Jesienna ustawka 2012 Pychowice-13.10.12
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
|
Ja nie żartowałem - jak Cię zdublowałem to robiłeś dopiero 3cie kółko, a w planach mieliśmy 5, więc w wynikach na normalnych zawodach byłbyś zapisany jako "-2". PS: To, że na 2gim kółku podbiegłem ten podjazd zamiast na niego wjechać powinno nie mnie "drażnić" tylko Ciebie, bo pomimo, że tak go zleszczyłem, to byłem w stanie wsadzić Ci dość łatwo dubla... Więc drogi Marcinie, to nie ja mam się czego wstydzić po sobotniej ustawce, a raczej Ty. I nie chodzi mi tu o to, że pojechałeś jak pojechałeś, tylko o Twoje zachowanie bezpośrednio po przyjechaniu na metę, kiedy wykłócałeś się o te swoje nieszczęsne 2 okrążenia, które źli organizatorzy i wstrętny buli, który nota bene nie umie podjeżdżać, zakazali Ci jechać! Więcej luzu, kolego, to miała być tylko zabawa, jakoś inni "mastersi" umieli się zachować... ![]() |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
panowie kupić wam Brom? Czy może nervosol albo inny lek na uspokojenie? To była zabawa i proszę skończcie tą donikąd nie prowadzącą dyskusję. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
He he ale jaja W tym całym zamieszaniu najbardziej mnie cieszy, że jestem traktowany jako swoisty punkt odniesienia..znaczy się pojechałem tak dobrze ?
|
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
Ja nie żartowałem - jak Cię zdublowałem to robiłeś dopiero 3cie kółko, a w planach mieliśmy 5, więc w wynikach na normalnych zawodach byłbyś zapisany jako "-2". W wynikach oprócz mnie, to jeszcze czterech zdublowałeś na trzecim okrążeniu. Mają -1 zamiast -2. Wygląda, że jedyny buli wyprzedza i wszyscy mają kończyć na trzecim okrążeniu zabawę? PS: To, że na 2gim kółku podbiegłem ten podjazd zamiast na niego wjechać powinno nie mnie "drażnić" tylko Ciebie, bo pomimo, że tak go zleszczyłem, to byłem w stanie wsadzić Ci dość łatwo dubla... buli Nie trenując i nie będąc w żadnym teamie wspierającym sprzętowo i startowo, większość podjechała ten podjazd. ![]() |
|
|
| |
przemo ![]() Posty: 558 Miejscowość: Kraków Dołączył: 31 sie 06 |
|
|
A co ma team wspierający sprzętowo do podjazdu? Jakbym miał rower bulego, a nawet jego ciuchy to i tak byłbym ostatni w sobotę ![]() |
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
|
A nogi Furman? Jak byś miał nogi Bulego?? Wyglądałbyś ciekawie ![]() A Marcin to zachowuje się jak zwykle. Już dawno se powinien baranka w najbliższe drzewo strzelić )) |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
Koniec dyskusji, jako pseudo organizator (od 3 okrążenia sędziowałem z PePe) i było jasno powiedziane kiedy zwycięzca zrobi 5 okrążeń, każda następna osoba przejeżdżająca kreske po zwycięzcy kończy swój wyścig czyli po finiszu Bulego każdy kończył ściganie w miejscu mety tylko ze jedni z czasami bez dubla inni z -1.
...całe życie drugi! |
|
|
| |
| Jacekddd Posty: 533 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
1. Tak zdecydowanie coś z wynikiem Furmana trzeba zrobić bo odstaje jakby sobie zrobił jakieś 5min przerwy co najmniej. 2. Owszem przejechałem wszystkie 5 okrążeń jako ostatni choć fakt jak już wjeżdżałem na ostatnie niektórzy patrzyli się w ten szczególny sposób, kto był w podobnej sytuacji ten wie o czym piszę ;-) 3. Litości - do wszystkich to piszę, nie wyjeżdżajcie tu z PZKOL'em bo traktujemy tą imprezkę na lajcie. Chciałbym mieć prawo przejechać wszystkie kółka nawet jakbym był jeszcze wolniejszy, nie chciałbym aby mnie zdjęto z trasy i byłoby miło dowiedzieć się jaki był czas ostatniego kółka. Wiem, że są tu normalni ludzie więc nie pytam nawet czy można by to zrobić, liczę na to, że tak. Argumenty co do odpuszczenie klasycznego podejścia do dubli: - ścigając się z np. z Marcinem i Versusem chciałbym wiedzieć jak rywalizowaliśmy do samego końca i fakt, że jest tu np. kilka osób i Buli, którzy odstawiają nas z punktu niczego tu nie zmienia, tak podchodząc do sprawy nie wybrałbym się na tą imprezkę podobnie jak na jakieś mocno obstawiane imprezy z formułą zamkniętej trasy i kółek bo tam nie dadzą formalnie pojeździć za przyczyną tej zasady, - załóżmy, że jestem zawzięty, uparty itp. plus jeszcze złośliwy, namawiam kilku potencjalnych uczestników by wsparli opcję głosowania na jak największa liczbę kółek przy następnej nadarzającej się okazji, załóżmy, że przechodzi 9, wysupławszy parę złotych nakłaniam do udziału całkiem incognito kogoś z czołówki kraju i wszyscy może nawet Buli dostają dubla. Ma ta zasada sens ? przypominam, że chyba sporo z nas pojechało tam by towarzysko popróbować swoich sił ze znajomymi z okolicy bo zwyczajnie chcieliśmy zobaczyć, nie mogąc zmierzyć się gdzie indziej w sezonie, jak nam pójdzie rywalizacja. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Jacku3d, najlepsza zasadą jest ta, że sędzia ma rację. Wszelkie dobre(!) pomysły trzeba zgłosić przed imprezą i zyskać ich akceptację, by rozliczać z nich orga. nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
|
Tylko pierwszy post Macia dotyka zagadnienia jednak nie mówi nic o tym, że nie całość można przejechać. Za to pełen jest słów zachęty zapraszając wszystkich chętnych do wspólnej zabawy z Zielonymi. PePe wykazał bardzo pozytywną imo postawę, z Jego postu wynika, że mógłby zamieścić wszystkie dane. Skoro nie ma problemu to po co go robić. Niech schodzą z trasy Ci, którzy zdublowani nie czują już zapału do jazdy, przecenili swoje siły albo wstrzymał ich defekt. Czy można Cię PePe prosić o nadal "nieoficjalną" pełną wersję wydarzeń? Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
PePe ![]() Posty: 1074 Dołączył: 22 sie 06 |
|
|
Tym razem już wyniki oficjalne. Było powiedziane że jedziemy do momentu aż ktoś pierwszy skończy 5 kółek. Potem każdy przyjeżdżający na metę był informowany że już koniec. Nie było więc tak, że jak ktoś dostał dubla to musiał kończyć - to była by jeszcze bardzie drastyczna forma. Niestety na końcu zrobiło się małe zamieszanie i jak widać wyszło słabo. Zamieszanie polega na tym, że Marcin mimo informacji że już koniec postanowił pojechać 5 kółko i ja wiedząc o tym zmierzyłem mu czas. Niestety nie wiedziałem że Jacek3d też wybrał się na ostatnie kółko (jeśli nie poinformowałem o tym że to już koniec to sorry - tutaj ewidentna moja wina) i nie zmierzyłem mu ostatniego kółka i nie mogę wobec powyższego tego czasu przedstawić. Reasumując to wszystko, to trzymajmy się tego co było powiedziane na początku - jedziemy do chwili aż ktoś zrobi komplet kółek - potem zamykamy metę. Moim zdaniem będzie to najuczciwsze co mogę zrobić (nie mając czasu Jacka3d i mając czas Marcina, którego nie powinno już być nie pozostaje nic innego jak zapomnieć o czasie Marcina). PePe PePe dodał/a następujący plik: jesien_2012_1.pdf | |
| Edytowane przez PePe dnia 15-10-2012 21:33 | |
|
| |
|
|
PePe - powiem chyba jedyne co w tej sytuacji ma sens. Dziękuję, że chciało Ci się tam dla nas wszystkich siedzieć i spisywać te dane tak skrupulatnie bo my się ruszaliśmy i mieliśmy ciekawe zajęcie jako organizator nie miałeś tego lukusu. Co do formuły na wiosnę to proponuję już teraz albo zrezygnować ze zdejmowania z trasy a dać limit czasowy albo ograniczyć się do 3 kółek maks. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
pe_pawel ![]() Posty: 353 Miejscowość: Kraków Dołączył: 18 cze 07 |
|
Mam zdjęcie z fotokomórki ma mecie. To powinno rozwiać wątpliwości co do wyników ![]()
Dwa Pi Er |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
Mam zdjęcie z fotokomórki ma mecie. To powinno rozwiać wątpliwości co do wyników ![]() ![]() ![]()
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
I co teraz buli? ![]()
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 15-10-2012 22:08 | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Marcin miał chyba zły dzień Zamiast beczeć trzeba się brać za jazdę co by na wiosnę Buli pop prostu nie dał rady nas zdublować.
|
|
|
| |
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
Nie trenując i nie będąc w żadnym teamie wspierającym sprzętowo i startowo, większość podjechała ten podjazd. "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw cię sprowadzi do własnego poziomu, a potem zabije doświadczeniem" - Marcin, gratuluję! |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
Tym razem już wyniki oficjalne. Wiosną, ustalone były podobne zasady. Marcin też domagał się zaliczenia 5 kółka po dublu pomimo jasnego ustalenia zasad. Więc to nie pomyłka. Oficjalne wyniki są prawidłowo przez Ciebie przedstawione. Куба |
|
|
| |
| kamfan Posty: 50 Dołączył: 24 lip 11 |
|
kurde, ale zacięta słowna walka na tym forum... i kto wygrał złote gacie, wygodne są przynajmniej? ![]() |
|
|
| |
| szkasia Posty: 507 Dołączył: 13 sie 07 |
|
| ale się uśmiałam podsumowująchttp://www.youtube.com/watch?v=i7X2wYEcOWk | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

W tym całym zamieszaniu najbardziej mnie cieszy, że jestem traktowany jako swoisty punkt odniesienia..znaczy się pojechałem tak dobrze ?