Narty zjazdowe

Autor Wiadomość
UMaciek mężczyzna

UMaciek
Miejscowość: Krzeszowice
Dodane 18-02-2010 09:20 RE: Narty zjazdowe
A ja we środę byłem w Myślenicach na Chełmie :) Trasa fajna, przygotowanie dobre, jeździłem non stop bez kolejki. Duży plus za odległość od domu (50 min z Krzeszowic). Tylko trzeba przybywać rano o 9, pojeździć jak jest dobrze trasa zrobiona bo koło 12 zazwyczaj pojawiają się już w dolnej części kupki luźnego śniegu, ale jeszcze nie muldy. Nie wiem jak to wygląda wieczorem. Pojeździłem ostro te 3h i byłem w domu na 13 na obiad :) Karnet czasowy 9-14 wyjeździłem już właściwie w 1h więc się opłaca.
pocio mężczyzna

pocio
Miejscowość: Kraków
Dodane 18-02-2010 10:06 RE: Narty zjazdowe
MisQ następnym razem weź sznureczek i wiąż węzełki za każdy zjazd będziesz miał pewną informację :p ;)

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

Kubak mężczyzna

Kubak
Miejscowość: Kraków-Zielonki
Dodane 18-02-2010 10:34 RE: Narty zjazdowe
A ja we środę byłem w Myślenicach na Chełmie :) (...)Nie wiem jak to wygląda wieczorem. (...)UMaciek

Byłem tam wieczorem. Mało ludzi. Były muldy, ale niegroźne, dało się je przelecieć śmigiem, a czego się nie dało to fiszerki brały na siebie :)

Куба

MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 18-02-2010 16:18 RE: Narty zjazdowe
Mam też w planie jechać po pracy na Chełm (być może poniedziałek). Wiem, że będą muldy - i o to chodzi. Muldy wymuszą na mnie więcej kręcenia, co będzie tylko pozytywnym aspektem dla moich rozleniwionych ud. :D

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

UMaciek mężczyzna

UMaciek
Miejscowość: Krzeszowice
Dodane 18-02-2010 21:29 RE: Narty zjazdowe
Bo to trzeba cisnąć tak, żeby nawet bez muld czuć uda :D Ja jestem zbyt lekki coby przecinać muldy/sypki śnieg i wolę szybkie, ładnie przygotowane trasy B) Poza tym muldy + niedoświadczeni narciarze nie wróżą bezpiecznego i szybkiego śmigania (nie mam oczywiście nic do początkujących).
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 19-02-2010 00:22 RE: Narty zjazdowe
Spokojnie, na moich krótkich SB nie da się jechać aby nie czuć upalania ud niezależnie od warunków na stoku. Ja natomiast mam na myśli stok na którym nie da się jechać na krechę bo będzie tak bardzo muldziasto :D Chcę się sprawdzić w bardzo ciężkich warunkach.

Maciu mężczyzna

Maciu
Dodane 23-02-2010 22:04 RE: Narty zjazdowe
Wczoraj z Miśkiem byliśmy na Chełmie od ok. 17,40-21,30. Warunki całkiem OK tylko ze względu na wyższą temperaturę śnieg był bardzo mokry i jazda była ciężka technicznie. Późniejsze muldy okazywały się ciężkie do pokonywania (jeden nierozsądny narciarz w czasie ostatnich zjazdów czyli po 21 uszkodził się zrywając przyczep mięśnia czworogłowego, pewnie jeszcze coś mu się więcej stało ale tylko tyle usłyszałem). MiśQ zaproponował mi naukę jazdy na snowblade, czułem się jak na łyżwach. Jazda w dół na krawędziach była super ale... hamować na tym to sięraczej nie da :p więc na dwa zjazdy upadłem 5 razy w calach zatrzymania się :D Później przesiadłem się na zwykłe narty :)
MiśQ pokazał swoje uda jak ze stali, które wytrzymywały największe przeciążenia i ciągle było mu mało ;)
Był to raczej ostatni dzień jazdy na nartach w tym sezonie, teraz pogoda musi sprzyjać jeździe na rowerze!
Maciu dodał/a następującą grafikę:

Edytowane przez Maciu dnia 23-02-2010 22:17
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 23-02-2010 22:05 RE: Narty zjazdowe
Jak zapowiadałem tak też zrobiłem. Mianowicie wczoraj urywając się z pracy pojechałem po Macia i razem do Myślenic na Chełm. Warunki śniegowe były wymagające. Stok był rozjeżdżony, śnieg często luźny, trochę muld, trochę lodu więc nie było monotonnie. :D Jeździliśmy od ok. 17:40 do zamknięcia czyli do 21:30. Nie wiemy dokładnie ile razy zjechaliśmy, ale sądzę, że ponad 20. Jak już Maciu wspomniał dał się namówić na założenie moich pierwszych Snowblade'ów. Jak na pierwszy raz na takich krótkich nartach szło mu pięknie a glebami nie ma się co przejmować. :) Sam zaliczyłem jedną efektowną zsuwając się głową w dół na brzuchu zabierając śnieg kołnierzem pod kurtkę. :D Po zmianie nart wreszcie zobaczyłem jak Maciu szybko i fajnie stylowo jeździ - nie miałem do Niego szans być szybszym :/
Celem wczorajszego wyjazdu było upalanie ud i tak też się stało. Po skończeniu upalania czułem mocne zmęczenie. Było super a i towarzystwo wyśmienite :).
Jeśli nie spadnie już więcej śnieg to chyba było ostatnie upalanie na stoku w tym sezonie? Powoli zaczynam wątpić w wyjazd na Kasprowy bo śniegu w Tatrach chyba jest mniej niż na Chełmie:D

MiśQ dodał/a następującą grafikę:

Edytowane przez MiśQ dnia 23-02-2010 22:21
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 17-03-2010 22:14 RE: Narty zjazdowe
Koksy trenują na swoich alu rurkach, a leszcze jeszcze nie zakończyli porachunków z zimowymi sportami B). Otóż dzisiaj dwóch takich co księżyca nie chcieli ukraść pojechali z rana do Kasiny Wielkiej odwiedzić Śnieżnicę. Zaczęli się ślizgać o godzinie 9tej i skończyli 4h później. W tym czasie zjechali po 24 razy i nie ukrywając poupalali uda dość mocno! Warunki mieli świetne jak na tę porę roku i źle nie było. Rano jeździli po sztruksie, później nie było już tak pięknie, ale bez dramatu. Jedynym dla nich problemem od samego rana był mocno wiejący wiatr w twarz skutecznie ich wyhamowując. Przez to było bezpieczniej na stoku :D.
W rolach głównych wystąpili Tadek & MiśQ.
Myślę, że jeszcze do weekendu spokojnie można tam jechać ponieważ jak widać na załączonej poniżej fotce w tamtym rejonie panuje regularna zima!! 10km dalej w stronę Krakowa nie ma śniegu na polach.

MiśQ dodał/a następującą grafikę:

Edytowane przez MiśQ dnia 18-03-2010 02:24
Roza kobieta

Roza
Dodane 17-03-2010 22:49 RE: Narty zjazdowe
Miśq co oznacza ta miłość do Kasiny Wielkiej? :p

Dodane dnia 17 marca 2010 22:51:58

chociaż nie; widzę, że częściej jeździsz na Chełm ;)
Edytowane przez Roza dnia 17-03-2010 22:51
Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 02-12-2010 18:18 RE: Narty zjazdowe
W sobotę 4 grudnia planowane otwarcie sezonu w Kasinie.
Wszystko zależy od pogody ale wygląda że się uda :)

i ku przestrodze dla zjazdowców:
http://www.youtube.com/watch?v=XJQrcdLqtCY :D

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Andy mężczyzna

Andy
Dodane 02-12-2010 23:15 RE: Narty zjazdowe
W sobotę gdzieś na 4 -6 h wyskoczę. Miejsce Kasina lub BiAŁKA lub.... Może ktoś chętny. Jestem elastyczny jesli chodzi o godzinę wyjazdu i miejsce
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 02-12-2010 23:41 RE: Narty zjazdowe
Jutro tj. w piątek na Kotelnicy Białczańskiej jest za dramo cały dzień.

Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 05-12-2010 13:47 RE: Narty zjazdowe
Sezon otwarty :D

33 lata i jeszcze nigdy nie byłem na nartach w pierwszej połowie grudnia - globalne ocieplenie :D

Kasina - trochę ich zjechałem że podnieśli ceny ale ... muszę dodać trochę miodu:

1. Cała droga Kraków - Kasina nowiutki asfalt
2. W cenie karnetu naprawdę pyszna kawa plus batoniki do wyboru
3. Parking za free

3 godzinny karnet 40 zł - więc ogólnie wszystko na plus

Aha - i śniegu w cholerę, pogoda cudowna, minus 2 stopnie :D

pocio mężczyzna

pocio
Dodane 08-12-2010 20:15 RE: Narty zjazdowe
ja też dzisiaj sezon zacząłem. Kuba najlepiej wie jak wygląda moja jazda :D :D

Młody był w Sieprawiu. Pusto śnieg zmrożony szybki. Była mgła więc nawet końca zjazdu nie było widać. :D

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

Kubak mężczyzna

Kubak
Dodane 10-12-2010 08:37 RE: Narty zjazdowe
Ktoś się wybiera w weekend? Przetarłbym ślizgi.

Куба

PePe mężczyzna

PePe
Dodane 10-12-2010 09:16 RE: Narty zjazdowe
A masz jakieś plany? Wiesz gdzie nie będzie ludzi np?

PePe

Kubak mężczyzna

Kubak
Dodane 10-12-2010 09:36 RE: Narty zjazdowe
Wyjazd poranny i powrót wczesnopopołudniowy. W Kasinie jest np. opcja karnetu 8-12.

Куба

Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 10-12-2010 09:52 RE: Narty zjazdowe
W weekendy 8:00 - 11:30
Albo brać 3 godzinny za tą samą cenę..

W ogóle cenniki na stronie są lekko mówiąc z d... wzięte bo te co wiszą przy okienku kasowym są ciut inne - nie droższe ale inne :)

Ja jeszcze nie wiem czy pojadę - ale polecam poranne warunki :)

spinoza mężczyzna

spinoza
Miejscowość: Kraków - Kliny
Dodane 10-12-2010 10:31 RE: Narty zjazdowe
Prawdopodobnie w niedzielę rano będę w Białce T.

Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama.

Skocz do Forum: