Badania wydolnościowe
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
| Mam wolne miejsca na badania we środę. Póki co jedziemy we dwójkę : ja i Kuba. | |
|
| |
| Pirx Posty: 663 Miejscowość: Klucze Dołączył: 16 maj 07 |
|
| Kurdebalans, niestety nie da się, nie wyrobię z czasem. Niech to... | |
|
| |
| scaraab Posty: 37 Dołączył: 21 cze 09 |
|
| Witam. Kiedy planujecie kolejne badania wydolnościowe? Jak to wygląda? Bieżnia i mierzenie zużycia tlenu itd? Możecie to opisać i dwóch słowach? Jaki koszt w tej chwili za te badania? | |
|
| |
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
| Cennik jest na stronie. Badanie polega na kręceniu na tym rowerze widocznym na stronie póki się daje radę ze zwiększanym co 3 minuty obciążeniem o 40W. Również co 3 minuty z palca pobierane są próbki krwi do oznaczania poziomów laktatu i z tego progów metabolicznych. To jest wariant minimalny. Dodatkowo jak się weźmie z VO2max to się jedzie w masce co daje dane o wdychanym i wydychanym powietrzu. Trochę postów wcześniej zamieściłem swoje wyniki, to możesz zobaczyć jakie konkretnie dane są. | |
|
| |
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
| Hej, nie planujecie moze jechac jakos w najblizszym czasie znowu na te badania? Jak zwykle obudzilem sie z reka w nocniku... | |
|
| |
|
| Czerwoni będą robić chyba 27 marca, zapytaj Godula, mieli jeszcze miejsca. | |
|
| |
| scaraab Posty: 37 Dołączył: 21 cze 09 |
|
| Witam. Planujecie coś? Pirx pisał coś o 27 marca... Jestem chętny. | |
| Edytowane przez scaraab dnia 17-03-2010 20:57 | |
|
| |
|
| Ja mam zarezerwowany termin na poniedziałek, 26 kwietnia, jeśli u Bikeholików nie uda mi się załapać na darmowy program (pewnie nie...). | |
|
| |
| Godul Posty: 115 Miejscowość: Kraków Dołączył: 21 mar 08 |
|
| Zrezygnowałem z 27 marca, bo było mało chętnych ... | |
|
| |
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
| Zastanawiam się nad sensem kolejnych badań i ewentualną przydatność widzę w interpretacji której ostatnio nie wziąłem. Mógłby ktoś powiedzieć co w niej jest? | |
|
| |
|
Zastanawiam się nad sensem kolejnych badań i ewentualną przydatność widzę w interpretacji której ostatnio nie wziąłem. Mógłby ktoś powiedzieć co w niej jest?spootnick Ja interpretacji też nie brałem, ale zakresy stref treningowych napewno dostałeś a to jest najważniejsze. |
|
|
| |
|
|
Planujecie badania jakos na poczatku listopada? Chcialbym w koncu je zrobic... |
|
|
| |
|
| Chyba będę je robił Buli . Jak jesteś chętny to dam znać o terminie. | |
|
| |
|
|
Ok. Jesli chodzi o soboty, to ja moge 30 pazdziernika i 13 i 27 listopada - w pozostale weekendy musze sie opiekowac dzieckiem. Ale jesli by Ci pasowalo to mozemy sie wyrwac jakos w tygodniu! |
|
|
| |
| Latka Expressowa Posty: 62 Dołączyła: 19 cze 07 |
|
| Mnie też możecie uwzględnić, chętnie się dołączę. Może być sobota, może być również środek tygodnia ale to wcześniej muszę znać termin, by go potwierdzić. | |
|
| |
|
| Niestety na razie odpuszczam badania, gdyz ostatnio bardzo mało jeżdżę i dlatego nie widzę sensu je wykonywać. | |
|
| |
|
|
Buli zapytał mnie o badania i stwierdziłem że chyba sobie zrobię. A zatem mam dwa miejsca wolne w samochodzie na badania wydolnościowe na AWF-ie w Katowicach. Co prawda wszystkie najbliższe terminy są zajęte ale wstępnie zarezerwowałem sobotę 12 marca. Jest szansa, że coś się wykroi w tygodniu ale to dopiero będę wiedział w przyszły poniedziałek. Czekam na zgłoszenia chętnych do końca tygodnia, czyli do 6 marca włącznie. Należy pamiętać o zaświadczeniu od lekarza, ze nie ma przeciwwskazań do wykonania takich badań do odmowy przez badanego. |
|
|
| |
|
|
Ja sie oczywiscie zglaszam! Leslaw, jakie polecasz dla mnie badania na pierwszy raz? |
|
|
| |
|
Do wyznaczenia stref wystarczy badanie podstawowe, czyli bez gazometrii. No chyba, że chcesz dowiedzieć się jaki jesteś talent to możesz zrobić sobie pełne, ale to już trochę więcej kosztuje.![]() |
|
|
| |
| Duzi Posty: 8 Miejscowość: Krzeszowice Dołączył: 16 mar 10 |
|
|
Witam! Ja również chciałbym zaklepać miejsce na badania. Jeśli będzie taka możliwość to chętnie bym się zabrał z Tobą Lesławie. Pozdrawiam |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |