Dyskwalifikacja Armstronga

Autor Wiadomość
szaman696 mężczyzna

szaman696
Dodane 25-10-2012 14:48 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
"Oszukal innych nie koksujacych zawodnikow, zawiodl osoby dla ktorych byl autorytetem sportowym i ktore wierzyly w czystosc tego sportu. "

to skomentuje swoimi słowami z postu troche wyżej:
"Tak sobie czytam i czytam te Wasze idealistyczne wizje i wywyody i się zastanawiam czy jesteście tacy naiwni czy mimo dorosłego wieku tak mało wiecie o życiu "

Oby noga podawała!!

www.bikeholicy.pl

RB mężczyzna

Dodane 25-10-2012 15:56 RE: Dyskwalifikacja Armstronga

@RB
Mylisz pojęcia!Versus Veldeus

Versus, opanuj się! Jakie pojęcia? Co Ty opowiadasz? Albo masz problemy z czytaniem albo jesteś opanowany jakąś manią prześladowczą i zaczynasz szerzyć jakieś nadinterpretacje. Napisałem jedynie, że od czasów starożytnych, poprzez początki kolarstwa, stosowano nielegalny doping. Nie wnikałem w powody, przyczyny. Więc jakie pojęcia?
Versus mężczyzna

Miejscowość: Kraków
Dodane 25-10-2012 16:15 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
RB, jeżeli nawiązujesz do mojej wypowiedzi(w której odpieram argumenty szamana), cytujesz jej fragment, to mam prawo sądzić, że trzymasz się kontekstu. W niej odróżniałem pojęcie "moralność i mentalność"(czynniki zmienny) od pojęcia "skłonność do oszustwa"(czynnik stały).
To tyle, więcej może przy ognisku- tam łatwiej o porozumienie.B):D

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

Edytowane przez Versus dnia 25-10-2012 16:19
mandraghora kobieta

mandraghora
Miejscowość: KRK
Dodane 25-10-2012 17:24 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
po ilości i treści postów można poznać, że już po sezonie :)

adrenalina? pół kilo poproszę :)

Canyon1 mężczyzna

Dodane 25-10-2012 18:01 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
"Oszukal innych nie koksujacych zawodnikow, zawiodl osoby dla ktorych byl autorytetem sportowym i ktore wierzyly w czystosc tego sportu. "

to skomentuje swoimi słowami z postu troche wyżej:
"Tak sobie czytam i czytam te Wasze idealistyczne wizje i wywyody i się zastanawiam czy jesteście tacy naiwni czy mimo dorosłego wieku tak mało wiecie o życiu "

Panie Szaman, to ze sa kolarze koksujacy to wszyscy wiemy, jest tez spora grupa kolarzy ktora nie oszukuje.
W czasach kiedy Armstrong startowal nie mialem pojecia o tym ze system dopingowy jest rozwiniety na taka skale. Zdarzaly sie kontrole dajace wynik ujemny, nie mialem tez "wejsc" wsrod dr Ferrari i spolki, wiec skad przecietny czlowiek mial wiedziec ze system oszustwa w postaci dopingu byl tak rozwiniety?

Tak jak w przypadku np biegaczy dlugodystansowych myslalem ze dopingowicze sa marginesem a wiekszosc wyniki zawdziecza treningowi.

Skoro masz dostep do wiarygodnych informacji na temat koksowania u innych sportowcow i nazywasz osoby wierzace w to ze nie koksuja naiwnymi, to opublikuj prosze liste tych top sportowcow na tym forum:) W przeciwnym razie nie nazywaj osob wierzacych w ich uczciwe intencje naiwniakami, bo wystepowanie w roku 2012 z pozycji sily (ze Armstrong w 1998 koksowal i ze to bylo oczywiste") jest bardzo latwe, ale nie widze na tym forum zadnego postu Twojego autorstwa w tym temacie datowanego na okres 1996-2006, w ktorym wskazalbys na istnienie zorganizowanego systemu dopingowego w formie zorganizowanej grupy przestepczej:)
Edytowane przez Canyon1 dnia 25-10-2012 18:03
RB mężczyzna

Dodane 25-10-2012 18:02 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Nie dla każdego - dla mnie się zaczyna. (sezon) Właśnie wróciłem z treningu i zabieram się do przygotowania roweru do sobotniego ścigania.

Tak. Dokładnie miałem na myśli "skłonność do oszustwa", bez wnikania w motywy i powody.
szaman696 mężczyzna

szaman696
Dodane 25-10-2012 18:10 RE: Dyskwalifikacja Armstronga

Już się nie zastanawiam :)

Oby noga podawała!!

www.bikeholicy.pl

Canyon1 mężczyzna

Dodane 25-10-2012 18:43 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
A czy moglbys oswiecic mnie w ktorych dyscyplinach sportowych proceder ten jest tak zaawansowany jak w kolarstwie? Bo trenujac do tej pory 2 inne dyscypliny nie spotkalem sie z istnieniem zorganizowanej grupy przestepczej, ale widze ze masz gleboka wiedze w tym zakresie i chetnie bym z niej skorzystal:)
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 25-10-2012 18:52 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Ja odwrotnie, staram się trzymać rękę na pulsie. Zdobywam informacje z wszelkich dostępnych źródeł, by wyrobić sobie zdanie.
Versus Veldeus

współczuję.
Odkąd zająłem się pracą, rodziną i przestałem oglądać TV śpię spokojnie nie mam myśli samobójczych, udaje mi się myśleć pozytywnie i zauważam, że ludzie obok mnie są przyjaźni i uśmiechnięci.
Może warto jednak być dla nich uśmiechnięty i miły?

p.s.
Versus zmień dealera bo ten obecny straszne ścierwo Ci oferuje. nie powiem

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

schwepes mężczyzna

schwepes
Dodane 25-10-2012 19:51 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
A czy moglbys oswiecic mnie w ktorych dyscyplinach sportowych proceder ten jest tak zaawansowany jak w kolarstwie? Bo trenujac do tej pory 2 inne dyscypliny nie spotkalem sie z istnieniem zorganizowanej grupy przestepczej, ale widze ze masz gleboka wiedze w tym zakresie i chetnie bym z niej skorzystal:)Canyon1

A jakim poziomie uprawiasz/uprawiałeś te dyscypliny, że twierdzisz że powinieneś się z tym spotkać?
Versus mężczyzna

Dodane 25-10-2012 20:29 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Pocio, nie miewam myśli samobójczych, śpię baaaardzo spokojnie i baaardzo długo, myślę bardzo poooozytywnie, dostrzegam obok siebie ludzi przyjaznych i uśmiechniętych.
Taką postawę odwzajemniam!
... ale nie tego dotyczy ten temat!i co?
Przypominam- "Dyskwalifikacja Armstronga"!
My tu o oszustwie!:|
Z bananem na twarzy nikomu nie powinno tu być do twarzy!
:D:D:D
Duo, nie wiem dlaczego odcięcie się od dostępu do informacji(i to akurat z TV, przecież nie jest jedynym źródłem) znów mam uznawać za mocny argument!
Tym sposobem sugerujesz jedynie swoją ignorancję, nic więcej!:D

Wywołany wrócę do bulego.
Nie określiłeś o jaki poziom dyskusji Ci chodzi!
Za niski? Za wysoki?
Przepraszam, ale pisząc na ten temat mam wrażenie buli, że cały czas stoję Ci na odcisku!
Tak! Nie jest tajemnicą, sam o tym pisałeś, jesteś pracownikiem naukowym("...jestem zawodowym fizykiem, a nie kolarzem.") .
Jako taki, powinieneś być przygotowanym do dyskusji teoretycznej.
Z tego powodu Twoje argumenty wykluczające oponentów w stylu:
"Bardziej chodzi mi ludzi, którzy wypowiadają się, jakoby Armstrong ich bezpośrednio okradł ze zwycięstwa."
"Jeżeli Armstrong ćpał, a pewnie tak było, to oszukiwał przede wszystkim swoich rywali i to oni mają prawo go osądzać w kategorii "wielkich oszustów", a nie osobnicy którzy nawet nie utrzymali by mu koła, gdyby pedałował jedną nogą..."
"Versus, ale po co Ci to zacietrzewenie?! ;) Zachowujesz się, jakby to Ciebie Armstrong okradł z jakiegos zwycięstwa?!"

Odczytuję jako:
1. Zgorzknienie-
"Ponadto myślę, że to Ty nie masz pojęcia ile mnie i moją rodzinę kosztuje czasu i wyrzeczeń uprawianie mojej pasji - kolarstwa.."
2. Wolisz, by nie podnoszono tego tematu w Twoim środowisku... dlaczego?
3. Polska nauka ma baaaaardzo mikre wymagania wobec swoich pracowników etatowych!

I jeszcze szaman696(jest zabawa!:D)
Nie jest tajemnicą, że ludzie kradną... czy, by nie wyjść na naiwniaka, należy zgadzać się z pomysłem odstąpienia od karania złodziei?
I żeby było jasne! Wali mnie to czy sportowcy koksują! Jednak dopóki robią to w tajemnicy przed mną- czuję się oszukany! I robię z tego powodu problem... inaczej niż Pocio! Może się już z takim traktowaniem własnej osoby, podobnie jak Ty szamanie696, pogodził!:D

Czas na sen!i co?:D

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

Edytowane przez Versus dnia 25-10-2012 20:32
mandraghora kobieta

mandraghora
Miejscowość: KRK
Dodane 25-10-2012 21:25 RE: Dyskwalifikacja Armstronga

(...)
Odkąd zająłem się pracą, rodziną i przestałem oglądać TV śpię spokojnie nie mam myśli samobójczych, udaje mi się myśleć pozytywnie (...)

p.s.
Versus zmień dealera bo ten obecny straszne ścierwo Ci oferuje. nie powiempocio

brawo!brawo!brawo!

a swoją drogą jak nikt tu poza Versusem nie ogląda tv (a Versus ogląda tylko F1), to czemu wszystkich tak podnieca temat wyścigów kolarskich i ludzki którzy w nich koksują lub nie koksują? Paradoks.

Przecież wiadomo że lepiej samemu pójść na rower.

adrenalina? pół kilo poproszę :)

Canyon1 mężczyzna

Dodane 26-10-2012 01:00 RE: Dyskwalifikacja Armstronga

A jakim poziomie uprawiasz/uprawiałeś te dyscypliny, że twierdzisz że powinieneś się z tym spotkać?

Na takim ze nie pokazywali mnie w TV:) Mysle jednak i mam nadzieje ze sie nie myle ze stopien oszustwa jaki udalo sie osiagnac w kolarstwie nie jest reprezentatywny dla innych dyscyplin. Wynika to z jednej strony z tego ze kolarstwo to z jednej strony dyscyplina gdzie glownie liczy sie wydolnosc, a z drugiej sa duze pieniadze.

Wiec z kolei w biegach dlugodystansowych wygrywaja Kenijczycy i inni mieszkancy plaskowyzu, ktorzy raczej nie maja srodkow na stworzenie zorganizowanego systemu przestepczego. Choc od niedawna biali depcza im po pietach ( wyniki na tej olimpiadzie). Z kolei w dyscyplinach typu pilka nozna, gdzie kasa jest, wydolnosc to nie wszystko ( choc odgrywa istotna role). Wiec mysle ze prawda lezy gdzies po srodku a kolarstwo bylo extremum.
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 28-10-2012 17:49 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Czyżby cd czystki tym razem w SKY.
Aż strach wyciągać wnioski.

pocio mężczyzna

pocio
Dodane 30-10-2012 19:46 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
jeden z lepszych komentarzy dotyczących dopingu jaki znalazłem
Małysz wdychał dużo helu przed skokiem i dla tego się unosił a ci idioci badali mu tylko krew:)))) hahaha

Kubak mężczyzna

Kubak
Miejscowość: Kraków-Zielonki
Dodane 18-01-2013 06:53 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Dla mnie to kompromitacja, ale nie Armstronga tylko urzędników antydopingowych i pośrednio kolarstwa (która to już?).

(...)
Ten wyrok niczego nie zmienia w mojej ocenie sportowych wyników Armstronga.

Kubak

Fuj. Nie miałem racji. Brał jak wszyscy, kłamał jak nikt.

Куба

Canyon1 mężczyzna

Dodane 18-01-2013 07:10 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Nooo. To dobrze ze sam napisales, bo wlasnie mialem napisac "a nie mowilem".:) Nie dosc ze koks, to jeszcze klamca w zywe oczy!
A przyznal sie bo ma swiadomosc ze jego sprawa juz przegrana i chce wyciagnac korzysci (zwolnienie z dozywotniej dyskwalifikacji w triatlonie).

Znajac zycie i amerykanskie upodobanie do robienia Show, wkrotce bedziemy znali wiecej szczegolow, kto gdzie i czym sie wspomagal. Takze ja sie chwilowo wylaczam z tego tematu, zeby nie bylo ze sie czepiam:)

A show podobno mozna bedzie obejrzec na kanale Discovery w Polandii dzis i jutro o 23, moze ktos potwierdzic kto ma program tv?
Edytowane przez Canyon1 dnia 18-01-2013 07:17
HTHT mężczyzna

HTHT
Dodane 18-01-2013 07:22 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
A show podobno mozna bedzie obejrzec na kanale Discovery w Polandii dzis i jutro o 23, moze ktos potwierdzic kto ma program tv?Canyon1

Kto ma dostęp do Internetu, ten ma program TV ;)
http://programtv.onet.pl/progr…g,13423277.html
http://programtv.onet.pl/progr…g,13425738.html
Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 18-01-2013 08:39 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Miazga, ale wcale mi go nie żal :)

Za to dziesiątki godzin spędzone oglądając Eurosport i ekscytując się jego wspaniałymi wygranymi, teraz wyglądają na zmarnowane ...

Rozmowa zaczęła się od konkretów, na które czekał cały sportowy świat. – Proszę, abyś odpowiadał na pytania tak lub nie – przywitała Armstronga Oprah.

- Czy podczas kariery kolarza sięgałeś po niedozwolone środki?
- Tak.

- Czy było wśród nich EPO?
Tak.

- Przetaczanie krwi?
- Tak.

- Testosteron?
- Tak.

- Wszystkie siedem zwycięstw w Tour de France odniosłeś biorąc doping?
- Tak.

Był to wstrząsający początek rozmowy, którą można nazwać spowiedzią Armstronga. Po latach kłamstw zawodnik wreszcie wydawał się szczerze odpowiadać na kwestie dotyczące dopingu. Przynajmniej na większość z nich.

- Wiem, że jest za późno na skruchę. To tylko moja wina, że przez tyle czasu ukrywałem prawdę. Moje życie było jednym wielkim kłamstwem, ale była to historia idealna. Człowiek, który pokonał chorobę, siedem razy wygrał Tour de France, ma szczęśliwą rodzinę. Powtarzałem to wiele razy i tak długo, że nie było łatwo z tym skończyć – powiedział Armstrong.

Kolarz powiedział, że nigdy nie bał się wpadki, bo najpierw nie było testów na EPO, a gdy się pojawiły, on i tak w czasie wyścigu był czysty. Dopingował się wcześniej, w trakcie przygotowań.

- To była kwestia dobrego rozkładu kalendarza – stwierdził.

Armstrong przyznaje, że dziś jego oszustwa nie byłby możliwe. – Po pierwsze wprowadzono częste kontrole wyrywkowe, poza zawodami. Po drugie stosuje się paszporty biologiczne – powiedział. Kolarz zarzekał się też, że swoje dwa ostatnie Toury – w 2009 i 2010 roku, przejechał czysty.

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

buli mężczyzna

buli
Dodane 18-01-2013 09:11 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Doskonale zdawałem sobie sprawę, że brał, ale liczyłem że pozostanie na swoim niezłomnym stanowisku i będzie się wypierał do końca życia! Tymczasem dla osiągnięcia jakichś tam korzyści koleżka teraz zmienia front i robi się z tego wielkie show...
Dla mnie jest skończony, czuję że zrobiono ze mnie iditotę! :)
Skocz do Forum: