(Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Elendil Posty: 77 Dołączyła: 8 maj 10 |
|
Tez planuje polajtowac ![]() Dolina Raclawki to bardzo ciekawa propozycja. |
|
|
| |
skorpion ![]() Posty: 170 Miejscowość: Kraków Dołączył: 26 maj 10 |
|
|
Proponuję spotkanie w sobotę o godzinie 10 na pętli Krowodrza Górka. Postaramy się jak najszybciej opuścić Gród Kraka w kierunku dolinek. Jeżeli będzie gdzie bezpiecznie pozostawić rowerki to możemy zaliczyć po drodze jaskinię Nietoperzową, przejazd przez dolinę Będkowską odbicie w kierunku Łazów potem nieb. rowerowy i do doliny Racławki, która jest głównym celem lajtowania. Miejscowość Dubie i tam zdecydujemy asfalcik do domu lub atakujemy Nielepice i czerwony rowerowy w kierunku Bronowic.Jeżeli ktoś ma fotopstryka niewielkich gabarytów to na ochotnika dokumentuje nasze dokonania i robi galerię. ZAPRASZAM P.S wszelkie sugestie na temat trasy zostają rozpatrzone pozytywnie w terminie natychmiastowym bez podania i trzech zdjęć ale za dodatkową opłatą w formie dużej dawki dobrego humoru. |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
1 sugestia - niedziela
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
|
|
Mi obojetne czy sobota czy niedziela, wiec decydujcie. A co do trasy to ![]() |
|
|
| |
|
| W moim przypadku, ze względów rodzinnych możliwa tylko sobota. | |
|
| |
halina ![]() Posty: 312 Dołączyła: 26 cze 10 |
|
Brzmi fajnie, będę Na niedzielę zresztą też się piszę, jeśli ktoś by miał ochotę ![]() |
|
|
| |
| Basia Posty: 52 Dołączyła: 12 maj 10 |
|
|
Skorpion czy możesz w przybliżeniu określić ile zajmie wycieczka? Mam nadzieję że uda mi się być w sobotę ale potwierdzę wieczorem.
Basia |
|
|
| |
| Basia Posty: 52 Dołączyła: 12 maj 10 |
|
|
Już mniej więcej wiem że mogę mieć problem zdążyć na 10, czy moglibyśmy się umówić gdzies na trasie że do Was dołączę ok 11 ew. czy można opóźnić wyjazd o godzinę? Bardzo wszystkich przepraszam za zamieszanie i byłabym wdzięczna gdybyście mogli na mnie poczekać.
Basia |
|
|
| |
|
|
Może być o 11 i chyba zmienimy na stałe ze względu na liczne sugestie. Na tej trasie trudno znaleźć miejsce na późniejsze spotkanie. |
|
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
| Ja bym pojechał gdzieś w niedzielę, jeszcze nie wiem gdzie, sobota mi nie pasuje. | |
|
| |
| angel | |
Mnie niestety nie będzie (przymierzałam się na jutro,ewentualnie na niedzielę w mniejszym gronie)ale.......miałam dziś wypadek rowerowy i jestem cała mocno potłuczona Kurcze kolejny lajt przejdzie mi koło nosa ![]() |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
Mnie niestety nie będzie (przymierzałam się na jutro,ewentualnie na niedzielę w mniejszym gronie)ale.......miałam dziś wypadek rowerowy i jestem cała mocno potłuczona coś poważnego? a co ja mam powiedzieć? połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| angel | |
w tuneliku pod tamą na Dąbiu wpadł na mnie wjeżdząjący z zawrotną prędkością rowerzysta i ....wkomponował mnie w ścianę (jestem mocno poturbowana ) niestety on poniósł znacznie gorsze obrażenia bo przekoziołkował w tym wąskim korytarzu i wyrzuciło go na zewnątrz.Pocio a Tobie życzę szybkiego powrotu do formy ![]() |
|
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
Zakładam, że to nie był pocio, chociaż zbieżność wypowiedzi zadziwiająca ![]() |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
angel-"on poniósł znacznie gorsze obrażenia" Raczej- skuteczniejszą lekcję! nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
Dla tych co jutro jad~ą..życzę dobrego lajtu, miłych widoków i pięknej relacji do poczytania...no i kilometrów co nie miara ![]() |
|
|
| |
|
|
Angel to wracaj do formy szybko... ja do tego tuneliku to zawsze wchodze z obawa i jak widac sluszna... Versus a kiedy relacja i fotki? Ja bede jutro na petli, wiec do zobaczenia |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Relacja będzie jutro. Na rower wrócę w niedzielę, jako słomiany wdowiec!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
|
Kolejna lajtowa wycieczka za nami. Dzis pobilismy swoisty rekord dlugosci... ponad 8 godzin w siodle. Na starcie pojawili sie Basia, Halina, Magda, Elendil i Scorpion (tak liczna obecnosc pan, to chyba jeszcze jeden rekord hehe) Przejechalismy Doline Raclawki, a potem skierowalismy sie do Doliny Bedkowskiej, ktora nawiasem mowiac jest nie za bardzo przejezdna w kierunku polnocnym. Probowalismy nawet troche jazdy po wodzie, ale poddalismy sie. Nie obylo sie bez usterek technicznych. Tym razem gume zlapalam ja ![]() No a poza tym byl czas na bigos, pierogi, podziwianie widokow i ogolnie bylo bardzo lajtowo i milo. Trzeba bedzie powtorzyc!! ![]() Zdjecia w galerii: http://rowerowanie.pl/photogal…p?album_id=300. | |
| Edytowane przez Elendil dnia 03-07-2010 22:20 | |
|
| |
halina ![]() Posty: 312 Dołączyła: 26 cze 10 |
|
Bigos z Będkowskiej wymiata! Wyszło nam 64 km wspólnej jazdy, więc lajt zupełny. Dzięki za świetne towarzystwo i do następnego! ![]() |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Kurcze kolejny lajt przejdzie mi koło nosa