Test wydolności startowej
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
Chłopaki wsiądźcie wreszcie na jakieś szybsze maszyny i złamcie te 20 min, bo wychodzi, że taki mocarz jestem... . Jeszcze się rozejdzie ta wieść i za chwile każdy w tym mieście będzie chciał mi udowodnić gdzie moje miejsce.
Куба |
|
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
...myślę, że maszyny z podwójnym dyfuzorem spokojnie złamałyby granicę 19 minut. Nie wiem tylko jeszcze jak w rowerze ten podwójny dyfuzor powinien wyglądać![]() | |
| Edytowane przez Andy dnia 31-03-2009 20:36 | |
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
Zmobilizowałem się dziś, żeby w końcu TTL przejechać... ale to nie był dobry pomysł. Wyjeżdżając z Orlej musiałem się zatrzymać przepuścić 3 samochody. A potem na Olszanickiej było pod wiatr... i jeszcze na zjazdy autobus akurat się z pętli napatoczył i na koniec do ronda mały korek (ominąłem nieprzepisowo ).Ostatecznie wyszło 28:46 (sztywny góral na oponkach 2.0/1.9).PS. Pozdrowienia dla furmana którego mijałem po drodze .
Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 01-04-2009 18:43 | |
|
| |
| Szymon Posty: 67 Dołączył: 16 sty 08 |
|
No i dzisiaj udało się wymęczyć poniżej 20min a dokładnie 19:55 ....swoją drogą ciekawe czemu jeszcze żaden szosowiec wycinak nie zrobił tu poniżej 20 min ... beczkę piwa trzeba postawić czy co ?? spinoza Nie trzeba być wycinakiem żeby, zejść poniżej tych 20min, bo ja na pewno nim nie jestem. Ale wydaje mi się, że w moim zasięgu jest jeszcze urwanie 45s. PS. Po fakcie jak się "rozjeżdżałem" spotkałem jednego zielonego, Marcina chyba, ale był jakoś mało rozmowny, to se pojechałem dalej
Szymon dodał/a następującą grafikę: ![]() |
|
|
| |
| dziczek Posty: 963 Dołączył: 18 kwi 06 |
|
Marcin czasami tak ma, nie bierz tego do siebie
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
|
Zmobilizowałem się dziś, żeby w końcu TTL przejechać... ale to nie był dobry pomysł. Wyjeżdżając z Orlej musiałem się zatrzymać przepuścić 3 samochody. A potem na Olszanickiej było pod wiatr... i jeszcze na zjazdy autobus akurat się z pętli napatoczył i na koniec do ronda mały korek (ominąłem nieprzepisowo Wpis był trochę prima-aprilisowy, bo choć wszystkie wymienione sytuacje miały miejsce i czas również jest prawdziwy, to jednak nie zagiąłem się i nie jechałem na maksa, a jedynie sobie objeżdżałem trasę sprawdzić w jakim jest stanie po zimie. Od początku w planie test był w sobotę. Pogoda dopisała, było dosyć ciepło, więc się dobrze jechało. Próbę (tak jak wcześniej objazd) zrobiłem na zimowym sztywnym góralu, z oponami 2.0/1.9. Udało się wykręcić czas 22:37, czym jestem trochę zaskoczony. Sądzę, że jednak duży wpływ miała wysoka temperatura, bo z przygotowaniami startowymi jestem w polu (lub dla Frielowców - skończyłem testem Podstawę 1). Pozdrawiam |
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
|
... 20:40 przy mocnym wchodnim wietrze, pod górki poszło gładko ale jak się obróciłem to prawie stanąłem w miejscu ...
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
|
oj wiało dziś, wiało... powiało chłodem ze wschodu
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
..wylali asfalt pod obserwatorium jednak nie udało się zrobić życiówki ..
|
|
| |
|
|
Żartujesz?? Cała trasa jest teraz po asfalcie!?
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
...tak, myślałem że mam jakieś zwidy ale asfalcik na całej długości jest, dość niepozorny tak że na początku nie zauważyłem że nowy i byłem przygotowany na tą dziurawą kostkę, dopiero jak zjechałem cały to sobie uświadomiłem że trzeba było dokręcić ...
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
no to teraz trzeba powtórzyć test bo ta trelinka byla straszna. I trzeba to robić szybko zamim asfalt się rozleci bo pewnie położyli go na trelinke.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
| czy teraz odpowiednia pora na test?, chyba ttl bardziej pasuje to przedwiośnia. | |
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
ale jak jest asfalt to mozna szose potestować
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
No teraz co tydzień starty, to nie trzeba TTLów robić
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
..wylali asfalt pod obserwatorium W takim razie trzeba atakować jeszcze w tym roku mniej niż 19min ![]() czy teraz odpowiednia pora na test?, chyba ttl bardziej pasuje to przedwiośnia.Andy Ja to traktuje jako test, ale treningu szybkości, który coś tam mi tam mówi, nie za wiele, ale zawsze. Spróbuje jeszcze w tym miesiącu mniej niż 19.30min, a może jeszcze mniej. |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
|
Właśnie jestem po TTL, uznałem że będzie to dobry trening wytrzymałości szybkościowej. Oczywiście nie pojechałem na maxa bo to nie miało by sensu, dodatkowo północno/zachodni wiatr nie bardzo pomagał cały czas był jakiś opór. Czas 21,37 rower MTB oczywiście na kapciach 2.0 HRśr=157 czyli można mocniej to pojechać, tylko jak będzie więcej luzu między startami. ...całe życie drugi! |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
Właśnie byłem się przepalić na trasie TTL. Temperatura dosyć niska około 10-11C. Czas 21:53 rower MTB - HRśr 169, Hrmax 179. Cieszy poprawa czasu i wysokie obroty serca ![]() | |
| Edytowane przez Marcin dnia 13-05-2009 21:21 | |
|
| |
|
|
Ja też dzisiaj się 'testowałem', ale jakiegoś spektakularnego czasu nie było, chociaż poprawiłem swój o 4s (19min51s). Mnie też się jakoś 'twardo' dzisiaj jechało i jutro przejadę się jeszcze raz, to może coś jeszcze urwę. 19min51s - szosa. |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
tabela "The best" (2007-2009) 1. Szymon 19:51 - szosa 2. spinoza 20:40 - szosa 3. Miki 21:36 - mtb 4. Maciu 21:37 - mtb 5. Marcin 21:53 - mtb 6. Kubak 22:33 - szosa 7. Axi 22:37 - mtb 9. Pocio 22:48 - szosa 10. Lesław 22:59 - mtb 11. Bartek 23:00 - mtb 12. Misq 23:50 - mtb 13. Egoist 24:30 - mtb 14. Gres 25:00 - szosa 15. Kasia 25:45 - mtb 16. Samba 25:55 - mtb 17. Luki 26:16 - mtb |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

. Jeszcze się rozejdzie ta wieść i za chwile każdy w tym mieście będzie chciał mi udowodnić gdzie moje miejsce.

).
(sztywny góral na oponkach 2.0/1.9).