Kolejny potrącony rowerzysta
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| cedric Posty: 11 Dołączył: 8 lip 12 |
|
Bartku ten temat mam już na stałe ustawiony w zakładce w chromie ![]() |
|
|
| |
| Bartek_S Posty: 16 Dołączył: 7 maj 11 |
|
... ten temat mam już na stałe ustawiony ...cedric Obyś w przyszłości nie musiał do niego ponownie zaglądać. |
|
|
| |
| ukasz81 Posty: 48 Miejscowość: KRAKÓW Dołączył: 17 maj 12 |
|
|
jesteście może zainteresowani grupowym ubezpieczeniem rowerowym? to są niskie kwoty rzędu 50zł za cały rok a przy grupowym ubezpieczeniu sumy będą wyższe. co wy na to?
Mój pierwszy bolid -> GIANT ROAM 1 |
|
|
| |
| schwepes Posty: 194 Dołączył: 21 mar 10 |
|
| Dziś samochód wjechał w rowerzystę na przejeździe rowerowym lub pasach na skrzyżowaniu Lublańskiej/Bora Komorowskiego z Młyńską (przy estakadzie). Nie wiem jak poważnie, ale rowerzysty już nie było, więc podejrzewam że zabrała go karetka. Jak przejeżdżałem policja dokonywała pomiarów. | |
|
| |
| Fuks Posty: 133 Dołączył: 14 maj 11 |
|
jesteście może zainteresowani grupowym ubezpieczeniem rowerowym? to są niskie kwoty rzędu 50zł za cały rok a przy grupowym ubezpieczeniu sumy będą wyższe. co wy na to?ukasz81 podaj jakies szczegoly |
|
|
| |
|
|
wariantów jest całkiem sporo ale w PZU mają taki pakiet nazywa się to "bezpieczny rowerzysta" i obejmuje NNW i OC na sumę 10000PLN dla pojedynczego rowerzysty za kwotę 44zł na rok czasu. dla 10 osób - 374zł/10 = 37,4 PLN/rok dla 20 osób - 748zł/20 = 37,4 PLN/rok to niestety nie obejmuje startów w zawodach. Hestia ma ofertę dla osób startujących w zawodach OC i NNW na sumę 10000PLN dla pojedynczego zawodnika - 125pln/rok Mój pierwszy bolid -> GIANT ROAM 1 |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
wariantów jest całkiem sporo ale w PZU mają taki pakiet nazywa się to "bezpieczny rowerzysta" i obejmuje NNW i OC na sumę 10000PLN w PZU chyba na 10 tysięcy. To teraz policz ile dostaniesz z odszkodowania. W moim przypadku (uszczerbek na zdrowiu 15%) wychodzi 1500zł. Przeżyjesz za to 9 miesięcy? Bo tyle byłem na zwolnieniu. Sens ma tylko OC w razie spotkania z Twojej winy z samochodem, choć 10tyś w przypadku samochodu luksusowego może okazać się za mało. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| @rek Posty: 123 Miejscowość: Kraków Dołączył: 16 kwi 12 |
|
|
Pocio ma rację 10 tyś to trochę mało jak na zabezpieczenie przed dzwonem z samochodem, nawet jakbyś wjechał w jakąś osobę ( czego oczywiście nikomu nie życzę) i ona podała cię np o zwrot kosztów leczenia to sprawa się komplikuje Ja mam takowe ubezpieczenie ale na dużo wyższa kwotę i polecam każdemu |
|
|
| |
| Aga2 Posty: 50 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 18 sie 11 |
|
| Ark a możesz napisać jakie masz to swoje ubezpieczenie i która firma je oferuje? | |
|
| |
|
|
Ubezpieczyłem się w PZU, nazywa się to " bezpieczny rowerzysta" OC mam na kwotę 100 tyś zł a NNW na 5 tyś składkę na rok płacę 83 zł. Jest jeszcze opcja AC ale jest strasznie nie opłacalna |
|
|
| |
| szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
|
Masz OC rowerowe na 100tyś złotych?? Jak można rowerem nawywijać tak żeby narobić takich szkód?? Co by to trzeba zrobić? Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
Trafić w SLK co właśnie wyjechało z salonu - nawet braknie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
|
|
10k PLN to jest przykładowa oferta. można wyżej się ubezpieczyć. jeżeli będą chętni to mogę zapytać o wyższą sumę.
Mój pierwszy bolid -> GIANT ROAM 1 |
|
|
| |
|
Masz OC rowerowe na 100tyś złotych?? Jak można rowerem nawywijać tak żeby narobić takich szkód?? Może faktycznie trochę przesada ale nie są też duże koszty takiej składki a jeździ się spokojnie |
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
Trafić w SLK co właśnie wyjechało z salonu - nawet braknie a co slk'i już takie papierowe że da się je rowerem na pół przeciąć ?? Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
|
Już nie robią takich samochodów jak kiedyś ![]() |
|
|
| |
| Aga2 Posty: 50 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 18 sie 11 |
|
Dzięki za info ![]() |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
Masz OC rowerowe na 100tyś złotych?? Jak można rowerem nawywijać tak żeby narobić takich szkód?? wystarczy na drodze dla rowerów wjechać w prezesa jakiejś firmy i ten będzie musiał iść na zwolnienie lekarskie i może braknąć. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
|
A od kiedy to wprawny rowerzysta wjeżdża w kogoś?? "Wprawny" bo za takich nas uważam. Zdarzyło się kiedyś, komuś w kogoś lub coś wjechać??? Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
oprócz wprawnych rowerzystów są jeszcze chaotyczni piesi którzy nagle zmieniają decyzję i kierunek, nie trzymane na smyczach wesołe pieski i dzieci
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
| Skocz do Forum: |