Maraton Krakowski - już po ;-)

Autor Wiadomość
skolioza mężczyzna

skolioza
Dodane 24-08-2010 09:34 Maraton Krakowski - już po ;-)
No to wyżywajcie się do woli - kto jedzie, jak jedzie, jakie opony, przełożenia itd itp ;)

www.RetroMTB.pl
pierwsza polska strona o kultowym sprzęcie

http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts
RetroMTB na Facebooku

Edytowane przez Axi dnia 28-08-2010 15:33
pit mężczyzna

pit
Dodane 24-08-2010 09:54 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
No jak to tylko giga!
Opony tym razem czarne biorę. Od startu taktyka prosta - na blat i ogień :D
Versus mężczyzna

Miejscowość: Kraków
Dodane 24-08-2010 10:21 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
Jadę giga. To będzie(o zgrozo) chyba pierwsza w tym sezonie okazja do zweryfikowania;) formy mojego stałego rywala, a tu akurat i przedmówcy Pita.

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

UMaciek mężczyzna

UMaciek
Miejscowość: Krzeszowice
Dodane 24-08-2010 10:30 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
Też postanowiłem że w rodzinnych stronach trzeba pocisnąć Giga. Jak zwykle przód explorer a z tyłu RaceKing. Z przełożen to tylko napęd 3x8! :D
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 24-08-2010 10:30 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
Jadę! Pewnie mega, choć mocno rozważam Mini! Konusi już nie ma, a "nowy rumak" będzie cięższy o 1kg :/
Opony - gumowe!! Przełożenia 3x9! Jak? Prosto - byle do mety!
B)

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

Hinol mężczyzna

Hinol
Dodane 24-08-2010 10:37 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
Jak wszyscy to wszyscy :D
Też jadę, giga naturalnie, tylko od wyjazdu na Pilsko coś mnie bierze i nie chce przestać :/
Rower będzie czarny, na czarnych oponach Conti RK 2.2, bardzo możliwe że uda mi się zmontować 2x8 do tego czasu. Dodatkowo rozważam start na sztywnym ;p
Jacekddd mężczyzna

Jacekddd
Dodane 24-08-2010 12:55 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
Na ten sezon planowałem w Krk pojechać co będzie organizowane, optymalnie mega ze względu na to, że dużo osób i łatwiej się ocenić jak poszło. Po Tarnowie z kondycją chyba coś słabo, na początku miesiąca w Krk łapałem za łatwo gumy ale Furman jak zobaczył ile mam powietrza to się zdumiał, że tak mało co wiele wyjaśnia bo po laczkach to już jest to bardziej dopompowane więc może coś to wyjaśnia. Opony standard dopóki tych nie zjeżdżę. Szukam argumentów żeby Marzenę namówić na mini bo jakby pojechała byłby to dla niej duży motywator, tak więc jakby w dyskusji o oponach, ciśnieniu, sprzęcie, dystansie, przygotowaniu, pogodzie, trasie, żelkach, napojach i nie wiem czym jeszcze wypowiadały się również jakieś Panie to łowił będę czujnie argumenty "za" i skrzętnie kolekcjonował by je potem z premedytacją wykorzystać.

Mam nadzieję na pogodę, walkę na trasie, na to że sprzęt nie zawiedzie, nie będzie wielkich korków, blokowań na zjazdach i na dobry przejazd.

Jacek

Quest, Snoek, Kross

Maciu mężczyzna

Maciu
Dodane 24-08-2010 13:10 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
Misiek może i cięższego bedzie miał rumaka ale za to szybszego :D Prawie sam jeździ, a przede wszystkim szybciej zjeżdża, dobrze wyszkolony :p

Kto przejedzie giga bez zrzucania z blatu i schodzenia z roweru ten dostanie batona! :) (dla pewności wykręcimy dwie mniejsze tarcze oraz skręcimy spdy tak by się nie wypinały :D)

...całe życie drugi!

pocio mężczyzna

pocio
Dodane 24-08-2010 13:32 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
Dobry pomysł, ale zawsze może jeszcze zdjąć buty :p

Widzę, że jest szansa, by trasa nie pyliła ;p

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

skolioza mężczyzna

skolioza
Dodane 24-08-2010 13:36 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
Jadę giga. To będzie(o zgrozo) chyba pierwsza w tym sezonie okazja do zweryfikowania;) formy mojego stałego rywala, a tu akurat i przedmówcy Pita.Versus

O mnie piszesz Versusie jak mniemam.... Musze Cię rozczarować - w trakcie trwania maratonu będę się z przyjemnością łajdaczył po Beskidzie Niskim :)
Ale.... może jakaś ustawka? ;)

www.RetroMTB.pl
pierwsza polska strona o kultowym sprzęcie

http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts
RetroMTB na Facebooku

oscar mężczyzna

oscar
Dodane 24-08-2010 14:32 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
Niestety w tym roku nie wystartuję;( ale może uda mi się przyjechać, aby porobić zdjęcia na starcie/mecie, w wąwozie Kochanowskim i jeszcze na jakimś podjeździe pokibicować zielonym:)
Michu mężczyzna

Michu
Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano
Dodane 24-08-2010 14:44 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
Mini lub Mega.
3x5 lub 3x8 tam gdzie asfalt.

Opony Geax 2,25 przód i tył.tak
szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 24-08-2010 15:22 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)

Kto przejedzie giga bez zrzucania z blatu i schodzenia z roweru ten dostanie batona! :) (dla pewności wykręcimy dwie mniejsze tarcze oraz skręcimy spdy tak by się nie wypinały :D)Maciu

chętni w konkursie o batona polegną już na pierwszym podjeździe w lasku wolskim :p
Edytowane przez szbiker dnia 24-08-2010 15:27
LoveBeer mężczyzna

LoveBeer
Miejscowość: Nowy Targ
Dodane 24-08-2010 18:12 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
mi sie nie chce, w krakowie juz bylem u grabka, poza tym mam wrazenie ze przetrenowalem czy cos, w ostatni weekend noga bardzo slabo podawala a w nastepne dni ledwo dalem rady kompensacyjny zrobic. chyba rower na chwile pojdzie w kat, musze jakies sily uzbierac na maraton w slovenskom raji ;)

http://www.xcmaraton.sk/xc/index.php?page=2

Piwny budda na rowerze.

pocio mężczyzna

pocio
Dodane 24-08-2010 18:46 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
sorry stary ale nie porównaj maratonu u p.M.Grabka do maratonu krakowskiego. Trochę inna skala trudności chodź z pozoru niby podobna trasa.
Gwarantuję, że po przejechaniu giga będziesz usatysfakcjonowany, a i mega przy tej długości nie jest dla każdego do przejechania w przyzwoitym czasie.

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

LoveBeer mężczyzna

LoveBeer
Miejscowość: Nowy Targ
Dodane 24-08-2010 19:52 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
wiesz dla mnie kolosalnej roznicy miedzy zeszloroczym golonka a tegorocznym grabkiem nie bylo, no ale ja nie znam niuansow krakowskich i okolicznych bezdrozy ;) poza tym jak pisalem musze troche dychnac bo ostatnio w kazdy weekend gdzies startowalem, a teraz na ten odpoczynek jest znakomita okazja ;)

Piwny budda na rowerze.

spinoza mężczyzna

spinoza
Miejscowość: Kraków - Kliny
Dodane 25-08-2010 10:07 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)

Kto przejedzie giga bez zrzucania z blatu i schodzenia z roweru ten dostanie batona! :) (dla pewności wykręcimy dwie mniejsze tarcze oraz skręcimy spdy tak by się nie wypinały :D)szbiker

chętni w konkursie o batona polegną już na pierwszym podjeździe w lasku wolskim :pMaciu

...no ale teraz takie czasy że przełożenie typu 38/36 też może być traktowane jako z blatu ;) ...

Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama.

szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 25-08-2010 11:30 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
W sumie racja - ale też ciężkie :p
Pirx mężczyzna

Pirx
Miejscowość: Klucze
Dodane 25-08-2010 11:53 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)
Tak sobie ciężkie, prawie identyczne, jak 32/30, albo jak wolisz 22/20 (nieco twardsze), na których można podjechać najbardziej strome miejsca na trasie Mega.
Axi mężczyzna

Axi
Dodane 25-08-2010 13:45 RE: Maraton Krakowski lada chwila ;-)

Kto przejedzie giga bez zrzucania z blatu i schodzenia z roweru ten dostanie batona! :) (dla pewności wykręcimy dwie mniejsze tarcze oraz skręcimy spdy tak by się nie wypinały :D)spinoza

chętni w konkursie o batona polegną już na pierwszym podjeździe w lasku wolskim :pszbiker

...no ale teraz takie czasy że przełożenie typu 38/36 też może być traktowane jako z blatu ;) ...Maciu

W zeszłym roku na mecie oglądaliśmy rower, który miał tylko jeden blat w korbie… Do piasty w sumie też tylko jedna zębatka była przykręcona, ale piasta była 8-biegowa.

Pozdrawiam :)
Axi

Skocz do Forum: