Podjazd do zoo na czas

Autor Wiadomość
pocio mężczyzna

pocio
Miejscowość: Kraków
Dodane 31-08-2009 22:23 RE: Podjazd do zoo na czas
Miki całym szacunkiem ale szosa u Ciebie jechala wolniej również na asfalcie a to raczej świadczy o napędzie a nie o rowerze :p

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

Miki mężczyzna

Miki
Dodane 31-08-2009 23:21 RE: Podjazd do zoo na czas
Nie jechała wolniej na asfalcie, przecież widać, że miejscami nawet szybciej. Ja tam widzę, że jechała podobnie. Ale nawet zakładając, że jechała wolniej jak piszesz, to i tak wyraźnie widać, że na kostce różnica jest duża, potem już niewielka. Popatrz sobie też na to jak w szosie gwałtownie spada prędkość zaraz po wjechaniu na kostkę, podczas gdy w góralu nie dość, że nie spada tak nagle, to jeszcze nawet przez chwileczkę rośnie.
szkasia mężczyzna

szkasia
Dodane 02-09-2009 21:23 RE: Podjazd do zoo na czas
No i stało się nareszcie przejechałam rower co prawda szosowy ale mam to za sobą. Dzisiaj jadąc na podjazd koło klasztoru Kamedułów postanowiłam zmierzyć sobie czas na tym podjeżdzie skoro i tak już muszę tam przejechać jadąc dalej. Założenia były takie jechać dość mocno ale bez przesady kostkę przetrwać a później próbować coś rozkręcić. Niestety nie miałam zbyt dużo czasu na rozgrzewkę -10 min kręcenia i to po płaskim bo docelowy trening był przedemną(podjazdy przy klasztorze). Dojechałm na miejsce no i cóż poczatek kostki -poszły konie po betonie na dość twardym obrocie nie chciało mi sie redukować (na stojąco)zaczełam odcinek po kostce na góralu to chyba pokonuje sie go szybciej a na pewno wygodniej koło co 3 obrót korby kręciło mi się w miejscu no cóż opony 700X20 C i do tego 9,5 atm nie ma się co dziwic później poczatek asfaltu próba rozkręcenia ale cóż nie idzie za bardzo no ale jechać trzeba powiedziało się A to trzeba B poźniej asfalt asfalt i zdziwienie podczas pokonywania tego najstromszego odcinka -nawet nie wychamował mnie zbytnio i myśli do bram ZOO juz nie daleko. Jeszcze przed wypłaszczeniem na skrzyzowaniu wydawało mi się że uda się zejść poniżej 6,30 ale niestety jeszcze rozkręcenie i wynik 6,32 waga zestawu 71 kg ale jeszcze jutro zostanie skorygowana o wagę butów i pełnego bidonu -stanełam na wadze boso i z pustym bidonem a podjazd robiłam z pełnym.
Wnioski: kostka jest fatalna jedzie się po niej niczym po wzburzonym morzu w czasie sztormu-to oczywiście metafora:)
rozgrzewka jest nie zbędna jeśli napradę mysli się o wyniku ja zrobiłam to z ciekawości bez przygotowywania się i przynajmniej bez obciążeniapsychicznego
kostka no cóż chyba góral lepiej tam sie spisuje zwłaszcza że mój góral jest niewiele cięższy od mojej treningowej szosówki na której i tak później się dużo nie nawalczy.
Nie wiem kiedy następnym razem sie zdecyduje jeszcze raz.
kawix mężczyzna

kawix
Miejscowość: Dębica/Kraków
Dodane 03-09-2009 19:34 RE: Podjazd do zoo na czas
6:39, 72 kg, szosza ;)

BIKEPORTAL TEAM DĘBICA - ..jedz skały na śniadanie!

Al Capone mężczyzna

Dodane 08-09-2009 18:36 RE: Podjazd do zoo na czas
no i spadek masy robi swoje...4 kg mniej i czas poprawiony o 19 sekund.
A więc Al Capone : masa 84,5 kg, czas 6:18 min, moc : 298 szosa
oraz dopisuje kolege bo nie ma konta: Fan Małysza: masa 83,5 kg czas 7:02 min moc 263 szosa
spootnick mężczyzna

spootnick
Dodane 10-09-2009 21:31 RE: Podjazd do zoo na czas
W końcu udało się złamać barierę 6min z czasem 5:52 co przy masie 68kg daje 257W.

Na dobrą sprawę nie wiem czemu tak dobrze poszło. Po ostatnich eksperymentach z kadencją próbowałem podjeżdżać przed maratonem krakowskim i czas wyszedł powyżej 6min przy około 80rpm.

Dziś złapałem gumę przed podjazdem i łatałem przy pętli na Salwatorze. Podjeżdżałem z kadencją koło 80rpm i dwa razy wstawałem zamiast redukować na stromych miejscach przed wypłaszczeniami. Może jeszcze Conti Race King z tyłu coś dał w stosunku do Speed King.
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 10-09-2009 21:33 RE: Podjazd do zoo na czas
to dwukrotne wstanie na pedały dało tą poprawę

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

Axi mężczyzna

Axi
Dodane 10-09-2009 21:51 RE: Podjazd do zoo na czas
Ja jak wstaję, to mam gorszy czas, najlepiej wypada ani nie wstawanie, ani nie redukowanie :D

Pozdrawiam :)
Axi

mjn mężczyzna

mjn
Dodane 12-09-2009 18:11 RE: Podjazd do zoo na czas
Dzisiaj postanowiłem sprawdzić stan mojej formy na podjeździe i ku memu sporemu zaskoczeniu udało mi się wykręcić najlepszy czas w moim życiu: 6:11. Do zejścia poniżej 6 minut jeszcze trochę brakuje, ale mam nadzieje że uda mi się to zrobić w przyszłym sezonie. Waga zestawu 80 kg.
piotr mężczyzna

piotr
Miejscowość: Królewski Kraków
Dodane 13-09-2009 12:35 RE: Podjazd do zoo na czas
Kasiasz : -stanełam na wadze boso i z pustym bidonem a podjazd robiłam z pełnym.
Wyglada na to iż musisz powtórzyć podjazd na boso z pustym bidonem w bkini i bez owijki.
Ja bym do tego odrzucił kask, okulary, siodełko ze sztycą , bo na stojąco na szosie się mocniej ciągnie, hamulce odczepił bo na podjeździe nie są potrzebne, do tego wyłącznie ostre koło 52/17 , będzie tego wszystkiego ponad 2 kg mniej, proponowany czas 5.00 - różnica wagawo/czasowa.

Myśle że się nie obrazisz :DB)

u3391y2009v4.gif

tel. 0-666-316-604
serwis: www.bikeserwis.pl.tl

szkasia mężczyzna

szkasia
Dodane 14-09-2009 07:20 RE: Podjazd do zoo na czas
Kasiasz : -stanełam na wadze boso i z pustym bidonem a podjazd robiłam z pełnym.
Wyglada na to iż musisz powtórzyć podjazd na boso z pustym bidonem w bkini i bez owijki.
Ja bym do tego odrzucił kask, okulary, siodełko ze sztycą , bo na stojąco na szosie się mocniej ciągnie, hamulce odczepił bo na podjeździe nie są potrzebne, do tego wyłącznie ostre koło 52/17 , będzie tego wszystkiego ponad 2 kg mniej, proponowany czas 5.00 - różnica wagawo/czasowa.

Myśle że się nie obrazisz :DB)piotr

Gratuluję wypowiedzi!!!!!brawo!
A zapomniałeś dodać że te wszystkie tuningi roweru wykonane oczywiście u Ciebie w serwisie bo ja nie umię np. wyjąć sztycy z ramy;(
Edytowane przez szkasia dnia 14-09-2009 08:44
Zeratul mężczyzna

Dodane 15-09-2009 10:14 RE: Podjazd do zoo na czas
Należało by ten start lotny usystematyzować - że to jest 10km/h a nie 30 :pLuki

no właśnie :) !. Jak ja robiłem czasówki to było to ok 5 - 10 km/h. Jadąc jak Miki 30 to urwałbym min. 5-8 sek a to już robi ok. 4:50 :)
Axi mężczyzna

Axi
Dodane 15-09-2009 10:52 RE: Podjazd do zoo na czas
No nie wiem czy byś urwał ;p. Żeby mieć 30km/h zamiast 10 trzeba zużyć trochę więcej energii, bo nie jest tak, że podjazd zaczyna się wraz z kostką, tylko już chwilę wcześniej robi się pod górę, więc szybciej odczuje się potem zmęczenie w czasie podjazdu.

Axi

Miki mężczyzna

Miki
Dodane 15-09-2009 10:56 RE: Podjazd do zoo na czas
5-8 s to zdecydowanie przesada, zysk jest rzędu 2-3 s. Co do systematyzowania to moim zdaniem nie ma sensu, start lotny to start lotny.
kompan mężczyzna

kompan
Dodane 15-09-2009 11:13 RE: Podjazd do zoo na czas
Możliwe, że będę w czwartek w Krakowie, więc spróbuje podjechać ze startu lotnego. Ciekawe jaka jest różnica start lotny - start zatrzymany.
Dam znać jak mi poszło.
spootnick mężczyzna

spootnick
Dodane 15-09-2009 11:39 RE: Podjazd do zoo na czas
Wzór z którego liczymy moc zakłada moim zdaniem ruch jednostajny. Powinno się zaczynać chyba z taką prędkością z jaką się będzie jechać później aby zminimalizować przyśpieszenia. Inna sprawa że jak nie ma jednoznacznego stanowiska to lepiej podjechać szybciej niż wolniej:p
Luki mężczyzna

Luki
Dodane 15-09-2009 12:10 RE: Podjazd do zoo na czas
Wg mnie do 10km/h powinno być. Miki oszukuje :p Wnoszę protest :D

Spootnick ma tez racje z tym jednostajnym.
Edytowane przez Luki dnia 15-09-2009 12:10
Axi mężczyzna

Axi
Dodane 15-09-2009 12:15 RE: Podjazd do zoo na czas
To do jednostajnego pod 20km/h powinno być ;p. Sam sobie przeczysz w wypowiedzi :D.

Axi

Luki mężczyzna

Luki
Dodane 15-09-2009 12:49 RE: Podjazd do zoo na czas
Tu ustalcie mózgi ile się wjeżdża. Dla mnie powinno być 10km/h, jeśli będzie 18km/h jakoś to wezmę na klatę ;)
zuczek mężczyzna

zuczek
Dodane 15-09-2009 14:02 RE: Podjazd do zoo na czas
Panowie, dyskusja zaczyna przypominać polski sejm. Zasady są proste i przez to dobre. Start lotny. Komuś pasuje 10 km/h na starcie innemu 30. Nie trzeba tego regulować ustawą.
Skocz do Forum: