Dyskwalifikacja Armstronga
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
|
"Oszukal innych nie koksujacych zawodnikow, zawiodl osoby dla ktorych byl autorytetem sportowym i ktore wierzyly w czystosc tego sportu. " to skomentuje swoimi słowami z postu troche wyżej: "Tak sobie czytam i czytam te Wasze idealistyczne wizje i wywyody i się zastanawiam czy jesteście tacy naiwni czy mimo dorosłego wieku tak mało wiecie o życiu " Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
Versus, opanuj się! Jakie pojęcia? Co Ty opowiadasz? Albo masz problemy z czytaniem albo jesteś opanowany jakąś manią prześladowczą i zaczynasz szerzyć jakieś nadinterpretacje. Napisałem jedynie, że od czasów starożytnych, poprzez początki kolarstwa, stosowano nielegalny doping. Nie wnikałem w powody, przyczyny. Więc jakie pojęcia? |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
RB, jeżeli nawiązujesz do mojej wypowiedzi(w której odpieram argumenty szamana), cytujesz jej fragment, to mam prawo sądzić, że trzymasz się kontekstu. W niej odróżniałem pojęcie "moralność i mentalność"(czynniki zmienny) od pojęcia "skłonność do oszustwa"(czynnik stały). To tyle, więcej może przy ognisku- tam łatwiej o porozumienie. ![]()
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 25-10-2012 16:19 | |
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
po ilości i treści postów można poznać, że już po sezonie
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
| Canyon1 Posty: 185 Dołączył: 17 kwi 09 |
|
"Oszukal innych nie koksujacych zawodnikow, zawiodl osoby dla ktorych byl autorytetem sportowym i ktore wierzyly w czystosc tego sportu. " Panie Szaman, to ze sa kolarze koksujacy to wszyscy wiemy, jest tez spora grupa kolarzy ktora nie oszukuje. W czasach kiedy Armstrong startowal nie mialem pojecia o tym ze system dopingowy jest rozwiniety na taka skale. Zdarzaly sie kontrole dajace wynik ujemny, nie mialem tez "wejsc" wsrod dr Ferrari i spolki, wiec skad przecietny czlowiek mial wiedziec ze system oszustwa w postaci dopingu byl tak rozwiniety? Tak jak w przypadku np biegaczy dlugodystansowych myslalem ze dopingowicze sa marginesem a wiekszosc wyniki zawdziecza treningowi. Skoro masz dostep do wiarygodnych informacji na temat koksowania u innych sportowcow i nazywasz osoby wierzace w to ze nie koksuja naiwnymi, to opublikuj prosze liste tych top sportowcow na tym forum W przeciwnym razie nie nazywaj osob wierzacych w ich uczciwe intencje naiwniakami, bo wystepowanie w roku 2012 z pozycji sily (ze Armstrong w 1998 koksowal i ze to bylo oczywiste") jest bardzo latwe, ale nie widze na tym forum zadnego postu Twojego autorstwa w tym temacie datowanego na okres 1996-2006, w ktorym wskazalbys na istnienie zorganizowanego systemu dopingowego w formie zorganizowanej grupy przestepczej![]() | |
| Edytowane przez Canyon1 dnia 25-10-2012 18:03 | |
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
|
Nie dla każdego - dla mnie się zaczyna. (sezon) Właśnie wróciłem z treningu i zabieram się do przygotowania roweru do sobotniego ścigania. Tak. Dokładnie miałem na myśli "skłonność do oszustwa", bez wnikania w motywy i powody. |
|
|
| |
| szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
|
"Tak sobie czytam i czytam te Wasze idealistyczne wizje i wywyody i się zastanawiam czy jesteście tacy naiwni czy mimo dorosłego wieku tak mało wiecie o życiu " Już się nie zastanawiam
Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
|
A czy moglbys oswiecic mnie w ktorych dyscyplinach sportowych proceder ten jest tak zaawansowany jak w kolarstwie? Bo trenujac do tej pory 2 inne dyscypliny nie spotkalem sie z istnieniem zorganizowanej grupy przestepczej, ale widze ze masz gleboka wiedze w tym zakresie i chetnie bym z niej skorzystal![]() |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
Ja odwrotnie, staram się trzymać rękę na pulsie. Zdobywam informacje z wszelkich dostępnych źródeł, by wyrobić sobie zdanie. współczuję. Odkąd zająłem się pracą, rodziną i przestałem oglądać TV śpię spokojnie nie mam myśli samobójczych, udaje mi się myśleć pozytywnie i zauważam, że ludzie obok mnie są przyjaźni i uśmiechnięci. Może warto jednak być dla nich uśmiechnięty i miły? p.s. Versus zmień dealera bo ten obecny straszne ścierwo Ci oferuje.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| schwepes Posty: 194 Dołączył: 21 mar 10 |
|
A czy moglbys oswiecic mnie w ktorych dyscyplinach sportowych proceder ten jest tak zaawansowany jak w kolarstwie? Bo trenujac do tej pory 2 inne dyscypliny nie spotkalem sie z istnieniem zorganizowanej grupy przestepczej, ale widze ze masz gleboka wiedze w tym zakresie i chetnie bym z niej skorzystal A jakim poziomie uprawiasz/uprawiałeś te dyscypliny, że twierdzisz że powinieneś się z tym spotkać? |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Pocio, nie miewam myśli samobójczych, śpię baaaardzo spokojnie i baaardzo długo, myślę bardzo poooozytywnie, dostrzegam obok siebie ludzi przyjaznych i uśmiechniętych. Taką postawę odwzajemniam! ... ale nie tego dotyczy ten temat! ![]() Przypominam- "Dyskwalifikacja Armstronga"! My tu o oszustwie! ![]() Z bananem na twarzy nikomu nie powinno tu być do twarzy! ![]() ![]() ![]() Duo, nie wiem dlaczego odcięcie się od dostępu do informacji(i to akurat z TV, przecież nie jest jedynym źródłem) znów mam uznawać za mocny argument! Tym sposobem sugerujesz jedynie swoją ignorancję, nic więcej! ![]() Wywołany wrócę do bulego. Nie określiłeś o jaki poziom dyskusji Ci chodzi! Za niski? Za wysoki? Przepraszam, ale pisząc na ten temat mam wrażenie buli, że cały czas stoję Ci na odcisku! Tak! Nie jest tajemnicą, sam o tym pisałeś, jesteś pracownikiem naukowym("...jestem zawodowym fizykiem, a nie kolarzem.") . Jako taki, powinieneś być przygotowanym do dyskusji teoretycznej. Z tego powodu Twoje argumenty wykluczające oponentów w stylu: "Bardziej chodzi mi ludzi, którzy wypowiadają się, jakoby Armstrong ich bezpośrednio okradł ze zwycięstwa." "Jeżeli Armstrong ćpał, a pewnie tak było, to oszukiwał przede wszystkim swoich rywali i to oni mają prawo go osądzać w kategorii "wielkich oszustów", a nie osobnicy którzy nawet nie utrzymali by mu koła, gdyby pedałował jedną nogą..." "Versus, ale po co Ci to zacietrzewenie?! Zachowujesz się, jakby to Ciebie Armstrong okradł z jakiegos zwycięstwa?!"Odczytuję jako: 1. Zgorzknienie- "Ponadto myślę, że to Ty nie masz pojęcia ile mnie i moją rodzinę kosztuje czasu i wyrzeczeń uprawianie mojej pasji - kolarstwa.." 2. Wolisz, by nie podnoszono tego tematu w Twoim środowisku... dlaczego? 3. Polska nauka ma baaaaardzo mikre wymagania wobec swoich pracowników etatowych! I jeszcze szaman696(jest zabawa! )Nie jest tajemnicą, że ludzie kradną... czy, by nie wyjść na naiwniaka, należy zgadzać się z pomysłem odstąpienia od karania złodziei? I żeby było jasne! Wali mnie to czy sportowcy koksują! Jednak dopóki robią to w tajemnicy przed mną- czuję się oszukany! I robię z tego powodu problem... inaczej niż Pocio! Może się już z takim traktowaniem własnej osoby, podobnie jak Ty szamanie696, pogodził! ![]() Czas na sen! ![]()
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 25-10-2012 20:32 | |
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
![]() ![]() ![]() a swoją drogą jak nikt tu poza Versusem nie ogląda tv (a Versus ogląda tylko F1), to czemu wszystkich tak podnieca temat wyścigów kolarskich i ludzki którzy w nich koksują lub nie koksują? Paradoks. Przecież wiadomo że lepiej samemu pójść na rower. adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
|
Na takim ze nie pokazywali mnie w TV Mysle jednak i mam nadzieje ze sie nie myle ze stopien oszustwa jaki udalo sie osiagnac w kolarstwie nie jest reprezentatywny dla innych dyscyplin. Wynika to z jednej strony z tego ze kolarstwo to z jednej strony dyscyplina gdzie glownie liczy sie wydolnosc, a z drugiej sa duze pieniadze. Wiec z kolei w biegach dlugodystansowych wygrywaja Kenijczycy i inni mieszkancy plaskowyzu, ktorzy raczej nie maja srodkow na stworzenie zorganizowanego systemu przestepczego. Choc od niedawna biali depcza im po pietach ( wyniki na tej olimpiadzie). Z kolei w dyscyplinach typu pilka nozna, gdzie kasa jest, wydolnosc to nie wszystko ( choc odgrywa istotna role). Wiec mysle ze prawda lezy gdzies po srodku a kolarstwo bylo extremum. |
|
|
| |
|
|
Czyżby cd czystki tym razem w SKY. Aż strach wyciągać wnioski. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
jeden z lepszych komentarzy dotyczących dopingu jaki znalazłemMałysz wdychał dużo helu przed skokiem i dla tego się unosił a ci idioci badali mu tylko krew połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
Dla mnie to kompromitacja, ale nie Armstronga tylko urzędników antydopingowych i pośrednio kolarstwa (która to już?). Fuj. Nie miałem racji. Brał jak wszyscy, kłamał jak nikt. Куба |
|
|
| |
|
Nooo. To dobrze ze sam napisales, bo wlasnie mialem napisac "a nie mowilem". Nie dosc ze koks, to jeszcze klamca w zywe oczy! A przyznal sie bo ma swiadomosc ze jego sprawa juz przegrana i chce wyciagnac korzysci (zwolnienie z dozywotniej dyskwalifikacji w triatlonie). Znajac zycie i amerykanskie upodobanie do robienia Show, wkrotce bedziemy znali wiecej szczegolow, kto gdzie i czym sie wspomagal. Takze ja sie chwilowo wylaczam z tego tematu, zeby nie bylo ze sie czepiam A show podobno mozna bedzie obejrzec na kanale Discovery w Polandii dzis i jutro o 23, moze ktos potwierdzic kto ma program tv? | |
| Edytowane przez Canyon1 dnia 18-01-2013 07:17 | |
|
| |
| HTHT Posty: 69 Dołączył: 20 gru 10 |
|
A show podobno mozna bedzie obejrzec na kanale Discovery w Polandii dzis i jutro o 23, moze ktos potwierdzic kto ma program tv?Canyon1 Kto ma dostęp do Internetu, ten ma program TV ![]() http://programtv.onet.pl/progr…g,13423277.html http://programtv.onet.pl/progr…g,13425738.html |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
Miazga, ale wcale mi go nie żal ![]() Za to dziesiątki godzin spędzone oglądając Eurosport i ekscytując się jego wspaniałymi wygranymi, teraz wyglądają na zmarnowane ... Rozmowa zaczęła się od konkretów, na które czekał cały sportowy świat. – Proszę, abyś odpowiadał na pytania tak lub nie – przywitała Armstronga Oprah. MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
|
Doskonale zdawałem sobie sprawę, że brał, ale liczyłem że pozostanie na swoim niezłomnym stanowisku i będzie się wypierał do końca życia! Tymczasem dla osiągnięcia jakichś tam korzyści koleżka teraz zmienia front i robi się z tego wielkie show... Dla mnie jest skończony, czuję że zrobiono ze mnie iditotę! ![]() |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Zachowujesz się, jakby to Ciebie Armstrong okradł z jakiegos zwycięstwa?!"