Szczyt głupoty???
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| dziczek Posty: 963 Dołączył: 18 kwi 06 |
|
|
140 km/h rowerem w Mielcu
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Może Romek albo Radar poznają tam jakiegoś kumpla - w końcu w takim mieście jak Mielec społecznosć rowerowa nie jest szczególnie olbrzymia
|
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
raczej brak czytaj pustka pod sufitem. Po prostu mózg odessało. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| pit Posty: 1619 Dołączył: 9 sty 06 |
|
najważniejsze, że jechał w kasku
|
|
|
| |
Luki ![]() Posty: 2502 Miejscowość: Kraków Dołączył: 27 mar 06 |
|
pit napisał/a: przynajmniej sekcja prostsza... i na stypie czlowiek z całą glowa lepiej wyglada... |
|
|
| |
| krolik Posty: 29 Miejscowość: Kraków NH Dołączył: 25 paź 06 |
|
Gość miał rowerek do FR a dookoła żadnej górki, pewno mieszka gdzieś w Mazowszu i strasznie mu sie nudzi
Bikeholicy www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
| skolioza Posty: 951 Dołączył: 27 cze 06 |
|
krolik napisał/a: Mielec? Na Mazowszu? Paaaanie - lufa z geografii!! ![]() ![]()
www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts |
|
|
| |
| szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
|
Kolo ma nie rower FR tylko streetówkę, nmie zatrzymywał sieprzed żadnym ruchliwym skrzyżowaniem, bardzo dobrze jeździ na rowrze co widać w kolejnym jego filmiku i jedyną głupotą jaką tu widzę to marny strój - mógłby coś na ten T-shirt sobie wrzucić. I już tak nie krytykujcie i nie objeżdżajcie inncyh bo sami po terenie w górach zapylacie po 30-40-50 km/h tyle że nei po płaskim a po kamieniach korzeniach itd. Każdy robi to co lubi. Tak samo niebezpieczne jest trenowanie szosówką na trasie np: do Oświęcimia gdzie jeździ masa osób, jak to co zrobił ten koleszka. P.S. Mielece z Mazowszem ma tyle samo wspólnego co ten rower z FR. pozdrower Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
|
Oj Szaman696! Krytykujemy gościa nie tyle ze względu na to że ryzykuje swoje zdrowie jeżdżąc z przesadnie dużą prędkością, ale z powodu swojej nieodpowiedzialności i głupoty - w stosunku do innych użytkowników ruchu ulicznego i osób trzecich Głupich nie sieją i jak dla mnie to może się nawet zabić, ale najważniejsze by nie stwarzał zagrożenia dla innych. |
|
|
| |
| szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
|
Taaa a my wyciskając w góach po pieszych szlakach?? Jeżdżąc po Lasku Wolskim gdzie pełno ludzi chodzi. Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
|
Zgadza się. To odnosi się także do gości co to w górach, czy po Lasku Wolskim po pieszych szlakach z nadmierną prędkością jeżdżą. Są nawet tacy co to swój ranking czasów zjazdu spod ZOO mają. Sam widziałem ten ranking na jakimś forum.. ![]()
|
|
|
| |
| dziczek Posty: 963 Dołączył: 18 kwi 06 |
|
|
Szaman, coś chyba pomyliłeś. Przy 140 km/h masz mniej niż 0 kontroli i możesz kogoś zabić. Wydaje mi się, że przy 30-40-50 km/h, nawet w terenie jest nieporównywalnie bezpieczniej. Taka prędkość w mieście to zbrodnia, nawet jadąc samochodem nie jesteś w stanie nic zrobić. Droga hamowania nowego samochodu w idealnych warunkach (idealne opony, sucha, bardzo przyczepna nawierzchnia, bez doliczenia czasu reakcji kierowcy i osiągnięcia pełnego ciśnienia w układzie hamulcowym) ze 100 km/h przekracza 40 m (nie piszę o samochodach sportowych). Przy 140 km/h dramatycznie wzrasta i uwzględniając wszystko samochód zatrzyma się nie bliżej niż po 100 m. Wyobraź sobie, że ktoś wejdzie na jezdnię... Gość jechał na rowerze, obstawiam, że nie zatrzymał się na odcinku krótszym niż 200 m. Ja po szlakach nie jeżdżę jak wariat, wręcz przeciwnie, jak widzę, że ktoś idzie to zwalniam i omijam z daleka. Proponuję ci jeszcze raz przemyśleć temat, może wówczas pojawią się jakieś bardziej konstruktywne komentarze. Ten koleś jest moim zdaniem nienormalny
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
| Maly Posty: 95 Dołączył: 8 paź 07 |
|
|
A tu przykład co się może wydarzyć przy takiej prędkości :/
Rower lekarstwem na wszystko |
|
|
| |
| gryszu Posty: 14 Miejscowość: Jasło Dołączył: 14 sie 07 |
|
| a tu filmik dla zainteresowanych (ten co w temacie) | |
|
| |
| Pirx Posty: 663 Miejscowość: Klucze Dołączył: 16 maj 07 |
|
| To proponuję obejrzeć, co prawda facet miał trochę większą prędkość, ale co za różnica, 160 czy 140... Piasty rowerowe, nieważne czy XTR czy Alivio nie są konstruowane do rozwijania takich prędkości, to samo można powiedzieć o przeciążeniach na widelcu sztywnym czy też na amortyzatorze. I może się naprawdę źle skończyć, zwłaszcza na asfalcie, gdzie zanim by się chłopina zatrzymał, miałby ciało zeskrobane do kości. Dla mnie ten JaWa to głupek, choć dobrze jeździ. Moja wyobraźnia intensywnie pracuje już przy zbliżaniu się do 70km/h, a co dopiero dwa razy tyle. | |
|
| |
przemo ![]() Posty: 558 Miejscowość: Kraków Dołączył: 31 sie 06 |
|
| Ale kask to mu nie pomógł, gdzieś odleciał w kosmos i gość całą gębę miał zdrapaną. To jak musiałby wyglądać po upadku ten JaWa po asfaltowaniu? Lepiej chyba nie wiedzieć. | |
|
| |
| skolioza Posty: 951 Dołączył: 27 cze 06 |
|
tutaj coś co powinien przeczytać rzeczony Jawa ![]() a tutajsprzęt jaki powinien sobie sprawić www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts | |
| Edytowane przez skolioza dnia 15-12-2007 19:31 | |
|
| |
|
| No ale powiedzcie mi czy ten gostek Jawa jedzie trzymając sie jedną ręką motocykla ? | |
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Tak to wygląda, ale jakim cudem mu kierownica nie zaczęła drgać, to ja naprawdę nie wiem.
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
| Może ja jestem niedowiarek ale nie uwierzę, że facet zasuawa 140 km kierując jedną ręką. | |
|
| |
| Skocz do Forum: |