Sobotnie dolinki 10.11.2012
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
Pogoda na sobotę zapowiada się przednia, więc może znaleźli by się chętni na przejażdżkę w dolinki? Proponowałbym Ojców, Sąspowska, które jeśli jeszcze zachowały jesienne barwy, powinny się pięknie prezentować, a następnie dojazd do dol.Będkowskiej, a dalej zależnie od czasu sił i chęci wcześniejsza ewakuacja drogami utwardzonymi lub dalsza eksploracja .Zbiórka tak myślę 10:30 pod smokiem. Nieźle, jakby w ten deseń wyszło:
Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 09-11-2012 10:33 | |
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
|
Myślę o czymś podobnym w niedzielę. Ma być jeszcze ładniejsza pogoda. |
|
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
A którędy będziesz jechał Axi, bo jak koło Parku Wodnego to może bym tam dołączył.![]() |
|
|
| |
|
Jak klikniesz w tą krowę to jest trasa. Nijak jednak nie wychodzi koło parku wodnego .
Pozdrawiam |
|
|
| |
| schwepes Posty: 194 Dołączył: 21 mar 10 |
|
Do objechania na przełaju? Asfaltu widzę sporo, a jak z terenem? Znośny przy 5bar i oponie 35mm? ![]() |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Jak zdążę porobić z rowerem to może wpadnę. Kurcze coś mi rzęzi nie mogę zlokalizować co jest grane. | |
|
| |
|
Do objechania na przełaju? Asfaltu widzę sporo, a jak z terenem? Znośny przy 5bar i oponie 35mm? Do 40km na pewno. Dalej to szczerze mówiąc sam nie wiem, bo odcinek wzięty z mapy. Ale wydaje mi się, że fragment tam nawet kiedyś kolarką w lecie jechałem . Pod Krakowem generalnie niemal wszędzie przełajka daje radę. Bardziej mam obawy, że młynek masz w niej za duży i będziesz za szybko gnał .
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
ostatnio jeździłem po Lasku i najwyższe przełożenie 34/26 pozwala na niewiele ![]() |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
planuję być
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
chyba i ja się skuszę ![]() |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
Ja już jestem po. W pewnym momencie zacytowałem Misia Uszatka w wersji dla dorosłych i zamiast w dolinki pojechałem do Pieskowej Skały. W sumie wyszło mi 72km w moim tempie bo przez czas jazdy z grupą nie dałem się podpuścić na upalanie. Dzisiaj było więcej błota niż tydzień temu, zimniej i mokro. Uważam jednak, że Ojcowski Park jest piękny jesienią. Oczywiście odkryłem ciekawy zjazd w okolicach Pieskowej Skały. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
Trasa przygotowana przez Axiego bardzo fajna Pod smokiem stawiło się kilka osób a wśród nich Buli, Schwepes, Furman, Pepe, Pocio, ja oraz kierownik który się spóźnił W pewnym momencie utworzyła się z nas spora grupka bo dołączył jeszcze forumowy Erni z 2 kolegami. Piękne kolory jesieni -wszystkie odcienie złota- te wszystkie dolinki są bardzo urokliwe - mi szczególnie podobała się ta na żółtym szlaku . Strumienie z krystalicznie czystą wodą, skałki wapienne, kolory jesieni, super pogoda jak na listopad i fajna ekipa - czego chcieć więcej Było dosyć ślisko, miejscami w rynnach pod warstwą liści czaiło się gliniaste błoto i nie obyło się bez efektownych gleb np. Furmana który na jednym ze zjazdów "puścił wodze fantazji" po czym zarył w jakimś żlebie oraz Schwepesa który zjeżdzając po śliskich stopniach na przełajówce upadł. Ale ogólnie i tak byłem zaskoczony że prawie wszędzie dawała radę. Dzięki za wspólną jazdę. | |
| Edytowane przez szbiker dnia 10-11-2012 17:18 | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Było git. Sezon chyba długi był bo jak rzadko kiedy wycieczka ( poza nielicznymi incydentami) nie przerodziła się w typowy sparing
|
|
|
| |
| grzegorz Posty: 14 Miejscowość: kraków-kliny Dołączył: 8 lis 08 |
|
| również dzięki za wspólną jazdę, (jestem jednym z dwóch kolegów Erniego) | |
|
| |
|
Dzięki. Było fajnie, momentami mało przełajowo, ale jakoś udało się zrobić wszystko w siodle... z małym incydentem na stopniach o którym wspomniał Szymon. A nie było sparingu, bo chyba wszyscy są roztrenowani i już nie ma z czego pojechać .Za to Ty Furman ładnie nas przeciągnąłeś na koniec za Balicami. Po 3h jazdy tempo >30kmh na MTB... ![]() |
|
|
| |
|
Również dzięki bardzo za towarzystwo i miło mi, że trasa się podobała (mimo jednak paru błotnistych miejsc po drodze, rosa w listopadzie raczej nie nadąża z wysychaniem ). Sam dziś również parę odcinków jechałem po raz pierwszy, a w miarę sprawna nawigacja była możliwa dzięki mapie Compass Okolice Krakowa (którą polecam) oraz UMP-pcPL umożliwiającej utworzenie tracka w oparciu o wyszukane ścieżki . A furman końcówkę, to tak pociągnął, że na kole ciężko było się utrzymać, a przecież było pod wiatr - naprawdę wytrzymałość i siła godne pozazdroszczenia . Dzięki za teleport z Zabierzowa na błonia .
Pozdrawiam |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

.
.

. Pod Krakowem generalnie niemal wszędzie przełajka daje radę. Bardziej mam obawy, że młynek masz w niej za duży i będziesz za szybko gnał
.
Pod smokiem stawiło się kilka osób a wśród nich Buli, Schwepes, Furman, Pepe, Pocio, ja oraz kierownik który się spóźnił
oraz Schwepesa który zjeżdzając po śliskich stopniach na przełajówce upadł. Ale ogólnie i tak byłem zaskoczony że prawie wszędzie dawała radę.