrakcyjności rywalizacji ustawkowej na trasie można wyznaczyć 2 skróty - coś w stylu rallycrossowego joker lapa - co wprowadziło by element taktyki, dramaturgię i przetasowania podczas jazdy. Pozdr |
|
|
| |
| HTHT Posty: 69 Dołączył: 20 gru 10 |
|
| Bartku, mógłbyś uploadować plik *.gpx Twojej trasy? | |
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
wstępnie też się piszę i już się cieszę na batona dla ostatniego/ostatniej
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
|
Zachodzi obawa, że utyjesz! Możesz być jednocześnie pierwszą i ostatnią. Dwa batony do zjedzenia!
|
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Super pomysł Maciu. Jeżeli zacznę coś kręcić na rowerze to chętnie wystartuję, a tak czy inaczej pomogę w organizacji.![]() |
|
|
| |
|
Wstepnie sie pisze. Musze sie odegrac na Misq za ten blamaz u Sprosa! Ni chuchu Buli, nie zamierzam się ustawiać. Bardziej interesuje mnie zrobić pożytek z sikiery po ustawce .
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
|
Jeżeli zacznę coś kręcić na rowerze to chętnie wystartujęLeslawzeby wystartować wcale nie trzeba kręcić
...całe życie drugi! |
|
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
Bardziej interesuje mnie zrobić pożytek z sikiery po ustawce No to będzie przerąbane ;-) |
|
|
| |
PePe ![]() Posty: 1074 Dołączył: 22 sie 06 |
|
|
Hej ścigacze, a nie mogło by być w sobotę? Posędziował bym znów, a tak przyjdzie obejść się smakiem. No i gdyby w sobotę lało to zawsze można przełożyć na niedzielę
PePe |
|
|
| |
|
|
A to nie miało być w sobotę? O jej! Ja też wolę sobotę! Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

hahaha tak mi sie głupio skojarzyło. Ale chyba każdy kto był już na obu wcześniejszych ustawkach potwierdzi że to jednak nie jest wyścig 
, czekolada mleczna, czekolada gorzka, batoniki itp...