Uwaga! Policja sprawdza dzwonki.

Autor Wiadomość
pocio mężczyzna

pocio
Miejscowość: Kraków
Dodane 06-02-2009 21:50 RE: Uwaga! Policja sprawdza dzwonki.
Przeto równie radośnie jak Pocio tworzy prawa,by zadowolić,uciszyć,dowartościować jakąś grupę społeczną itd.Versus

Przepraszam ale nie rozumiem tego zdania. Nigdy nie uczestniczylem w tworzeniu ani nawet opiniowaniu ani jednego przepisu w tym kraju.

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

Versus mężczyzna

Dodane 06-02-2009 22:37 RE: Uwaga! Policja sprawdza dzwonki.
Sugerując zasadność pewnych rozwiązań(kamizelki) w kontekście prawa już uczestniczysz w jego tworzeniu!
Prawodawca,kandydat na posła w czasie kampanii wyborczej wsłuchuje się właśnie w takie sugestie i czasem w dobrej wierze,czasem z wyrachowania(Twój głos w wyborach)stara się je spełnić!
Dlatego jest tak ważny postulowany przeze mnie dostęp do usług prawnych.Wtedy propozycja założenia na kogokolwiek z mocy prawa;kamizelki,kasku zostałaby zaskarżona chociażby przeze mnie!
W normalnym państwie moja wygrana byłaby pewna!Na moje oko z uwagi na;1.zasadę,że "chcącemu nie dzieje się krzywda"(moja głowa,mój ból,mój ubezpieczyciel),2.prawo nie może tak podstawowej czynności jak poruszanie się pod drodze(zwykłej) pieszo lub na rowerze,czynić nazbyt uciążliwym,obarczać je trudnymi w pewnych warunkach do spełnienia warunkami.(drogi specjalne,dublujące te podstawowe,jak autostrady-proszę bardzo ).Na dzień dzisiejszy nie stać mnie na płacenie prawnikowi 500pln/h już za czytanie tekstu.A nawet jeżeli tak,to w naszej kulturze prawnej,takie argumenty jak moje nie są respektowane.
Zasada-"po zmroku wspomagamy naszą widoczność światłem" wydaje się być zupełnie wystarczająca!
To chyba tyle,ja nie mam już nic do dodania!
szkasia mężczyzna

szkasia
Dodane 09-02-2009 09:11 RE: Uwaga! Policja sprawdza dzwonki.
A przepraszam pomyliłam się już jesteśmy pośmiewiskiem.

A co do wypadków z udziałem pieszych rowerzystów to niestety większa część tych wypadków nie bierze się z tego że ktoś jest niewidoczny tylko z brawury, niedostosowania predkości, braku wyobraźni innych uczestników ruchu itd. Przeczytajcie sobie o wypadku w Warszawie 6 lutegohttp://wiadomosci.gazeta.pl/Wi…b.html?skad=rss
kobieta straciła panowanie nad samochodem taranując grupę piezszych czekających przed przejściem dla pieszych.
Nikt mi nie wmówi że jak będziemy jeździć w kawałku zielonej lub pomarańczowej szmatki spowoduje poprawę wyobraźni u bezmózgowców. Pozatym po co wprowadzać kolejny niemożliwy do wyegzekwowania przepis: jeżdżąc w ten weekend naocznie stwierdziłam jak wielu kierowców nie włancza wymaganego oświetlenia.

Dodane dnia 09 lutego 2009 09:13:28

Sprawca tego wypadku też jechał za szybkohttp://krakow.naszemiasto.pl/w…nia/956806.html a tramawaj raczej był widoczny.
Edytowane przez szkasia dnia 09-02-2009 09:13
Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 01-04-2009 13:53 RE: Uwaga! Policja sprawdza dzwonki.
http://miasta.gazeta.pl/krakow…bowiazkowe.html

Ministerstwo Infrastruktury wycofało się z pomysłu wprowadzenia obowiązku używania kasków i kamizelek odblaskowych przez rowerzystów - dowiedziała się Gazeta.

Mam nadzieję że to nie żart 1 kwietniowy :)

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Skocz do Forum: