4.09.2010 HARD-BIKE ZAPRASZA DO KRZESZOWIC
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Wice Posty: 7 Miejscowość: Krzeszowice Dołączył: 8 wrz 09 |
|
Serdecznie zapraszamy do Krzeszowic w dniu 4 września 2010 na "VII Mistrzostwa Krzeszowic w Kolarstwie Górskim ". Budżet mamy trochę większy i zapowiadają się ciekawe nagrody. Atmosferę mamy zamiar powtórzyć z poprzednich lat i tu liczymy na Waszą obecność i pomoc. Banany, drożdżówki itp zamówimy trochę później by wszystko było świeże
Hard Bike Tęcza Tenczynek |
|
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
O proszę....jak miło i z wyprzedzeniem bardoz bardo ładnie ![]() Tak fakt z drozdżówkami to racja bo by był spid potem jak w F1 ![]() Macie u mnie + w mracu pisać że w wrześniu zawody
|
|
|
| |
| slawek_l_83 Posty: 34 Miejscowość: Jaworzno Dołączył: 28 lut 10 |
|
Oczywiście się pojawię
Ceń słowa. |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
I gitara gra Gratuluję organizacji, w zeszłym roku była to jedna z najbardziej klimatycznych imprez rowerowych. Dużo znajomych osób, zdrowa rywalizacja i pyszna kiełbasa Miejmy nadzieje że w tym roku będzie równie dobrze ![]() |
|
|
| |
| Makumba Posty: 91 Miejscowość: Kraków Dołączył: 17 wrz 09 |
|
Hehe Maciu ze o grochówce już nie wspomnę ![]() |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Proszę przewidzieć i dla mnie pęto podwawelskiej, bo mam zamiar się pojawić.
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| scaraab Posty: 37 Dołączył: 21 cze 09 |
|
A może 5 IX?? Niedziela? Bo w sobotę niektórzy pracują...![]() |
|
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
|
Termin zawodów nieubłaganie się zbliża, tak więc czas na konkrety i szczegóły. Wrzucam oficjalny plakat ![]() Regulamin: REGULAMIN UCZESTNICTWA VI OTWRATYCH MISTRZOSTW GMINY KRZESZOWICE W KOLARSTWIE GÓRSKIM ORGANIZATORZY: Hard-Bike LKS Tęcza Tenczynek PATRONAT : Burmistrz Gminy Krzeszowice, Czesław Bartl TERMIN I MIEJSCE: 4.09.2010r. Zapisy między 10:00 a 11:00, start pierwszych zawodników planowany na 11:15, Park przy Pałacu Potockich w Krzeszowicach KATEGORIE WIEKOWE I LICZBA OKRĄŻEŃ: 2004- ( do 6 lat) 1 okrążenie MINI (dziewczęta i chłopcy klasyfikowani oddzielnie) 2001-2004 (6 – 9 lat) 3 okrążenia MINI (dziewczęta i chłopcy klasyfikowani oddzielnie) Mężczyźni: 1998-2000 (10 – 12 lat) 2 okrążenia PRO 1995-1997 (13 – 15 lat) 2 okrążenia HARDKOR 1987-1994 (16 – 23 lat) 3 okrążenia HARDKOR 1976-1986 (24 – 34 lat) 3 okrążenia HARDKOR 1965-1975 (35 – 45 lat) 3 okrążenia HARDKOR 1410-1964 (46+ lat) 3 okrążenia HARDKOR Kobiety: 1998-2000 (10 - 12 lat) 1 okrążenie PRO 1992-1997 (13 – 18 lat) 1 okrążenie HARDKOR 1410-1991 (19+ lat) 2 okrążenia HARDKOR W przypadku mniejszej niż 3 liczby zawodników w kategorii, organizator zastrzega sobie prawo do łączenia kategorii. OPŁATY STARTOWE : Wszystkie kategorie startują bezpłatnie WARUNKI UDZIAŁU W ZAWODACH: a/ Zgłoszenie udziału w biurze zawodów w dniu startu w godzinach 10.00 – 11.00 b/ posiadanie kasku sztywnego (ORGANIZATOR POSIADA PARĘ KASKÓW DO WYPOŻYCZENIA DLA UCZESTNIKÓW ZAWODÓW) c/ posiadanie pisemnej zgody opiekuna prawnego w przypadku osoby poniżej 16 roku życia d/ Młodzież i dzieci poniżej 11 lat startują pod opieką rodzica lub opiekuna obecnego w miejscu zawodów NAGRODY: Każdy uczestnik otrzyma pamiątkowy dyplom, a miejsca 1-3 w każdej kategorii dodatkowo medal. Zostanie też rozlosowanych wiele cennych nagród spośród WSZYSTKICH zawodników. Na mecie organizator zapewnia darmowy ciepły posiłek. POSTANOWIENIA SZCZEGÓŁOWE Zawodnicy ubezpieczają się we własnym zakresie i biorą udział w zawodach na własne ryzyko. Organizatorzy nie biorą odpowiedzialności za rzeczy zgubione , zniszczone, skradzione lub za ewentualne wypadki podczas trwania zawodów. Jazda treningowa po trasie zawodów jest dozwolona tylko przed rozpoczęciem zawodów, a każde wtargnięcie na trasę podczas zawodów jest równoznaczne z wykluczeniem z zawodów. Należy bezwzględnie stosować się do poleceń obsługi zawodów (osoby w pomarańczowych koszulkach oraz kierownik zawodów Artur Kwiatek – koszulka zielona) pod karą wykluczenia z zawodów. Trasa oznaczona jest taśmą biało-czerwoną, a miejsca trudne i niebezpieczne taśmą żółto-czarną. BIURO ZAWODÓW: Kierownik zawodów: Artur Kwiatek – tel. kontaktowy 662130224, artkwiatek@interia.pl (lub kontakt w biurze zawodów w dniu 4 września 2010) Trasa pozostaje w znacznej części identyczna jak w zeszłym roku. Dla osób które nie miały przyjemności u nas startować, zdjęcia z objazdu zeszłorocznej trasy: http://picasaweb.google.com/46…ice260909Trasa# Tegoroczną mapkę wrzucę w najniższym czasie, a tak na szybko: Pętla HARDKOR to ok 4 km Pętla PRO to ok 1 km Pętla MINI to ok 0.4 km | |
| Edytowane przez Hinol dnia 24-08-2010 01:11 | |
|
| |
| oscar Posty: 178 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 maj 10 |
|
Jasne, że będę ![]() Jedzie ktoś nie samochodem, lecz na rowerze jako rozgrzewka?? Można wtedy pojechać razem. |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
Wybieram się, ale jadę swym Lambo, jak ktoś chce mam miejsce jedno Oby w tym roku tylko łańcuch wytrzymał
...całe życie drugi! |
|
|
| |
| LoveBeer Posty: 313 Miejscowość: Nowy Targ Dołączył: 2 sie 10 |
|
a nazajutrz pss w rabce ja mysle w kazdym razie ze przyjade, chyba ze bede sie czul dobrze na sabinov.
Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
| Będę z Bartkiem. | |
|
| |
| szamanviking Posty: 58 Miejscowość: Wadowice Dołączył: 25 lip 10 |
|
|
Bedę i ja bo w sumie blisko:-)
everybody pomarańcze |
|
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
musowo....
|
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Wybieram się, ale jadę swym Lambo, jak ktoś chce mam miejsce jedno Mnie, mnie, mnie zabierz Maciu! nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
Mnie niestety nie będzie, bo muszę zrobić generalkę road. ![]() Versus obiecał, że zajmie moje trzecie miejsce co rok temu miałem. ![]() Polecam wszystkim zawody XC w Krzeszowicach. |
|
|
| |
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
A to ja tez przyjade. ![]() Hinol, jakie opony na trase beda ok? Jak popada to bedzie slisko? |
|
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
|
Z racji tego że bardzo sucho sucho w tym roku raczej nie będzie, miejscami mogą się pojawić śliskie frgamenty, aczkolwiek uzbrajanie się w mocniejszy protektor uważam za zbędne. Jest kilka odcinków asfaltem, szutry, kamienisty zjazd, serpentyny oraz podjazd po trawie, trochę parkowej kostki. Ja jadę na RaceKingach i polecam podobnego typu opony, np. pytongi. |
|
|
| |
UMaciek ![]() Posty: 640 Miejscowość: Krzeszowice Dołączył: 19 kwi 09 |
|
Byłem dzisiaj na objeździe trasy Ogólnie to Panta Rei... na 2 zjazdach w polach w koleinach strumyczki, i ze 3 miejsca w dołkach ze sporymi kałużami też w koleinach. W tym momencie nawet możnaby się pokusić o fotkę w stylu tej z plakatu tylko może trochę bardziej light. Jak nie popada do soboty to strumyczki ustaną, jednak pewnie kałuże wyschnąć nie zdążą. Awięc szykuje się ciekawy wyścig - właściwie taki mini Kraków Mamy błoto, mamy pola, troszkę gruzu i kamieni, park /prawie jak lasek/ a w nim zjazd przed metą...Wszystkie kategorie jadące pętle Hardkor będą startowały szeroką kostką do góry (chcemy rozciągnąć stawkę) a na następnych okrążeniach pojawi się nowy podjazd i znana już uczestnikom z lat poprzednich "niespodzianka korzeniowa". Ze spraw organizacyjnych to najpierw muszą pojechać wszystkie Harkory bo mamy limit czasowy na pewien fragment trasy, więc proszę nie być zaskoczonym i rozgrzewać się od razu O kolejności startu poszczególnych kategorii poinformujemy odpowiednio przed startem gdyż to dopiero zostanie ustalone i dopasowane
|
|
|
| |
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
| Piranie dadza rade na oku kolach, czy na przod lepiej zalozyc cos z bieznikiem? | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

Miejmy nadzieje że w tym roku będzie równie dobrze 
Bo w sobotę niektórzy pracują...

ja mysle w kazdym razie ze przyjade, chyba ze bede sie czul dobrze na sabinov.