Leniwa Szosa
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| oscar Posty: 178 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 maj 10 |
|
Kurcze, 100 km to całkiem sporo biorąc jeszcze pod uwagę, że jestem po chorobie i w połowie brania antybiotyku Patrząc na trasę mogę ewentualnie podprowadzić was pod rondo w Czernichowie. Zawsze coś. ![]() To co, gdzie i kiedy zbiórka? |
|
|
| |
| Jacekddd Posty: 534 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Róg 3 Maja i Focha. 10:00. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
| Ok, ale mogę się ciutek spóźnić | |
|
| |
|
|
Dzięki za jazdę. Szkoda, że tak szybko musiałem Cię opóścić, ale choroba... Może za tydzień pojedziemy dalej ![]() |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
A ja dzisiaj byłem znowu na Wierzbanowskiej - tyle że wjechałem od strony Mszany Dolnej Byłem sam bo coś ostatnio z tym umawianiem się jest kiepsko..to z powodu nieprzewidywalnej pogody innym zaś razem rozbieżności w pomysłach na trasę :-) Leży tam już śnieg który kontrastuje z dalszym planem ;-)szbiker dodał/a następującą grafikę: ![]() |
|
|
| |
| Jacekddd Posty: 534 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Ładna okolica Szbiker, jak już śnieg ma leżeć to wolę mtb zawsze jakoś się przejedzie. Byłem na Błoniach Oscar też był, ale ponieważ obu nam strzeliła do głowy myśl, że może ten drugi jest na innym końcu Błoń to zaliczyliśmy Cichy Kącik i dopiero przy drugim podejściu wyczułem, żeby zagadnąć jadącego z naprzeciwka co okazało się strzałem w dziesiątkę. Pojechaliśmy z Oscarem ale tylko kawałek, bo jakoś tak Jego plan 2h roweru pozwolił Mu dojechać tylko do Piekar. Tam się więc rozdzieliliśmy. On pojechał w kierunku Krakowa a ja próbując odzyskać rytm (pędziłem na te Błonia by się jeszcze bardziej nie spóźnić plus tempo z Oscarem było jakieś takie rwane) na Jeziorzany, przez Łączany, Lipową, Smolice, Włosień, Rozkochów i Rusocice i powrót do Krakowa. Wiatr zachodni mocno mnie hamował i w ogóle jakoś zimowo mi to szło. Może należało się przyłączyć do Cichego Kącika. Tak czy inaczej widoczki były piękne, ogólnie droga na tej trasie jak zwykle mało ruchliwa. Wyszło mi 119,86km 4h47min 330m przewyższenia. Jacek PS. http://www.youtube.com/watch?v=uLmvioHi1jI
Quest, Snoek, Kross | |
| Edytowane przez Jacekddd dnia 13-12-2011 17:24 | |
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Na niedzielę planuję leniwą szosę. Prawdopodobnie na wschód, ale jeszcze nie na 100% (wieczorem postaram się podać planowaną trasę, najpóźniej jutro). Bez szaleństw: jazda w tlenie ok. 2,5-3h. Chyba od 10:00. Pozdrawiam |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
ja na niedzielę planuję Niepołomice więc możemy się połączyć.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Wstępnie się piszę...jeśli przeżyję jutrzejsze upalanie
|
|
|
| |
| Dawid Posty: 155 Miejscowość: Krk - Kurdwanów Dołączył: 7 cze 08 |
|
|
No to połączmy siły! My prawdopodobnie wystartujemy spod smoka, godzina jeszcze nieznana, ale do nd na pewno się wyjaśni. Bo w kupie moc!
| |
| Edytowane przez Dawid dnia 16-03-2012 17:44 | |
|
| |
|
|
Propozycja nr 1: http://www.gpsies.com/map.do?f…rlgdjnckhvtpmga - zbiórka przy Mac'u koło Matecznego. Nie znam całej, mam nadzieję, że nie będzie za dużo ścianek. Trochę dłuższa niż początkowo proponowałem, ale pogoda tak rozpieszcza w ten weekend. Propozycja nr 2 na zachód do Łączan, ok 10km mniej - zbiórka przy skrzyżowaniu Piastowskiej z Mydlnicką, powinno wyjść akurat 3h. Miejsca zbiórek dość nietypowe, ale większość typowych zajętych przez Półmaraton Marzanny .Jak ktoś chętny na którąś opcję to pisać. Od razu uprzedzam, że pod górę będę się niemiłosiernie wlókł .
Pozdrawiam |
|
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
A Smok też zajęty, czy ma wolne?![]() Piszę się na wyjazd, tylko musisz Axi zdecydować gdzie jedziemy bo jesteś kierownikiem tej wycieczki. ![]() |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
jestem za wersja 1 ale proponuję zamiast jechać na południe uderzyć Kamieńskiego i potem w Bieżanowską. O której start? Mam nadzieję, że mój organizm wytrzyma po dzisiejszym szaleństwie. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
Dobra, to jedziemy wariant nr 1. Zbiórka o 10:00 pod Mac'iem przy Matecznym. Opcja z Kamińskiego do rozważania na miejscu w niedzielę może nie będzie zbyt dużego ruchu, ale i tak nie przepadam tamtędy jeździć.Smok zajęty. Wszystko pozajmowali .
Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 17-03-2012 17:56 | |
|
| |
|
| Wybieram się. | |
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Chciałbym się wybrać, ale słyszałem (nie czytałem jeszcze relacji Furmana), że dzisiaj było pierońskie upalanie i do tego po górach. Mam wielkie obawy, czy podołam .
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
|
A jaki to ma związek z tym wyjazdem Tym bardziej skoro upalaliśmy dzisiaj to jutro będę zdychał na tyłach
|
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Zbyt długo Was znam, żebym mógł w to uwierzyć
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| marcin81 Posty: 60 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 lip 11 |
|
Szosa czyli mam rozumieć, że tylko rowerowy szosowe? Tylko nie śmiejcie się![]() |
|
|
| |
| schwepes Posty: 194 Dołączył: 21 mar 10 |
|
jak zdążę po GP F1 to się zjawię ![]() |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |
Patrząc na trasę mogę ewentualnie podprowadzić was pod rondo w Czernichowie. Zawsze coś. 

Byłem sam bo coś ostatnio z tym umawianiem się jest kiepsko..to z powodu nieprzewidywalnej pogody innym zaś razem rozbieżności w pomysłach na trasę :-) Leży tam już śnieg który kontrastuje z dalszym planem ;-)

.
.
Tylko nie śmiejcie się