MTBMarathon Rabka 11.09.2010
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
|
"Najwyższy punkt na mapie polskich maratonów MTB, nowe pasmo górskie, Gorce czekają… „Nowy teren i nowe wyzwania” to hasło przewodnie edycji w Rabce Zdroju, inaugurującej swą obecność w naszej serii maratonów. Ciekawe, znane tylko nielicznym wytrawnym bierkom trasy, pokażą inne oblicze kolarstwa górskiego. " "Charakterystycznym elementem gorczańskiej edycji będą wyśmienite widoki na Tatry, Pieniny, Beskid Wyspowy i Sądecki. Wjedziemy na teren Parku Narodowego, by we wczesnojesiennej aurze zaliczyć najwyższy punkt polskich maratonów MTB – Turbacz. " ![]() Źródło http://www.mtbmarathon.com/ Planuję dystans GIGA, mapek jeszcze nie ma ale zapowiada się bardzo ciekawa trasa w Gorcach. Mam tylko nadzieję że pogoda nas oszczędzi ![]() |
|
|
| |
| LoveBeer Posty: 313 Miejscowość: Nowy Targ Dołączył: 2 sie 10 |
|
jak pogoda sie nie zmieni to krakow szybko zostanie zapomniany na te chwile na turbaczu musi byc niewiele powyzej 0, w tatrach sypnelo sniegiem, nie zdziwibym sie jak i w gorcach sypnie przy tej pogodzie (u mnie teraz 7 stopni).ja mam teraz dosc napiety terminarz - ten weekend sabinov lub krzeszowice (w tej pogodzie 'troche' sie jednak obawiam ze sabinov to bedzie powtorka z golic), potem rabka, a tydzien pozniej slovacki raj.... no a potem jak jeszcze bedzie mi sie chcialo istebna. biorac pod uwage ze od kralovskiego nie jezdze nic, chorobsko mnie toczy i to co sie dzieje za oknem... w kazdym razie morale salbiutkie narazie
Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
Myślę że nie ma się co łudzić że w Gorcach będzie łatwo, lekko i przyjemnie. Ja już zacząłem przeglądać zimową garderobę .
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
| drag Posty: 148 Dołączył: 7 cze 10 |
|
napewno beda ladne widoki mam nadziejie ze nie bedzie tyle blota co w krakowie bo nie mam funduszy na kolejne remonty.ja nie mam zadnych ciuchow zimowych pasuje kupic jakies nogawki ocieplane bo w samych spodenkach moze byc slabo . |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
może wystarczy maść rozgrzewająca?
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
|
Szukam transportu na ten maraton. |
|
|
| |
|
no to pierwsze zmiany. Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
| bananafrog Posty: 103 Miejscowość: Krk Ruczaj Dołączył: 13 lut 09 |
|
Miałem startować na bank, ale po Krakowie sam już nie wiem. Póki co, rower, chociaż pięknie umyty, jest nie do użytku. Jeżeli zdążę doprowadzić go do stanu używalności i pogoda będzie dobra (zimno może być, ale bez deszczu), to może... Jak chodzi o samą trasę, na pewno bardzo chciałbym wystartować. Góry jednak rządzą i wciągają bardziej niż łąki i pagórki
|
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Szukam transportu na ten maraton, jadę Giga.
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
|
Versus to może zróbmy tak. Że obaj szukamy transportu i może ktoś wexmie Naszą dwójkę łącznie. |
|
|
| |
|
wczoraj wieczor przelecialem sie na turbacz, nie wygladalo to jeszcze bardzo zle, jednak tegoroczne ulewy wyplukaly sporo syfu i nie liczac rzek plynacych po szlakach nie wyglada to tragicznie. tam gdzie jest miekko... coz, wczoraj nie bylo takze jeszcze tak zle (choc wiadomo ze jak przejedzie ilustam dzikich kolarzy....), ale w tej chwili pogpoda jest jeszcze gorsza niz wczoraj - do 7stopni i ulewy doszedl porywisty wiatr, jakby dzis mialbyc ten maraton to nie bardzo sobie to wybobrazam
Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
nie ma to jak mrożące krew w żyłach wieści z trasy ![]() |
|
|
| |
|
Versus to może zróbmy tak. Czuję, że tym '"kimś" będzie PKP!:/ nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
kurde jakbym mial bagaznik w swojej Astrze 1 to bym was zabral jak skombinujecie to nie ma problemu |
|
|
| |
|
Rozejrzę się dzisiaj po osiedlowych garażach i piwnicach! Tylko !
|
|
| |
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
| Jest sens brać do Rabki na tył Nobby Nic jak w tym sezonie wszystko jeździłem na Racing Ralph z tyłu i było ok? | |
| Edytowane przez spootnick dnia 01-09-2010 12:17 | |
|
| |
lukcio ![]() Posty: 1145 Miejscowość: kraków Dołączył: 11 lut 09 |
|
|
Skoro już poszukiwania transportu trwają, to również się do nich dołączę. Szukam transportu dla siebie i roweru na wyjazd bez noclegu. Dysponuję bagażnikiem rowerowym na 3 rowery montowanym na hak, który mogę zabrać ze sobą. Jadę giga. SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
|
|
Lukcio...to może ja kilka wiadomości wyżej, Drga ma bagażnik, a Versus, ja i TY moglibyśmy się z Nim zabrać, jeśli byś NAM użyczył rynienek. Co inni na to....Drag, Versus i przede wszystkim TY LUKCIO ? |
|
|
| |
|
|
spoko znajomy ma miejsce w aucie i pewnie nie bedzie problemu z nim sie zabrac . Ja mialem z nim jechac ale jak znalazl sie bagaznik to moge jechac swoim autem i przy okazji zabrac kilka osob . |
|
|
| |
|
Już znalazłem jedno wolne miejsce... dla siebie! Dziękuję za chęć pomocy!
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

na te chwile na turbaczu musi byc niewiele powyzej 0, w tatrach sypnelo sniegiem, nie zdziwibym sie jak i w gorcach sypnie przy tej pogodzie (u mnie teraz 7 stopni).
.

!