Maraton GG Zabierzów
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
Versusu ale to nie są zdjecia z wyjazdu tylko z jakiegoś mega grubego lansu na zakrzówku ![]() Chodzi mi o to michu żebyś przestał zaśmiecać każdy jeden temat milionem pytań skoro i tak się na dany wyjazd nie wybierasz. Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
Nie milionem pytań...pytam czy ktoś ma tranpsort czy nie to jest jedno pytanie. ![]()
| |
| Edytowane przez Michu dnia 08-05-2011 20:37 | |
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Michu, przepraszam, już wprowadziłem autocenzurę w moim wpisie powyżej. ![]() "Trza się umieć hamować!"
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 08-05-2011 20:41 | |
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
Za co niby przepraszasz...a co naubliżałeś mi czy co...a nawet jakbyś to zrobił masz do tego prawo...![]() Mogę to przyjąć albo nie...tyle z mej strony...
|
|
|
| |
|
|
Przepraszam, bo to nie jest wątek "naparzamy na Micha"!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| matoos Posty: 43 Miejscowość: Zabierzów Dołączył: 20 kwi 07 |
|
|
A co Ci autochtonii zrobili z autem? Bardzo mnie to zaintrygowało. Autochton zabierzowski ![]() M. Był u mnie dziś znajowy z compassu. W niedzielę droga bolechowice-karniowice-kobylany będzie zamknięta dla ruchu. Nie wiem w jakim wymiarze czasowym ale może być problem z dojazdem autem... Bierze się to stąd (w moim mniemaniu) że ta droga jest jedynym dojazdem do przysiółka karniowice-góry dla straży i reszty uprzywilejowanych... Radzę więc wybrać mpk na dojazd ew. rower. Dojechać można pociągiem do Zabierzowa i dalej rower lub autobusy: 248 do bolechowic lub zelkowa(jak komuśsięnie chce pedałować to zjedzie sobie do karniowic bez pedałowania, lub chyba 268 do celu... Auto zostawić w tej okolicy to będzie partyzantka i lepiej zostawić ją przyjezdnym... Uwaga na autochtonów co po niektórych... W kontekście aut...
|
|
|
| |
|
|
Scaraab, na forum u GG sugerujesz, że do autobusu wejdzie 25 kolarzy z ekwipunkiem, i tu zgoda... ale bez rowerów i do całkiem pustego auta. Nie wiem co za instytucja obsługuje tamte linie autobusowe, ale jak widuję podmiejskie autobusiki MPK, ich rozmiar, zwłaszcza w son/nd, to stawiam, że nie zmieści się do żadnego z nich ani jeden rower.
|
|
| |
| scaraab Posty: 37 Dołączył: 21 cze 09 |
|
MPK je obsługuje. 268 faktycznie jeżdżą autobusiki. ale w niedzielę rano jeżdżą dla samego jeżdżenia - puste. Jechałem kiedyś takim autobusikiem z rowerem wracałem do Kraka jak rozerwałem gumę. Na tej podstawie na oko twierdzę że powinno wejść 25 wycieniowanych... . 248 za to jeździ duży autobus i tu też jest pusto. Dojedziesz do Bolechowic pod kościół lub Bolechowice Wolańska lub Zelków szkoła i wygodnie zjedziesz na start... No i mają po 3 bagażniki rowerowe...![]() ![]() ![]() ![]() Dodane dnia 09 maja 2011 09:29:04 [quote=matoos]A co Ci autochtonii zrobili z autem? Bardzo mnie to zaintrygowało. Autochton zabierzowski ![]() Masłem mi auto w środku wysmarowali!!!! I wodą mineralną!! WIESZ JAKIE MAM PLAMY NA TAPICERCE? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak poważnie to zamieszanie i ilość przyjezdnych sprzyja pokusom... Tyle tylko miałem na myśli... Jak wszędzie. Nie wyróżniam nikogo in minus in plus!! ![]() | |
| Edytowane przez scaraab dnia 11-05-2011 13:55 | |
|
| |
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
nic juz nie piszę bo bym mógł cos napsiać ale wole się gryźć w język... To chyba tych słów nigdy nie usłyszymy. Prawda jest taka, że tak jak napisał Pocio, jesteś kolarzem gawędziarzem. Ja w sobotę jadę duży maraton Skandii, w niedzielę giga Golonki i nie narzekam, że muszę jakoś dojechać do Zabierzowa. |
|
|
| |
| LoveBeer Posty: 313 Miejscowość: Nowy Targ Dołączył: 2 sie 10 |
|
i co Miki, zdążasz ? ![]() "Ja nie wiem, też jeżdżę samochodem tak samo jak pan. I nigdy mi nic nie ukradli! I zdanżam na czas, proszę pana!" Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Fak, na niedzielę zapowiadają mocne opady. Wiadomo, że do niedzieli jeszcze sporo czasu, ale to mnie nie nastraja optymistycznie
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
lukcio ![]() Posty: 1145 Miejscowość: kraków Dołączył: 11 lut 09 |
|
|
No i wyjasniła się sprawa parkowania w Kraniowicach. scaraab narobiłeś zamętu i tyle
SIŁA! NIE MA LIPY! | |
| Edytowane przez lukcio dnia 11-05-2011 00:17 | |
|
| |
|
Oj tam zamętu... Na forum gg napisałem gdzie parkować... A zamknięcie drogi będzie tylko Roman w końcu uściślił w jakim wymiarze (napisałem że nie znam szczegółów)... Przynajmniej część czytających (mam nadzieję) przyjrzała się mapie i innym możliwościom dojazdu... ![]() A tak w ogóle to mam zły humor bom chory i nie wiem czy wezmę udział w imprezie... ![]() | |
| Edytowane przez scaraab dnia 11-05-2011 11:51 | |
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
Daj sobie "końską" dawkę specyfików i siły Ci wrócą![]() |
|
|
| |
|
Przemyslę... ![]() |
|
|
| |
| LoveBeer Posty: 313 Miejscowość: Nowy Targ Dołączył: 2 sie 10 |
|
Daj sobie "końską" dawkę specyfików i siły Ci wrócą znaczy 2 flaszki ?
Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Przemek (scaraab) jest weterynarzem więc twierdzenie o końskiej dawce można by traktować dosłownie
|
|
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
|
Zamierzam wybrać się na maraton jako kibic, gdzie byście proponowali się ustawić? Versus, gdzie planujesz robić zdjęcia? |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
Zamierzam wybrać się na maraton jako kibic, gdzie byście proponowali się ustawić? Proponuję Ci Racławice 48 km mega. Tam w niewielkiej odległości masz stromy zjazd i bardzo sztywny podjazd, a więc emocje. Strach na zjeździe (ew. radość) i ból na podjeździe (ew. radość). Zapewne trzeba tam być o 12.40-12.50 żeby złapać pierwszych. Куба | |
| Edytowane przez Kubak dnia 12-05-2011 20:57 | |
|
| |
|
|
Ja zdjęcia robił będę przed startem. Z objazdu pamiętam jako fajne miejsce do robienia zdjęć Dolinę Kobylańską. Konkretnie- przejazdy przez potok. Ale to końcówka, dlatego za długo by czekać. Radziłbym unikać lasu, nie ustawiać się pod Słońce, a z nim. Robić raczej ciasne kadry 1, 2, góra 3bikerów w klatce. Kombinować z perspektywą. Zdjęcia robić od góry, z boku, z dołu. Przyklękać, kłaść się na ziemi itd. Broń Boże nie wchodzić w tryb zdjęć sportowych, ale ustawić(o ile się da) ISO na 200, przy braku Słońca na 400.
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

scaraab

i zachować pewne słowa na zawody....Michu