Zamek Lipowiec - 16.07.2011
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
|
Zapraszam na tradycyjną wycieczkę na zamek Lipowiec. Startujemy z pod Smoka o godz. 10.00 w sobotę 25 czerwca. Wycieczka odbędzie się pod warunkiem dobrej pogody. Trochę terenu będzie ale większość to asfalt. Dystans wycieczki to około 100km i 4,5 h samej jazdy. | |
| Edytowane przez Leslaw dnia 03-07-2011 18:26 | |
|
| |
| oscar Posty: 178 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 maj 10 |
|
Jaka jest trudność trasy? Chodzi mi głównie o zjazdy w terenie, bo teraz jeżdżę tylko na szosie i ostatnio byłem na MTB jakoś w październiku. Poza tym przedni hamulec trzyma się na tonie taśmy![]() |
|
|
| |
| schwepes Posty: 194 Dołączył: 21 mar 10 |
|
Nigdy tam nie jechałem, więc mam podobne pytanie - da radę tą trasę przejechać na przełaju? Rama MTB przyjdzie do mnie dopiero za 2 tygodnie i jestem skazany na ten środek transportu . |
|
|
| |
|
|
Będzie trochę terenu ale niewiele i nic ekstremalnego. Ja jeszcze muszę uważać na swój obojczyk. Na przełaju spokojnie dasz radę. |
|
|
| |
|
A zielonych nie będzie? Czyżby duch wycieczkowy w zielonym narodzie zaginął?![]() |
|
|
| |
| drag Posty: 148 Dołączył: 7 cze 10 |
|
| wg. new meteo ma padać cały dzień :/ | |
|
| |
przemo ![]() Posty: 558 Miejscowość: Kraków Dołączył: 31 sie 06 |
|
Zieloni chcieliby, ale rodzina... sam wiesz ![]() |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
Zieloni startują ![]() |
|
|
| |
|
wg. new meteo ma padać cały dzień :/drag No faktycznie, przekładam wycieczkę. Zobaczymy co będzie za tydzień. ![]() |
|
|
| |
| Jacekddd Posty: 533 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Ale jak co ? na pogodynce pisze, że pogoda. Cóż Wy to piszecie, że jutro z roweru nici ? Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
No dobra Jacek odwołuje akcję odwołania i dam znać z samego rana ,![]() Niestety pada, a zatem odwołuję wycieczkę. | |
| Edytowane przez Leslaw dnia 25-06-2011 09:19 | |
|
| |
| oscar Posty: 178 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 maj 10 |
|
No i co? Jedziemy?![]() |
|
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
|
A może niedziela? |
|
|
| |
|
|
Prawdziwą wycieczkę jeszcze urządzicie, tymczasem by nie marnować dnia można posunąć się do takiego zabiegu. Jak jest wątpliwa pogoda i chwilami, miejscowo leje (a tak mamy) można trzymać się asfaltu w ciekawych miejscach próbując jakiegoś podjazdu czy zjazdu ale bez konieczności przejechania go. http://www.bikemap.net/route/1066278 Może się tak zdarzyć, że wczesnym popołudniem odpuści trochę .. Po drodze jest las, Rudno, Babice i jeśli lokalizacje będą suche to na jakiś podjazd pod zamki można się wypuścić. W ogóle dojazdówka w okolice Balic i końcówka może być np. ścieżką rowerową czy w jakiejś innej koncepcji. Ostatnio jak leje za dnia to jadę i kluczę drogą z dala od chmur a gdzie jest mokro zwalniam na tą chwilę bo asfalt i tak schnie parę minut. Jacek PS. No i właśnie wychodzi ta lepsza część pogody. Co zaowocowało: http://www.youtube.com/watch?v=XMUUJbhnPqk
Quest, Snoek, Kross | |
| Edytowane przez Jacekddd dnia 25-06-2011 22:20 | |
|
| |
|
Spotykamy się pod Smokiem w niedzielę 3 lipca o godz. 10.00.![]() | |
| Edytowane przez Leslaw dnia 27-06-2011 08:00 | |
|
| |
|
| Coś znowu krucho z pogodą. Dam znać czy jedziemy w sobotę wieczorem. | |
|
| |
|
|
Teraz jak chcę wiedzieć kiedy będzie lało to wchodzę na forum i patrzę kiedy ma odbyć się wycieczka. Rozumiem, że 16 lipca ma lać ? Mam myśl, ustalcie to na dzień tygodnia bo weekendu szkoda na taką pogodę. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
![]() |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
A to jakieś święto wypada w lipcu czy każdy ma brać urlop ?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
... Heh, tez o tym pomyślałem. Skoro w weekendy wiecznie pogoda skutecznie uniemożliwia jazdę to jedyne wyjście zrobić w tygodniu Bo chyba szkoda przesuwać wycieczkę na przyszły rok? ![]() Kot, tak, jeśli chcesz jechać na wycieczkę - weź urlop ![]()
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

.