Kraków-Częstochowa
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Bizonik Posty: 34 Dołączył: 28 lip 10 |
|
| Ktoś chętny na wypad z Krakowa do Częstochowy czerwonym szlakiem z noclegiem w połowie drogi powiedzmy pod namiotem ja chciałbym wybrać się z dzieckiem ale to się jeszcze zobaczy | |
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Nocleg na polu namiotowym, w zaprzyjaźnionym gospodarstwie, na dziko? Może zabrałbym syna, zależnie od odpowiedzi. nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
| Coś by się wcześniej znalazło obecnie szukam chętnych w celu ustalenia terminu i organizacji takiego lajtowego wypadu | |
| Edytowane przez Bizonik dnia 17-05-2011 21:31 | |
|
| |
|
|
Termin, to może wakacje? W roku szkolnym weekendy są zwykle "startowe".
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| grzes Posty: 9 Dołączył: 6 maj 11 |
|
bardzo chętnie się przejadę na taki lajtowy wyjazd.![]() |
|
|
| |
skorpion ![]() Posty: 170 Miejscowość: Kraków Dołączył: 26 maj 10 |
|
Pomysł bardzo ciekawy i też chętnie dołączę![]() Myślę, że lepszy kierunek to Częstochowa-Kraków, nie jesteśmy zależni od PKP a jakoś trzeba wrócić. Na Jurze już byłem parę razy i jestem przekonany, że 2 dni to trochę za mało jak na lajt zwłaszcza z dziećmi, proponuję wyjazd trzydniowy. Skorpion - bezwzględny i jadowity pogromca agresji na drodze. |
|
|
| |
|
Co prawda podpinam się pod różne inicjatyw, rzadko skutecznie;(, ale UWAGA- kroi się tutaj niezła impreza! Pojawienie się Skorpiona, lidera Lajtowców, wzmacnia powagę zdarzenia!
|
|
| |
| Daijvid Posty: 114 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 gru 10 |
|
|
Zgadzam się ze Skorpionem bo kilka lat temu popełniłem kierunek Częstochowa->Kraków lajtowo i było tego z 3 dni. Po drodze jest trochę piasku na szlaku a to skutecznie zwalnia ( sakwy dobrze "wkładają" koła w piasek ). |
|
|
| |
|
|
Ok. Więc jedno jest już ustalone 3 dni. jeżeli ktoś był już na tej trasie to gdzie ewentualnie można się przekimać pod namiotem jakieś propozycje? |
|
|
| |
|
|
Można poszukać schronisk PTSM. W czasie wakacji(?) powinny być już czynne. Taka opcja odchudziłaby bagaż.
|
|
| |
|
| Myślę że lepiej mieć namiot przy sobie ponieważ gdybyśmy mieli nie dojechać do wybranego punktu łatwiej byłoby nocować wiadomo jak to u dzieci z kondycją . W jakim wieku macie dzieci które chcecie zabrać? | |
| Edytowane przez Bizonik dnia 19-05-2011 17:19 | |
|
| |
halina ![]() Posty: 312 Dołączyła: 26 cze 10 |
|
|
Wydaje mi się, że nocowanie pod namiotem to jest naprawdę kupa dodatkowych gratów do wiezienia - sam namiot, śpiwór, jakaś karimata... W tym fajnym piaseczku na Jurze takie obciążenie może bardziej stopować niż ewentualne braki kondycyjne. Ja bym się przejechała chętnie lajtowo (dziecko i tak się nie da namówić ) |
|
|
| |
|
|
myślę że mały plecaczek a w nim bielizna śpiwór i namiot a zboku przytroczona karimata przynajmniej tak to wygląda u mnie. A to ma być lajcik więc i tak czekamy zawsze na końcówkę. |
|
|
| |
|
|
Mój syn ma 13 lat. nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Schroniska PTSM są czynne cały rok. | |
|
| |
|
| Ok więc wynika z porad że start z Częstochowy będzie lepszy, z noclegiem jeszcze do ustalenia ale myślę że schroniska PTSM nie są złym pomysłem choć osobiście wolałbym wycieczkę pod namiot . A może teraz wstępny termin? komu pasuje 23 czerwca? | |
| Edytowane przez Bizonik dnia 19-05-2011 22:50 | |
|
| |
|
|
Termin sprytny, ale ja chyba w tym czasie wybiorę się na MTB Trophy robić zdjęcia. Wtedy też w schroniskach może być full. Jeszcze raz powiem- bardzo mi się ta inicjatywa podoba. Odpowiada temu, co chodziło mi już od dawna po głowie. Ruszyć gdzieś taborem!
|
|
| |
|
|
OK PONIŻEJ CYTAT VERSUSA Z PRYWATNYCH USTALEŃ MYŚLĘ ŻE MA RACJĘ I POPIERAM JEGO POMYSŁ POD KAŻDYM WZGLĘDEM!!!! Myślę, że kolejny tydzień, to jest 1,2,3 lipca. Zwróć uwagę na kalendarz na zielonej stronie. Brak poważniejszych zawodów w tym terminie, da możliwość przyłączenia się do wyjazdu większej liczbie zainteresowanych. Później dopiero 16 i 17 lipca. Co do zakwaterowania, to schroniska dają możliwość udziału osób nie posiadających sprzętu. Ja mam nawet przyczepkę rowerowa, zatem namiot dla mnie to nie problem. Warto też, z uwagi na rekreacyjny profil wyjazdu, iść na kompromisy. Część nocuje w schronisku, inni, lubiący survival- pod namiotem... nawet w pobliżu, czy wręcz obok schroniska. Ważne, by ustalić priorytet(wspólne przejechani trasy), i pozwolić każdemu zabezpieczyć socjal po swojemu. Jeżeli takie imprezy stałyby się częstsze- nie ma obawy o wypracowanie wspólnych rozwiązań na przyszłość. Ważne, by zainteresować dużą liczbę ludzi tym sposobem na przygodę. Wtedy po "odsianiu" zostaną Ci, którym to przypadnie to do gustu, chociaż teraz mogą być sceptyczni. |
|
|
| |
|
![]() Właśnie dowiedziałem się, że w pierwszym z wymienionych terminów nie będzie mógł pojechać mój syn. Wobec tego nie pozostaje mi nic innego, niż deklaracja większej gotowości do pomocy tym, którzy chcieliby zabrać własne dziecko, tym samym objuczyć się większą ilością sprzętu. ![]() Teraz należy dopracować i ustalić szczegóły. Trasę, noclegi(ewentualne pierwsze ustalenia z właścicielami schronisk, wstępne rezerwacje), dojazd do Częstochowy itp. Po tych ustaleniach poprosimy Rowerowanie.pl o niezbędny patronat medialny.
|
|
| |
halina ![]() Posty: 312 Dołączyła: 26 cze 10 |
|
Początek lipca to fajny termin. Rezerwuję termin na urlop i zacznijmy modły o pogodę ![]() |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

).