Otwarte treningi MTB
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Adam70 Posty: 235 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 maj 11 |
|
| Spotkałem dzisiaj Adinka i przypomniał mi o grillu - faktycznie padł ten pomysł na poprzednim treningu. A więc, jakie macie propozycje, bo raczej mało wygodnie jechać z grillem na plecach w dodatku z węglem i kiełbaskami. | |
|
| |
|
|
Pojawiła się propozycja od Dominika Oględzińskiego, który zaoferował się pełnić rolę trenera, by przenieść spotkania na wtorki jak było wcześniej - bo już zaczynają się starty w weekendy. Zmiana czasu spowoduje, że ciemno zacznie robić się ok. godz. 19:30. Jaka godzina wam pasuje - np: 17.00 / 17:30 ? Z czasem jak będzie coraz dłużej widno można by przesunąć godzinę na 18:00 i jeździć do 20:30 / 21:00. Porozmawiajmy jutro o tym lub piszcie na forum. |
|
|
| |
|
trening może i krótki, ale za to jaki ![]() kilka fotek z dzisiejszego treningu: http://www.facebook.com/media/…24567331&type=1 |
|
|
| |
|
|
Potwierdzam oficjalnie, spotykać się będziemy od teraz we wtorki - już w najbliższy wtorek tj. 27 marca o godz. 17:30 (ruszamy o 17:30 bo szybko się ściemnia więc należy być już wcześniej). Spotykamy się tam gdzie zawsze, na rogu Błoń na przeciwko dawnego Hotelu. Treningi MTB prowadzić będzie Dominik Oględziński. p.s. pamiętajcie o lampkach, żeby później być widocznym wracając do domu zmieniono nazwę tematu na forum na "Otwarte treningi MTB" | |
| Edytowane przez Adam70 dnia 25-03-2012 21:58 | |
|
| |
|
Pierwszy wtorkowy trening już za nami. Mimo silnych porywów wiatru w lasku wolskim było całkiem przyjemnie. Nie mogę się powstrzymać by nie napisać o tym kto dzisiaj do nas dołączył - "zielony rower" (!) Przy okazji muszę pogratulować Dominikowi debiutu w roli trenera - spisałeś się na "szóstkę" !Zapraszam na kolejny wtorkowy trening - 3 kwietnia, godz. 17:30. link do fotogalerii:http://www.facebook.com/media/…24567331&type=1 link do krótkiego filmiku:http://www.youtube.com/watch?v…Q&feature=share |
|
|
| |
|
|
Mam nadzieję, że ten kto decyduje o pogodzie przestał słuchać "4 pory roku" Vivaldiego i pogoda się ustabilizuje czyli, że będzie jutro ładnie. Zapraszam na trening MTB - kto już był ten wiec co i jak a kto jeszcze nie był to zachęcam. Co należy wiedzieć i mieć: rower górski (dobre opony, amortyzator), kask (!), wygodną sportową odzież, lampkę (bo po 19:30 robi się już ciemno) i dobry humor. Trening trwa ok. 2,5 h. Spotykamy się na rogu Błoń (na przeciwko dawnego hotelu). Wtorek (3 kwietnia) godz. 17:30 (ruszamy więc trzeba być chwilę wcześniej) |
|
|
| |
|
Odnoszę wrażenie jak bym prowadził blog na tym forum, bo od jakiegoś czasu tylko ja tu piszę ... ![]() Trening 3 kwietnia był bardzo ciekawy, wymagający, ale jak widać po relacjach osób, które były dzisiaj pierwszy raz to jak mówili, że dało się przejechać. Ruszyliśmy w 17-to osobowym składzie i praktycznie do samego końca dotarliśmy w komplecie. Pogoda nam dopisała Do zobaczenia na kolejnym treningu - już po świętach.link do galerii:http://www.facebook.com/media/…24567331&type=3 link do filmiku:http://www.youtube.com/watch?v…eature=youtu.be | |
| Edytowane przez Adam70 dnia 05-04-2012 12:21 | |
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
To wybieraj, mamy pisać czy trzymać kciuki za inicjatywę(na chwilkę przerwałem)?![]() ![]()
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 05-04-2012 12:31 | |
|
| |
|
jedno i drugie ![]() inicjatywa jak na razie się rozwija dobrze, chodzą słuchy, że będzie oficjalna kontynuacja ![]() Dodane dnia 05 kwietnia 2012 13:11:20 Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że widać duże postępy - widzę to u siebie i u innych - więc na pewno warto te treningi kontynuować. Zachęcam innych uczestników by wypowiadali się na ten temat, o swoich postępach itp. | |
| Edytowane przez Adam70 dnia 05-04-2012 13:11 | |
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
oki, to ja napiszę parę słów. Ostatni trening był moim pierwszym w tym sezonie. Poziom jest trochę "wyższy" niż u Bartka - większe górki do zjechania, kondycyjnie tez trzeba dosyć dobrze stać (chociaż to nie jest warunek kluczowy - grupa czeka na wszystkich). I tak, ostatnio udało mi się zjechać coś, co jeszcze rok temu uznałabym za niezjeżdżalne Fajne jest to że każdy dostaje feedback indywidualnie - Dominik stoi na dole/ górze górki i każdemu mówi co można było zrobić jeszcze lepiej. A później wiedząc co jest do poprawienia można poćwiczyć gdzieś we własnym zakresie.Ze względu na coraz większą liczbę chętnych podobno są plany wprowadzenia dwóch grup - mniej i bardziej zaawansowanych. adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
|
![]() |
|
|
| |
|
![]() |
|
|
| |
| Adinek Posty: 97 Dołączył: 7 cze 11 |
|
Bo tutaj nie ma co pisać tylko trzeba przyjechać na trening i samemu zobaczyć jak można fajnie spedzić czas z innymi bikerami i przy okazji podszkolić technikę. Ostatni trening też mi się dał we znaki, więc na pewno piknikiem nie można go było nazwać. Do zobaczenia we wtorek ![]() |
|
|
| |
|
|
Pogoda na jutrzejszy trening (wtorek 10 kwietnia) jest już zamówiona, będzie słoneczko prawie do godz. 20-tej. Planujemy jutro zrobić kilka fotek na plakat promujący treningi więc nie zapomnijcie zabrać ze sobą szerokiego uśmiechu ![]() Spotykamy się na rogu błoń na przeciwko dawnego hotelu Cracovia, ruszamy punktualnie o godz. 17:30. Przypominam i zapraszam na kolejny trening, przyda się spalić trochę kalorii po świętach. |
|
|
| |
|
![]() Jak widać na załączonym obrazku było nas dzisiaj dużo . Doliczyliśmy się 36 uczestników, bo jeszcze dołączały się do nas osoby w trakcie treningu. Przy tak licznej grupie trudno utrzymać przez wszystkich to samo tempo więc grupa samoczynnie dzieliła się na mniejsze grupki. Niech każdy sam się wypowie jak było, bo jak dla mnie OK Już czekam na następny trening.fotogaleria film |
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
Adaś Twoje komentarze w tym filmie są bezcenne ![]() Co do treningu to wiadomo - super było. Ciekawe zjazdy no i tłum taki, że ho ho. Moje trzecie wyjście na rower w tym roku. Nie chciało mi się ale jak zwykle okazało się, że było warto. Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
| |
|
muszę zakupić paczkę gum do żucia albo jakieś mordoklejki, żebym nie gadał tyle podczas filmowania ![]() |
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
Żywiołowość i spontaniczność jest jak najbardziej na miejscu ![]() Tak trzymaj i niczym sobie dzioba nie zapychaj ![]() | |
| Edytowane przez Michnik dnia 11-04-2012 21:12 | |
|
| |
|
ok, w takim razie będę dalej filmowcem i komentatorem w jednej osobie ![]() bo tak to jeszcze by mi te mordoklejki powyciągały plomby z zębów gdybym próbował coś mówić |
|
|
| |
| kuba07 Posty: 4 Dołączył: 14 kwi 12 |
|
korzystając z okazji witam wszystkich na forum ![]() niedawno wpadłem na inicjatywę otwartych treningów na FB i postanowiłem wpaść zobaczyć co i jak mimo, że na rowerze intensywniej zacząłem jeździć w zeszłe wakacje to powiem szczerze, że idea super! Może jak na pierwszy raz lekka blokada psychiczna ale dzięki radom Adama (jeśli dobrze kojarzę) udało się zjechać kilka razy na dół w jednym kawałku i nie zgubić w lesie wolskim kondycyjnie był zastuj w połowie ale na szczęście minął dosyć szybko-kwestia cięższego dnia.Trochę pracy przede mną ale motywacja jest więc do zobaczenia przy następnej okazji !! | |
| Edytowane przez kuba07 dnia 14-04-2012 19:54 | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

kondycyjnie był zastuj w połowie ale na szczęście minął dosyć szybko-kwestia cięższego dnia.