Nowe forum

Autor Wiadomość
furman mężczyzna

furman
Miejscowość: Kraków
Dodane 09-09-2006 07:22 Nowe forum
Dzisiaj zostało odpalone nowe forum w pełni zintegrowane ze stroną. Ma ono swoje wady i zalety podobnie zresztą jak stare na serwerze fora.pl. Przede wszystkim nowe forum nie wymaga osobnej rejestracji i korzysta z bazy użytkowników na stronie. Znajduje się ono na naszym serwerze co zapewnie stabilną pracę oraz możliwość archiwizowania. Nie ma bzdurnych reklam i nie wiesza sie byle kiedy jak to często bywało na starym.
Niestety sporo też wad jest jak np. mniej przejrzysta treść i interfejs obsługi.
Póki co proponuję abyśmy rozmawiali sobie korzystając z tego forum gdyż na nasze potrzeby powinno spokojnie oblecieć. Jest nas - aktywnych użytkowników kilkanaście osób i raczej nie zanosi się aby nagle pojawiło się dużo więcej.
Potestujemy, zobaczymy - pora jest dobra bo sezon zbliża się ku końcowi i rozmów będzie coraz mniej. Jeśli się sprawdzi to git, jeśli nie to będziemy myśleć o czymś innym.
Marcin mężczyzna

Marcin
Dodane 09-09-2006 19:01 RE: Nowe forum
Mam nadzieje, że forum będzie dobrze działało.
Dodałem moduł powiadomienia na e-mail.
Na dole jest grafika abo ON/OFF
10 września
poprawiono wygląd najnowszych tematów.
Edytowane przez Marcin dnia 10-09-2006 08:40
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 09-09-2006 21:27 RE: Nowe forum
pozostaje mieć nadzieję, że liczba użytkowników będzie rosła

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

Edytowane przez pocio dnia 17-09-2006 22:19
Tom mężczyzna

Tom
Dodane 11-09-2006 09:18 RE: Nowe forum
furman napisał/a:
Niestety sporo też wad jest jak np. mniej przejrzysta treść i interfejs obsługi.
.

A dlaczego tak, ja zrobiłem farum na Fusion-nie i jest chyba ok tak mi się przynajmniej wydaje. Zaznaczam, że strona moja wraz z forum nie działa jako tako i została stworzona dla testu, jest to płatny host i nie ma tam reklam i działa w miarę dobrze. Można zobaczyć dla ciekawości (adres w stopce) i tu
www.mtb.forall.pl oraz forum
http://www.mtb.forall.pl/forum/index.php
Zaznaczam, iż jest to strona założona do testu.
PS. "stare forum" jest może mniej doskonałe technicznie niż te fora na Fusion ale nie zapominajmy, że jest tam już kawałek dziejów naszego teamu .....
Edytowane przez Tom dnia 11-09-2006 09:36
pit mężczyzna

pit
Dodane 11-09-2006 10:50 RE: Nowe forum
Jeśli chodzi o nowe forum to jestem jak najbardziej za nim. Jak wspomniał Furman podstawową zaletą nowego jest jedno logowanie. Nie podoba mi się tutaj szerokość tego forum - jak dla mnie jest zbyt wąskie, ale to można łatwo zmienić usuwając kolumnę z lewej strony albo nawet obie, co nie Marcinie?
Myślę też, że na tym nowym forum jest jednak mniej możliwości administracyjnych (myślę przede wszystkim o braku możliwości w przesuwaniu postów do innych tematów, i trzeba będzie ustalić jakieś zasady żeby bajzlu nie było- chyba że się mylę) Tak czy inaczej jestem za nowym forum. Co do tego o czym pisze Tomek, że szkoda tych postów ze starego forum to akurat tak się składa, że pobędę zapewne jeszcze jakiś czas na chorobowym i będę miał dosyć wolnego żeby zrobić kopię tych postów zapisując je w formacie xls czy też innym. W porządku tematycznym i innych.
Tom mężczyzna

Tom
Dodane 11-09-2006 12:26 RE: Nowe forum
Witaj Pit fajnie,że znów jesteś on-line. Co do forum to kwestia ta pewnie bedzie dyskutowana, trzeba coś ustalić...
furman mężczyzna

furman
Dodane 11-09-2006 12:43 RE: Nowe forum
Boże chroń mnie przed dyskusją w sparwie forum bo jeszcze pamiętam sprawę koszulek. Nie chcę wymieniać wad i zalet obu for. Uważam, że w obecnej sytuacji gdy nasza strona spełniła swoją rolę i zdobywa kolejnych czytelników oraz użytkowników jesteśmy zmuszeni z umieszczeniem forum na własnym serwerze. I póki co taką możliwość daje nam fusion. Ofiocjllna strona php-fusion też korzysta z tego forum i mając ogromną ilość użytkowników z powodzeniem z niego korzysta.
Dlatego proponuję - w tym tyugodniu odpalam oficjalnie nowe forum. Jest przygotowane, są główne wątki. Jeśli ktoś ma coś przeciwko proszę się wypowiadac.
Jeśli ktoś chciałby mieć wpływ na wygląd lub treść nowego forum proszę pisać.
Co do starego forum wydaje mi się że przepusywanie to zbyteczna robota. Po prostu tzreba go zablokować i dać lin ze strony głównej. Jeśli ktoś będzie chciał poczytać to będzie miał w orginale.
Tom mężczyzna

Tom
Dodane 11-09-2006 12:58 RE: Nowe forum
No tak, dyskusje mogą zakończyć się ilościami postów koszulkowych.. :)
zbyszek mężczyzna

zbyszek
Miejscowość: krakow
Dodane 11-09-2006 13:15 RE: Nowe forum
Mnie sie wydaje ze stare bylo bardziej przejrzyste ,moze dlatego ze czlowiek sie przyzwyczail ?moze troche sentyment?wszystko bylo na miejscu szybko sie wchodzilo a tutaj duzo innych rzeczy a forum mniejsze ale taki jest rozwoj teraz ma byc portal rowerowanie a w nim forum a jak zakladalismy z Pitem forum to bylo tylko forum.Co zrobic z nighriderem?zdjecia bedziemy dawac tylko do galerii?
boje sie zeby sie to wszystko nie rozroslo jak na cyklokraku ze ciezko bedzie cos znlalezc.
Edytowane przez zbyszek dnia 11-09-2006 13:43
furman mężczyzna

furman
Dodane 11-09-2006 15:03 RE: Nowe forum
O ilość postów nie ma obawy. Jest nas kilku aktywnych użytkowników i raczej nie grozi nam lawina postów. Zdjecia można dawać również na forum nie tylko do galerii. Moderowanie jest oczywiście możliwe, z przenoszeniem między tematami nie ma kłopotów.
Ja wiem co to jest sentyment bo sam mialem dylemat gdy moja domowa strona straciła ważnosć i otrzymałem widomość od admina że zostanie usunięta. Stwierdziłem jednak, że lepiej skupić się na wspólnym projekcie gdyż daje to większe możliwości rozwoju.
I nadal tak myślę, a nowe forum mam nadzieję będzie kolejnym krokiem do przodu.
zbyszek mężczyzna

zbyszek
Dodane 11-09-2006 15:06 RE: Nowe forum
Wiem ze masz racje....:(
Luki mężczyzna

Luki
Dodane 11-09-2006 16:20 RE: Nowe forum
Jakos sie przyzwyczaimy do nowego i nowy sentyment sie stworzy ;) Mysle, ze lepiej by wszystko bylo razem i z jednym logowaniem. Tylko fajnie jakby stare posty jakos przeniezc... bo to kawal jednak historii :) Pozdrawiam wszystkich na nowym forum!
zbyszek mężczyzna

zbyszek
Dodane 11-09-2006 16:48 RE: Nowe forum
No wlasnie kawal historii jak wszystko powstalo od czego to sie zaczelo...mysle ze Pit cos wymysli bedzie mial troche czasu :)
Marcin mężczyzna

Marcin
Dodane 11-09-2006 20:42 RE: Nowe forum
pit napisał/a:
Nie podoba mi się tutaj szerokość tego forum - jak dla mnie jest zbyt wąskie, ale to można łatwo zmienić usuwając kolumnę z lewej strony albo nawet obie, co nie Marcinie?

Tak pit, zmieni się szerokość. Ale najpierw trzeba pomyśleć nad nowym wyglądem strony, żeby logowanie było na górze (menu), wtedy będzie na całej szerokości forum. Powoli dopracujemy wszystko i będą wszyscy zadowoleni.
Marcin mężczyzna

Marcin
Dodane 11-09-2006 21:43 RE: Nowe forum
czy odpowiada wam takie forum jak jest zrobione tutaj ?
http://mtbikes.info/forum/index.php
Bystry mężczyzna

Dodane 14-09-2006 11:48 RE: Nowe forum
Hej
Mnie się podoba nowe forum. Jedna wada tylko to te utracone posty:(
Myslę, że kosmetyczne zmiany pewnie są konieczne ale bez żadnych rewolucji.
Pit szybkiego powrotu do zdrowia:)

Pozdro
Paweł
furman mężczyzna

furman
Dodane 15-09-2006 16:57 RE: Nowe forum
Można już przekonać się o tym na jak niepewnym gruncie stało nasze forum. Dopiero czwart dzień gdy odpaliliśmy nowe,a już admini w fora.pl w odwecie usunęli to wszytsko co tworzyło historię naszej grupy.
Stare forum już nie działa...przynajmniej u mnie
Tom mężczyzna

Tom
Dodane 15-09-2006 17:00 RE: Nowe forum
Ale co jest powodem, wie ktoś ? Bo inne fora na fora.pl działają ...
Edytowane przez Tom dnia 15-09-2006 17:00
furman mężczyzna

furman
Dodane 15-09-2006 17:05 RE: Nowe forum
Ja myśle, że mają powiadomienie o zamknięciu tematów i doatli cynka, weszli, zobaczyl;i..i kto nie z nami ten przeciwko nam.
Daswidania !!
Marcin mężczyzna

Marcin
Dodane 15-09-2006 17:07 RE: Nowe forum
Tom napisał/a:
Ale co jest powodem, wie ktoś ? Bo inne fora na fora.pl działają ...

i tak by nas skasowali po 30 dniach, jak nie pisalibyśmy posty. Taki mają hujowy regulamin.
Skocz do Forum: