Na Racławice! (sobota 11 czerwca)
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
|
Witam! w ten weekend planuję zdobyć Racławice. Jak Kościuszko, tylko na rowerze ![]() Trasa trochę ponad 100km, głównie po asfaltach, Rowerowym Szlakiem Kościuszkowskim. Można o nim poczytać i pooglądać tutaj i tutaj. Tempo spokojne! Tzn. nie bardzo lajtowe, ale ścigać się też nie będę. Termin wstępny to najbliższa sobota 2011-06-11, wyjazd o 10 spod Parku Wodnego. Jadę jeśli pogoda będzie zadowalająca - decyzję podejmę w piątek wieczorem lub sobotę rano w razie niepewności. | |
| Edytowane przez Cvbge dnia 08-06-2011 22:23 | |
|
| |
| Daijvid Posty: 114 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 gru 10 |
|
|
A może 9:00? Albo 8... Zapamiętam "Tempo spokojne!" |
|
|
| |
|
8 to dla mnie zdecydowanie za wcześnie a 9 trochę zbyt wcześnie ![]() |
|
|
| |
|
Na sobotę zapowiadają możliwe opady. Jest więcej niż prawdopodobne, że wycieczki jutro nie będzie - sprawdzę jeszcze jutro rano, ale na cud nie liczę ![]() Kolejny termin to niedziela. |
|
|
| |
|
|
Jedziemy jednak dzisiaj (w sobotę)! Pogoda za oknem ładna, prognozy różne w zależności gdzie się patrzy - nie ma co wybrzydzać. Będę czekał o 10 koło wejścia do Parku Wodnego (mogę się spóźnić do 15 minut za co z góry przepraszam). |
|
|
| |
|
| Ech, 8:03 to ja już pedałowałem w innym kierunku. | |
|
| |
|
|
Szkoda. Wczoraj byłem przekonany, że z wycieczki nici... Wycieczka się odbyła, od Parku Wodnego z powrotem wyszło jakieś 120km. Chyba tylko w jednym miejscu zgubiliśmy szlak, ale tylko troszkę. Jak widać trasa nie była taka płaska: Cvbge dodał/a następującą grafikę: ![]() |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Z jakiego to programu zrzut?
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
|
Garminowski MapSource. Rysunek wygląda na nieostry z powodu ilości punktów, jak sądzę. | |
| Edytowane przez Cvbge dnia 11-06-2011 22:54 | |
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Aha. Nie podejrzewałem go, bo nie wiedziałem, że ma obsługę profili wysokości i że działa na linuksie.
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
|
A sam szlak na semislicki akurat? Na mapie mam zaznaczony, że w likwidacji. |
|
|
| |
|
|
Axi, na pewno może wyświetlić profil jeśli wysokości są zapisane w śladzie, jak widać. Chyba może to samo zrobić z profilem trasy jeśli mapa ma dane o warstwicach - nie wiem, nie używałem takich map. Pod linuksem działa całkiem dobrze przez wine. Skąd w ogóle wiedziałeś, że linux? ![]() daijvid, można spokojnie na semislickach, to w większości asfalt i szutry, lasów było bardzo mało. Może patrzysz na inny szlak? Wydaje mi się, że ten został zrobiony całkiem niedawno. Na mapie compassu nic nie piszą o likwidacji. Oznaczenia i tablic na trasie też całkiem świeże. Kilka zdjęć:http://belfer-belfer.blogspot.…/blog-post.html |
|
|
| |
|
Mapę mam z 2005 więc może szlak odrodzili ![]() A to że linux to widać - też mnie to zainteresowało i zamierzam sprawdzić jak działa MS pod nim. |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
z 2005 masz pieszy czerwony. Tu chodzi o rowerowy czerwony on idzie troszkę inną trasą i powstał około 2008 roku
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
|
Racja, sugerowałem się nazwą ( Szlak Kościuszki ) a nie zwróciłem uwagi że kreskami a nie kropkami. Cvbge - te kosy sobie tak stoją i można je wyjąć? Trochę dziw, że jeszcze stoją... | |
| Edytowane przez Daijvid dnia 12-06-2011 17:26 | |
|
| |
|
Jedna była ruchoma ![]() Też się dziwiliśmy, że złomiarze że nie zainteresowali. Trochę taka kosa waży. |
|
|
| |
|
|
Umieściłem wyczyszczony track z samego Szlaku nahttp://www.gpsies.com/map.do?f…esgjtruchnaaqwv BTW jest coś lepszego niż GPSies? |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |