Podjazd do zoo na czas
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Po co te zbędne dyskusje? Uważasz, że uzyskasz lepszy czas startując 30km/h - to wystartuj tak! Twierdzisz, że lepszy czas uzyskasz jadąc cały czas z tą samą prędkością - to jedź tak od startu. Widać, że Zeratulowi nudzi się z tą ręką w gipsie . Wcale się nie dziwię, nie fajne takie unieruchomienie gdy za oknem jeszcze sprzyjająca pogoda... :/
Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 15-09-2009 15:07 | |
|
| |
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
| Już pisałem - start lotny to start lotny. Zaraz się znajdzie ktoś, komu nie będzie pasowało przycinanie zakrętów, jazda na blokadzie amortyzatora albo jazda na rowerze poniżej 10 kg. | |
|
| |
| vol7 Posty: 54 Miejscowość: s Dołączył: 26 kwi 08 |
|
|
Dzisiaj 7:27 waga zestawu: ok. 81kg ta Wasza pseudo moc: 241W BTW - dopiszcie mnie proszę do rankingu i dajcie ten wzór do obliczania do ZASAD CZASÓWKI, bo będzie łatwiej to znaleźć... Pomyliłem się, i waga wyszła mi o 10kg za dużo, a moc łącznie wyszła o 30W za dużo... Już jest ok | |
| Edytowane przez vol7 dnia 15-09-2009 22:37 | |
|
| |
| Al Capone Posty: 11 Dołączył: 11 maj 09 |
|
|
dokładnie, po rocznej przerwie też szukałem tego wzoru po forum, bo w zasadach nie ma. A co do startu lotnego to start z prędkością 30 km/h, biorąc pod uwagę wysiłek jaki trzeba włożyć przed linią kostki, to może zyskuje sie 2 sekundy w porównaniu z prędkością 15 km/h. W porównaniu chociażby różnych mas i typów rowerów na jakich jezdzimy to nie ma to znaczenia. |
|
|
| |
| vol7 Posty: 54 Miejscowość: s Dołączył: 26 kwi 08 |
|
|
"Dzisiaj 7:27 waga zestawu: ok. 81kg ta Wasza pseudo moc: 241W" Pomyliłem się, i waga wyszła mi o 10kg za dużo, a moc łącznie wyszła o 30W za dużo... Teraz jest ok, przepraszam za zamieszanie... |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
vol7 poprawione. Proszę podawać tylko czas x:xx i wagę zestawu. Strona automatycznie przelicza na waty. |
|
|
| |
| amrac Posty: 84 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 kwi 08 |
|
| 6:48, 90 | |
|
| |
| vvoitek Posty: 9 Dołączył: 17 wrz 09 |
|
| na początek moje skromne 9:07 dodam, waga zestawu: 97 kg pozdrawiam! | |
|
| |
| kompan Posty: 57 Dołączył: 19 cze 09 |
|
|
Byłem w czwartek przejazdem w Krakowie i szybko wyskoczyłem z rowerkiem pod zoo. Tym razem jechałem ze startu lotnego i czas wyszedł lepszy. 5:35, waga zestawu 71kg Jeszcze coś można urwać, bo mi nie chciał blat wchodzić. Może się jeszcze raz w tym sezonie tam wybiore. Pozdrawiam ![]() kompan dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez kompan dnia 20-09-2009 12:32 | |
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
|
Wczoraj gadałem z Wojtkiem Halejakiem i powiedział że jego podjazd był robiony w czwartym dniu treningowym. Możliwe że zrobi jeszcze podjazd ale tym razem na szosie i np. w drugim dniu treningowym - powinna być większa moc. Jak mu powiedziałem że Miki przeprowadzał test czy szosa czy góral, to mi powiedział że szosą jak się zagnie to nawet poniżej 4.30 zejdzie, a na kostce nie będzie miał straty bo ma technikę.
...całe życie drugi! |
|
|
| |
| vvoitek Posty: 9 Dołączył: 17 wrz 09 |
|
ostatnia poprawka 7:46 i 97 kg ![]() (...) a na kostce nie będzie miał straty bo ma technikę. Maciu a powiedział jaka to technika?? ![]() | |
| Edytowane przez vvoitek dnia 22-09-2009 21:40 | |
|
| |
| kawix Posty: 9 Miejscowość: Dębica/Kraków Dołączył: 12 sty 06 |
|
|
No to ja też dodam swój poprawiony czas. 6:24, waga 81 kg, szosa P.S. Ostatnio podałem błędną wagę - podałem tylko swoją, nie dodając masy roweru. BIKEPORTAL TEAM DĘBICA - ..jedz skały na śniadanie! |
|
|
| |
|
(...) a na kostce nie będzie miał straty bo ma technikę. Maciu a powiedział jaka to technika?? [/quote]Tak, to na tyle twarde przełożenie by jadąc na stojąco nie podbijało się tylne koło. Wiedząc jaką dysponuje mocą gość raczej jest w stanie to zrobić
...całe życie drugi! |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
ciekawe mnie przy jeździe na stojąco tylne koło ślizga przy za twardych przełożeniach. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| franasz Posty: 1 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 wrz 09 |
|
|
Od czegoś trzeba zacząć :-) Czas 8'28'', waga 90 |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
Widocznie nie są dość twarde
Куба |
|
|
| |
| erni Posty: 86 Miejscowość: kraków Dołączył: 5 paź 07 |
|
|
Chciałbym się wreszcie przywitać w gronie 5:xx. Dałem z siebie maksa i : czas 5:51 waga 75 kg Hmax 187 Hśr 180 W tym roku już więcej nie próbuję. Trzeba coś zostawić na przyszły sezon. |
|
|
| |
| szkasia Posty: 507 Dołączył: 13 sie 07 |
|
| 6,30 i 73 kg Mtb rower | |
|
| |
|
Czyli MTB szybciej jedzie
...całe życie drugi! |
|
|
| |
| szkasia Posty: 507 Dołączył: 13 sie 07 |
|
| Tak kostka w porównaniu z szosą nawet powiedziałabym że sprawiło mi to przyjemność. A dzisiaj po południu była mokra nawierzchnia wiec wszystko było w siodle mtb rulez | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

. Wcale się nie dziwię, nie fajne takie unieruchomienie gdy za oknem jeszcze sprzyjająca pogoda... :/