Ciekawostki
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Trenażer hamujący obręcz, a nie oponę.
Pozdrawiam Axi dodał/a następującą grafikę: ![]() |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Ciekawe czy jest głośniejszy od Tacx'a i czy daje większy opór?
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Pirx Posty: 663 Miejscowość: Klucze Dołączył: 16 maj 07 |
|
| A jak to wygląda w przypadku obręczy dla hamulców tarczowych? | |
|
| |
| ChuckNorris Posty: 360 Miejscowość: Kraków Dołączył: 11 paź 06 |
|
|
Wtedy musiz przymocować zacisk do trenażeru.
"Until you get two suspended 29er wheels under your ass you aint riddern nothing yet." |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
Ale co do trenażerów to lepiej chyba niszczyć oponę niż obręcz
...całe życie drugi! |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Maciu, te kółeczka trenażerowe wyglądają na gumowe lub plastykowe więc raczej nie niszczą tak szybko obręczy jak rolka opony - tak mi się wydaje.
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
Luki ![]() Posty: 2502 Miejscowość: Kraków Dołączył: 27 mar 06 |
|
Icebiking ![]() |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
trzeba kiedyś spróbować!
...całe życie drugi! |
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
|
..ongiś się tak zabawiałem na Zakrzówku ... lód miał z 30 cm grubości a na środku ktoś odsunął śnieg i powstał taki tor po którym można było zasuwać w kółko... z perspektywy czasu stwierdzam że było to nieodpowiedzialne zachowanie bo jakby jednak lód strzelił to ... wolę nie myśleć ... ale wrażenia bezcenne ...
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
pe_pawel ![]() Posty: 353 Miejscowość: Kraków Dołączył: 18 cze 07 |
|
|
Jeśli lód miał 30 cm grubości to jest on wstanie utrzymać samochód, a tym bardziej Ciebie. Oczywiście wiele zależy od struktury lodu (np czy jest to czysty lód, czy też z pęcherzykami powietrza - ten ostatni jest dużo słabszy). Aby lód utrzymał człowieka, musi mieć ok 5 cm. Jak ktoś jest zainteresowany, to może poszukać w necie pod tematem "przeprawy po lodzie" - wojsko zna ten temat od dawna.
Dwa Pi Er |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
Ostatnio głośno mówią o takich co weszli na 5 cm lód ... niestety mówią ostatni raz - sam jak byłem mały łaziłem po stawach ale potem człowiek (częściowo mądrzeje
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| skolioza Posty: 951 Dołączył: 27 cze 06 |
|
Apropos lodu: mój wujek mieszka nad jeziorem Chałupę postawił na zaciszu, na drugim brzegu w stosunku do wsi Fajnie, ale do sklepu to ma daleko... Pewnej zimy bił się z myślami czy by do owego sklepu na skróty nie pójśc Ale, że człek z Krakowa, z wodami nie obyty to się bał Stwierdził że narty biegowe mają większą powierzchnię więc i bezpieczniej będzie Ale wątpliwości były dalej, zdrowy rozsądek nie chciał się dac zagłuszyc Pewnego pięknego poranka wątpliwości prysnęły, gdy wujek zobaczył na środku jeziora rybaków łowiących ryby pod lodem - i stojącego obok nich trzyosiowego stara 266
www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
|
BikeWorld ma nowy layout strony klik
Куба | |
| Edytowane przez Kubak dnia 02-01-2009 14:38 | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Duża zmiana ale biorąc pod uwagę jak przestarzały wygląda mieli do tej pory to obecny nie powala
|
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
...he he wczoraj włączyłem BW w zakładce w międzyczasie oglądając inne rzeczy, jak w końcu doszedłem do BW to dobrą chwilę zastanawiałem się co to jest i dlaczego to włączyłem ... pierwsze skojarzenie miałem że to sklep internetowy ...
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
|
dla lubiących adrenalinę może to jest pomysł na wyprawę życia, tylko trzeba mieć sprzęt sprawdzony |
|
|
| |
| elawinia Posty: 920 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 8 mar 06 |
|
| Nasi znajomi w tym roku również zaliczyli downhill w Boliwii :-) Link do galerii | |
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
|
cholera mam co raz większą ochotę. muszę pomyśleć o takiej wycieczce. Elawinia? nie wybieracie się tam przypadkiem? ![]() |
|
|
| |
| elawinia Posty: 920 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 8 mar 06 |
|
| Tam - choćby jutro. A jeszcze chętniej do Peru, tropem zaginionych inkaskich skarbów , do zaginionych miast, zobaczyć MachuPicchu... | |
|
| |
| pit Posty: 1619 Dołączył: 9 sty 06 |
|
jutro to będzie Brugi a nie Peru
|
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

trzeba kiedyś spróbować!