Podjazd do zoo na czas
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
(...)Czas podjeżdżania wyniósł aż 5:10 (...)Pirx czas powyżej 5 minut to porażka Też bym tak chciał powiedzieć ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 21-08-2009 14:32 | |
|
| |
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
Ten czas jest raczej dla innego wzniesienia niż zoo. Swoją drogą szbiker może opublikujesz swój czas czy czekasz aż zejdziesz poniżej 5min![]() |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
..rzeczywiście nie ma nic o tym że to pod zoo ![]() Publikować czas będę dopiero wtedy jak wykręcę jakiś konkretny ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 21-08-2009 14:50 | |
|
| |
| Pirx Posty: 663 Miejscowość: Klucze Dołączył: 16 maj 07 |
|
(...)Czas podjeżdżania wyniósł aż 5:10 (...)szbiker Nie, nie, to nie pod zoo, bo mam tam ok. 50km dojazdu Ja pisałem o swoich odczuciach względem kadencji na podjeździe i uzyskiwanych efektów. Wyciągnąłem po prostu wnioski po kilku próbach na znanym mi podjeździe. Mój post był odpowiedzią do postu spootnick-a o kadencji na podjazdach i jego eksperymentach w tej materii ![]() | |
| Edytowane przez Pirx dnia 22-08-2009 13:38 | |
|
| |
| cocolino Posty: 9 Dołączył: 10 maj 09 |
|
Jeszcze parę sekund![]() 6 min 36 sek 102 kg |
|
|
| |
| baranek Posty: 24 Miejscowość: Kraków Dołączył: 1 wrz 08 |
|
|
7:18 w zasadzie przypadkiem :-) waga bez zmian :-(
A... trochę pedałuję :-) Bo lubię. |
|
|
| |
| Darko Posty: 7 Dołączył: 7 cze 09 |
|
Po 3 tyg kolejna próba. Waga 112,5 kg - czas 497 sek![]() ![]() |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
musze się pochwalić. Powoli zbliżam sie na goraku do swojego czasu na szosie. Zostalo jeszcze 6 sekund i go wyrownam. Niestety dziś w pewnym momencie umarlem a szedłem zachęcająco.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
Po 3 tyg kolejna próba. Waga 112,5 kg - czas 497 sek a nie można po ludzku? x:yy x-min, yy-sek ? Pozdrawiam |
|
|
| |
| Forrest Posty: 2 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 mar 09 |
|
Po 3 tyg kolejna próba. Waga 112,5 kg - czas 497 sek Axi , matematycy też ludzie . 497s = 480s + 17s = 8*60s + 17s = 8m 17s.Może kolega Darko nie uznaje jednostek i miar spoza układu SI ![]() Swoim się póki co nie będę chwalił bo nie ma czym ![]() Pozdrawiam! It's... | |
| Edytowane przez Forrest dnia 27-08-2009 14:22 | |
|
| |
| kompan Posty: 57 Dołączył: 19 cze 09 |
|
|
I ja zmierzyłem się dzisiaj z podjazdem pod zoo. Mój czas to 5:47 na rowerze startowym (MTB, kapcie 2.1). Waga zestawu 71kg. Pozdro ;] |
|
|
| |
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
A ja mam nowy czas 5:17. ![]() ![]() |
|
|
| |
|
|
Patrząc na Twój wykres, zorientowałem się, że start ma być lotny. Ja ruszałem z miejsca, więc nie wiem, czy mój wynik jest ważny. Za jakieś 2 tygodnie spróbuje ze startu lotnego. Pozdrawiam ![]() |
|
|
| |
|
|
Nie dość, że taki dobry czas, to jeszcze start z miejsca? Nieźle dajesz kompan. Startujesz jutro w maratonie?
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
Jak jeszcze w czerwcu byłem w Krakowie (sesja) to też podjechałem sobie ten podjazd ale na szosie, więc nie chciałem podawać wyniku dopoki nie sprobuje na góralu. Myślę, że mogę jeszcze zejść z 10 sekund, bo byłem po sytej kolacji i jakoś tak na początku nie mogłem złapać tempa i mi się odbijało jedzeniem ![]() Tak, mam zamiar jutro wystartować na dystansie mega. Niestety nie mam sektora 3 i ciekawi mnie, czy uda mi się ustawić na początku 4 sektora. |
|
|
| |
|
No ale teraz, to już możesz podać wynik z szosy . Albo chociaż napisać, na czym jest szybciej . Dwa lata temu bez większych problemów dało się zająć miejsce z przodu sektora, rok temu nie wiem. Pozdrawiam |
|
|
| |
|
| Miałem wtedy na szosie 6:00. Wydaję mi się, że lepiej się podjeżdża na góralu. | |
|
| |
Luki ![]() Posty: 2502 Miejscowość: Kraków Dołączył: 27 mar 06 |
|
Należało by ten start lotny usystematyzować - że to jest 10km/h a nie 30 ![]() |
|
|
| |
|
Niby dlaczego? Przecież żeby rozpędzić do 30 trzeba się bardziej zmęczyć, więc później się szybciej osłabnie
Pozdrawiam |
|
|
| |
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
Porównałem sobie przejazdy szosą i góralem i jak na dłoni widać, że góral wygrywa. Szosa tak dużo traci na kostce, że pomimo późniejszej dobrej jazdy nie jest w stanie tego odrobić. Przyjrzyjcie się wykresowi (zależność prędkości od dystansu), zielony to góral, żółty szosówka.![]() |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Też bym tak chciał powiedzieć 
Ja pisałem o swoich odczuciach względem kadencji na podjeździe i uzyskiwanych efektów. Wyciągnąłem po prostu wnioski po kilku próbach na znanym mi podjeździe. Mój post był odpowiedzią do postu spootnick-a o kadencji na podjazdach i jego eksperymentach w tej materii