TdF 2013
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
No to chyba trzeba założyć wątek Zaczyna się pięknie - "Kwiatek" na podium drugiego etapu ![]() Więcej Transmisje, szczegóły etapów, zdjęcia Stage 2 Results BEL 1 BAKELANTS, Jan (RADIOSHACK LEOPARD) 3:43:11 SVK 2 SAGAN, Peter (CANNONDALE PRO CYCLING) + 1 POL 3 KWIATKOWSKI, Michal (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP) ITA 4 CIMOLAI, Davide (LAMPRE-MERIDA) NOR 5 BOASSON HAGEN, Edvald (SKY PROCYCLING) FRA 6 SIMON, Julien (SOJASUN) ITA 7 GAVAZZI, Francesco (ASTANA PRO TEAM) RSA 8 IMPEY, Daryl (ORICA GREENEDGE) ITA 9 BENNATI, Daniele (SAXO-TINKOFF) UZB 10 LAGUTIN, Sergey (VACANSOLEIL-DCM) General Classification after Stage 2 BEL 1 BAKELANTS, Jan (RADIOSHACK LEOPARD) 8:40:03 GBR 2 MILLAR, David (GARMIN SHARP) + 1 FRA 3 SIMON, Julien (SOJASUN) RSA 4 IMPEY, Daryl (ORICA GREENEDGE) NOR 5 BOASSON HAGEN, Edvald (SKY PROCYCLING) AUS 6 GERRANS, Simon (ORICA GREENEDGE) POL 7 KWIATKOWSKI, Michal (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP) UZB 8 LAGUTIN, Sergey (VACANSOLEIL-DCM) FRA 9 RIBLON, Christophe (AG2R LA MONDIALE) AUS 10 EVANS, Cadel (BMC RACING) Pełne wyniki |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
No wreszcie Szymek, bo już zaczynałem wątpić, że nie podtrzymasz tradycji z zapiskami z TdF
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
|
| heh , no to by było niedopuszczalne ;-) | |
|
| |
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
Bardzo fajnie się oglądało wczorajszy etap. Ładne krajobrazy, interesująca końcówka i szczęśliwie zakończona sytuacja z psem ![]() Komu kibicujecie w generalce? Ja Contadorowi. |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
|
W ogóle zapomniałem że już TdF startuje ... Contador musi uważać na mięso z McDonalda ale jeśli nie zje czegoś podejrzanego to ma duże szanse
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| Gregu Posty: 146 Miejscowość: Kraków Dołączył: 2 maj 10 |
|
Ja ogólnie nie lubię Contadora... Ale nie zmienia to faktu, że jest faworytem. I nie ma zbyt wielu, którzy mogli by mu zagrozić. Evans jest słaby, co pokazał już na kilku wyścigach w tym sezonie. Może Schleck, ale on za dużo się bawi, jak na poprzednim TdF, gdzie przegrał wygrany wyścig z Evansem. Największe szanse ma Froome, ale chyba i tak sporo mu brakuje do Contadora. Ale sport to sport i nie da się wszystkiego przewidzieć, więc może będą jakieś niespodzianki ![]() A kibicuje Polakom ![]() | |
| Edytowane przez Gregu dnia 01-07-2013 14:23 | |
|
| |
|
| Ja bym pieniądze na Froome'a postawił. | |
|
| |
| Kresowiak Posty: 120 Miejscowość: Nowa Huta Dołączył: 20 sie 11 |
|
| ja też, w wieloetapówkach o zwycięstwie decyduje siła drużyny a Sky jest najsilniejsza. | |
|
| |
|
Też kibicuję Polakom ....szkoda tylko że nie ma Szmyda Ja nie mam faworyta...myślę że nie wygra ani Froom ani Contador jak prognozują - ale to pewnie tylko dlatego tak napisałem że chciałbym niespodziankę ;-)...piękna ta Korsyka edit Zobaczcie te piękne FOTY TUTAJ TEŻ FOTKI Wyniki : Stage 3 Results AUS 1 GERRANS, Simon (ORICA GREENEDGE) 3:41:24 SVK 2 SAGAN, Peter (CANNONDALE PRO CYCLING) ESP 3 ROJAS GIL, Jose Joaquin (MOVISTAR TEAM) POL 4 KWIATKOWSKI, Michal (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP) BEL 5 GILBERT, Philippe (BMC RACING) ESP 6 FLECHA GIANNONI, Juan Antonio (VACANSOLEIL-DCM) ITA 7 GAVAZZI, Francesco (ASTANA PRO TEAM) FRA 8 BOUET, Maxime (AG2R LA MONDIALE) FRA 9 SIMON, Julien (SOJASUN) ESP 10 IZAGUIRRE INSAUSTI, Gorka (EUSKALTEL EUSKADI) General Classification after Stage 3 BEL 1 BAKELANTS, Jan (RADIOSHACK LEOPARD) 12:21:27 FRA 2 SIMON, Julien (SOJASUN) + 1 AUS 3 GERRANS, Simon (ORICA GREENEDGE) POL 4 KWIATKOWSKI, Michal (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP) NOR 5 BOASSON HAGEN, Edvald (SKY PROCYCLING) RSA 6 IMPEY, Daryl (ORICA GREENEDGE) GBR 7 MILLAR, David (GARMIN SHARP) UZB 8 LAGUTIN, Sergey (VACANSOLEIL-DCM) AUS 9 EVANS, Cadel (BMC RACING) FRA 10 BARDET, Romain (AG2R LA MONDIALE) Pełne wyniki Kwiatek dzisiaj 4-ty i 4-ty w generalce dzieży dzielnie białą koszulkę młodzieżowca :-) Co ciekawe w generalce do 72 miejsca wszyscy tracą do zwycięzcy tylko 1 sekundę Teraz też jest tak że nie ma bonifikat czasowych za trzy pierwsze miejsca.szbiker dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 01-07-2013 21:33 | |
|
| |
|
|
Jazda drużynowa na czas w Nicei: Stage 4 TTT results 1 Orica-GreenEdge 25:56 2 Omega Pharma-Quick Step + 1 3 Sky + 2 4 Team Saxo-Tinkoff + 8 5 Lotto-Belisol + 16 6 Garmin-Sharp + 16 7 Movistar Team + 18 8 Lampre-Merida + 25 9 BMC + 26 10 Katusha + 27 Nastąpiły pewne zmiany w generalce (Orica górą chciałoby się powiedzieć ;-)): General Classification after Stage 4 AUS 1 GERRANS, Simon (ORICA GREENEDGE) 12:47:24 RSA 2 IMPEY, Daryl (ORICA GREENEDGE) SUI 3 ALBASINI, Michael (ORICA GREENEDGE) POL 4 KWIATKOWSKI, Michal (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP) + 1 FRA 5 CHAVANEL, Sylvain (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP) NOR 6 BOASSON HAGEN, Edvald (SKY PROCYCLING) + 3 GBR 7 FROOME, Christopher (SKY PROCYCLING) AUS 8 PORTE, Richie (SKY PROCYCLING) IRL 9 ROCHE, Nicolas (SAXO-TINKOFF) + 9 CZE 10 KREUZIGER, Roman (SAXO-TINKOFF) Raport, pełne wyniki i foty Szkoda tej koszulki... – pomyślałem po jeździe drużynowej na czas podczas Tour de France. Michałowi Kwiatkowskiemu zabrakło niecałej sekundy (na dwudziestu pięciu kilometrach!), żeby założyć najbardziej rozpoznawalny trykot świata sportu. A chwilę później przyszło mi do głowy co innego – gdyby kilka lat temu powiedział mi, że będziemy mieli takie "problemy" pewnie tylko bym się zaśmiał. W poważnej grupie ścigał się tylko Sylwek Szmyd i to by było na tyle Polaków w wielkim świecie kolarstwa. Krótka zapowiedż 5 etapu | |
| Edytowane przez szbiker dnia 03-07-2013 09:58 | |
|
| |
|
Szczerze mówiąc to nie był trudny finisz. Nie miałem nic więcej do roboty, jak utrzymać się na kole kolegów, którzy wykonali wspaniałą robotę. Musiałem być cierpliwy, a finiszowałem tylko przez 150 metrów. (...) ![]() Więcej Dzisiaj i pojutrze etapy pagórkowate. Pierwsze górskie zmagania 6 lipca w Pirenejach na 8 etapie |
|
|
| |
|
|
Chyba mieliście racje z tym stawieniem wszystkich pieniędzy na Froome'a Jeszcze 13 dni ścigania - zobaczymy jak się to dalej potoczy. Dzisiaj etap z czterema górskimi premiami 1 kategorii więc może być ciekawie |
|
|
| |
| Gregu Posty: 146 Miejscowość: Kraków Dołączył: 2 maj 10 |
|
| No co racja to racja. Ale jeden fakt jest ciekawy na który zwrócili uwagę komentatorzy EU i kibice, a mianowicie Froom i Porte przejechali ten etap szybciej niż Armstrong, który był na koksie. I teraz jak to możliwe? | |
|
| |
|
Co na to sam Froome ? Jestem_na_sto_procent_czysty, heh Lance tez tak kiedyś mówił ....może to te geny kenijskie Chyba nie ma co na razie wszystkiego przesądzać (jak to spekulują i w zasadzie już rzucają oskarżenia niektóre media). Może tak - liczę w końcu na miłe rozczarowanie w tej kwestii ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 07-07-2013 12:04 | |
|
| |
|
| Szybko pojechał, ale to był w zasadzie pierwszy znaczący podjazd w wyścigu. Dla mnie byłoby to ewidentnie podejrzane jakby tak jeździł dzień po dniu. | |
|
| |
|
no właśnie, dzisiaj też było widać zmęczenie grupy SKY (a więc słono zapłacili za wczoraj, zwłaszcza drugi w klasyfikacji generalnej , Richie PORTE zaś Froome w zasadzie nie miał kumpli do pomocy ) a prym wiodła Movistar . Pięknie dzisiaj pokazał się Kwiatek (zwłaszcza na zjazdach), szkoda że nie miał nikogo do pomocy bo mial zapasy energii i nawet próbował doścignąć czołową dwuosobową grupkę - wielkie brawa ![]() Dzisiaj znowu trzeci !! ![]() ![]() Stage 9 Results IRL 1 MARTIN, Daniel (GARMIN SHARP) 4:43:03 DEN 2 FUGLSANG, Jakob (ASTANA PRO TEAM) POL 3 KWIATKOWSKI, Michal (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP) + 20 ESP 4 MORENO FERNANDEZ, Daniel (KATUSHA) ESP 5 RODRIGUEZ OLIVER, Joaquin (KATUSHA) AUS 6 EVANS, Cadel (BMC RACING) NED 7 POELS, Wouter (VACANSOLEIL-DCM) NED 8 MOLLEMA, Bauke (BELKIN PRO CYCLING) ESP 9 NAVARRO GARCIA, Daniel (COFIDIS, SOLUTIONS CREDITS) BEL 10 MONFORT, Maxime (RADIOSHACK LEOPARD) General Classification after Stage 9 GBR 1 FROOME, Christopher (SKY PROCYCLING) 36:59:18 ESP 2 VALVERDE BELMONTE, Alejandro (MOVISTAR TEAM) + 1:25 NED 3 MOLLEMA, Bauke (BELKIN PRO CYCLING) + 1:44 NED 4 TEN DAM, Laurens (BELKIN PRO CYCLING) + 1:50 CZE 5 KREUZIGER, Roman (SAXO-TINKOFF) + 1:51 ESP 6 CONTADOR VELASCO, Alberto (SAXO-TINKOFF) COL 7 QUINTANA ROJAS, Nairo Alexander (MOVISTAR TEAM) + 2:02 IRL 8 MARTIN, Daniel (GARMIN SHARP) + 2:28 ESP 9 RODRIGUEZ OLIVER, Joaquin (KATUSHA) + 2:31 POR 10 FARIA DA COSTA, Rui Alberto (MOVISTAR TEAM) + 2:45 .... POL 13 KWIATKOWSKI, Michal (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP) + 3:25 Pełne wyniki Wywiad po angielsku - Michał Kwiatkowski po 9 etapie .... i pomyśleć że ma dopiero 23 lata a ściga się z najlepszymi na TdF jak równy z równym Wielki talent ....Sylwetka Michala Kwiatkowskiego szbiker dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 07-07-2013 23:49 | |
|
| |
|
|
Na http://www.sportsscientists.com/ są tradycyjnie ciekawe artykuły. https://twitter.com/ammattipyoraily: #TDF, Stage 9. La Hourquette d'Ancizan (last 9.60 km, 7.67 %, 736 m). Froome group: 29 min 46 sec, 19.36 Kph, VAM 1484 m/h, 5.36 W/kg [DrF]. Rozwiń #TDF, Stage 9. La Hourquette d'Ancizan (last 9.60km, 7.67%, 736m). Martin, Fuglsang: 29 min 01 sec, 19.85 Kph, VAM 1522 m/h, 5.50 W/kg [DrF] | |
| Edytowane przez spootnick dnia 08-07-2013 11:04 | |
|
| |
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
| Pachnie koksem. | |
|
| |
|
Pachnie koksem.Miki Biorąc pod uwagę co działo się dzień później (porażka SKY) po tym sobotnim "wyskoku" to myślę że niekoniecznie. Poniżej dobrze to ktoś opisał: (...)Dziś jest w wyścigu dzień przerwy, co u wszystkich trzymających kciuki za czystsze kolarstwo wywołuje pewne drżenie, bo wiele dopingowych afer – m.in. Contadora – zaczynało się właśnie od kontroli robionych wtedy, gdy peleton miał odpoczywać. Całość | |
| Edytowane przez szbiker dnia 08-07-2013 16:46 | |
|
| |
|
W sumie przy mocach i potencjalnym koksie zapomniałem o Kwiatkowskim. Świetnie jedzie i oby w przyszłości walczył o najwyższe lokaty ![]() |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Zaczyna się pięknie - "Kwiatek" na podium drugiego etapu 
;-)

;-)):
Chyba nie ma co na razie wszystkiego przesądzać (jak to spekulują i w zasadzie już rzucają oskarżenia niektóre media). Może tak - liczę w końcu na miłe rozczarowanie w tej kwestii