Dyskwalifikacja Armstronga

Autor Wiadomość
Marcus mężczyzna

Marcus
Miejscowość: Kraków
Dodane 18-01-2013 09:20 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
buli, to niesamowite, że Ty tak na serio :).
Kocur - trafiasz w sedno. Po co emocjonować się wielką ściemą? To baaardzo przykre i tak, jak wcześniej uważałem - albo coś się spróbuje zmienić (nie mówię, że to łatwe, podobnie jak np walka z korupcją), ale wg mnie nie ma innej drogi. Tzn jest - zlikwidować zawody rowerowe... Chyba tego nie chcemy...
szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 18-01-2013 10:50 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Ja utożsamiam się z poniższym artykułem i uważam te dwie kwestie za meritum sprawy :

Pierwsza :
"New York Times" twierdzi, że Armstrong chce się przyznać, bo zależy mu na zniesieniu całkowitego zakazu startów w zawodach sportowych przez USADA. Były kolarz nie może teraz startować ani w imprezach triatlonowych, ani w maratonach, a wokół nich kręcą się teraz jego przedsięwzięcia biznesowe.

Druga :

Skrucha ratunkiem dla wizerunku

Amerykańskie media spekulują, że przyznanie się do winy doradzili Armstrongowi specjaliści od wizerunku. Po druzgocącym raporcie USADA jego pomnikowa postać runęła. Ale marketingowi fachowcy uważają, że da się ją jeszcze częściowo odratować. Właśnie poprzez wyznanie win i skruchę.
(....)
Najtrudniejsze będzie jednak zapewne stawienie czoła ludziom, którzy zostali poszkodowani - Armstrong kilka lat temu zeznał pod przysięgą, że nigdy nie brał dopingu. Wielokrotnie zapewniał o tym fanów, a ludzi oskarżających go o doping, np. byłą masażystkę grupy US Postal, ciągał po sądach, wyzywał od alkoholiczek i prostytutek.

Źródło

Te informacje ukazały się jeszcze przed wyemitowaniem programu. To obrzydliwe powody :( ale niestety chyba prawdziwe. :| i co? Ciekawe też co tym krzywoprzysięstwem....

edit 11:32
chyba jednak nic :| i co?
Edytowane przez szbiker dnia 18-01-2013 11:34
Kubak mężczyzna

Kubak
Miejscowość: Kraków-Zielonki
Dodane 18-01-2013 10:58 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
(...)
Kocur - trafiasz w sedno. Po co emocjonować się wielką ściemą? (...)Marcus

Jestem bardziej wkurzony na siebie, że pasjonowałem się książką "Liczy się każda sekunda".

Toury w Eurosporcie były fajną rozrywką i tego nie żałuję, ale książka jakoś wpłynęła na moje poglądy nt. sportu.

Tu, podobnie jak Buli, czuję się wystrychnięty na dudka, że tak użyje nieco zapomnianego zwrotu.

Куба

MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 18-01-2013 11:15 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Tylko pogratulować takiego idola tym, którzy go bronili :D
Wiadomo było nie od dziś ani od wczoraj, że brał, przetaczał itp. Dzisiaj wile osób osłupiało, co mnie dość mocno dziwi.
Podobno koleszka czysty był tylko w 2009 roku :)

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

Marcus mężczyzna

Marcus
Dodane 18-01-2013 11:40 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
A wątek zanieczyszczenia powietrza leży i kwiczy ;)
furman mężczyzna

furman
Dodane 18-01-2013 12:00 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
To ja chyba jestem jakiś dziwny bo mnie to ani ziębi ani grzeje czy Lance brał czy też nie brał, czy robili to przed nim inni itp. Ważne, że od jutra zaczynam urlop :) i zamierzam go dobrze spędzić. Poza tym wiosna już niedaleko i będę mógł znów jakieś fajne przełęcze zaliczać;)
buli mężczyzna

buli
Dodane 18-01-2013 12:20 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Nie zapominajcie, że Lance wygrywał z zawodnikami, którzy też brali, czyli de facto był najlepszy - okrutne kuriozum, ale tak właśnie było! ;)

Przeczytałem wszystkie jego książki o kolarstwie, bardzo mi się podobały i nie żałuję tego czasu. Nie mam telewizora więc sportu nie oglądam, ale myślę że nawet jakbym pajonował się Tourem z Lancem w roli głównej to też teraz bym nie uważał się za człeka oszukanego!

Ja jestem tylko zawiedziony, że gość się ostatecznie złamał i zmienił front - tym samym robiąc z ludzi, takich jak ja, idiotów! A jego teraźniejsza chęć walki z dopingiem, już żywcem jest wyjęta z jakiejś kiepskiej polskiej komedii... :)
Marcus mężczyzna

Marcus
Dodane 18-01-2013 13:01 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
buli, jeśli faktycznie wszyscy oszukiwali to nikt nie był najlepszy - wszyscy byli do bani. A jeśli mierzyć już wyniki czasowe tej żenady, to jak? Za 3 miejsce na EPO 10 pkt, za 3 miejsce ale na jakieś słabszej chemii 20 pkt? Myślę, że nawet nie ma co się nad tym zastanawiać...

Cały czas nie mogę zrozumieć czemu uważasz, że Armstrong i inni tego typu panowie robią z nas idiotów w momencie przyznania się do winy, a nie (jak wg mnie jest faktycznie) w momencie oszukiwania podczas startów... I jeszcze martwisz się, że się "złamał"...

Czyli nie jest problemem np zamordowanie staruszki na ulicy, okłamywanie wszystkich przez 10 lat, że się tego nie zrobiło, tylko przyznanie się w końcu do winy?! To jakis absurd... Ale łudzę się, że Cię źle rozumiem... :)
buli mężczyzna

buli
Dodane 18-01-2013 13:07 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Uważam, że staruszki powinno się bezceremonialnie eksterminować!
szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 18-01-2013 13:55 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
A wątek zanieczyszczenia powietrza leży i kwiczy ;)Marcus

leży bo powietrze dzisiaj znośne ;) a Lance ma tę "właściwość" że przyćmiewa inne tematy (no może tylko Furmana nie interesuje :D ;p ale w sumie rozumiem też takie stanowisko ;) ) ... wydaję się że to juz koniec a potem okazuje się że to dopiero początek - istne "newer ending story " :)
p.s
Staruszkom dajcie spokój ;)
pe_pawel mężczyzna

pe_pawel
Dodane 18-01-2013 19:51 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Nie da się ukryć że jest to temat na topie. Dziś w pracy, nawet osoby które zupełnie się nie interesują tą dziedziną, często pytały czy już widziałem ten wywiad itd.

Dziwią mnie jednak słowa w stylu: szok, skandal, już nie wierzę w jego słowa. W tej dziedzinie to więcej koksu wciągnęli chyba tylko muzycy z Rolling Stones. Na zawodników pracowały całe laboratoria. Nikt sobie tych koktajli nie zamawiał na Allegro. Dużo osób było w to zamieszanych. I raczej trudno będzie teraz wyszukać czystego zawodnika.

Natomiast ciekawe jest co będzie dalej. Na pewno to był przemyślany krok. Strategia też jest już ustalona. Do stracenia miał dużo (to widać po tym jak sponsorzy chcą grubych milionów dolarów). Ale pewnie ma ochotę zyskać jeszcze więcej. Ciekawe jak?

Dwa Pi Er

Marcus mężczyzna

Marcus
Dodane 19-01-2013 00:58 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
No dobra pe_pawel, zdradzę jak...
Otóż Lance przesłał nam ostatnio CV. Chce zostać "twarzą" Chaszczoka.
To będzie taka nowa linia naszej działalności: "Chaszczok-steryd" (nazwa robocza, może będzie EPO-Chaszczok, rozmowy ze sponsorem trwają).

Założenia są proste. Chcemy uzdrowić kolarstwo (potem może i kolejne dziedziny sportu).
Chcemy, aby wróciła prawdziwa rywalizacja, na czystych zasadach.
Każdy zawodnik będzie mógł należeć do teamów sponsorowanych przez producentów środków dopingowych. Planujemy dyskwalifikacje za nie branie.

To jest podstawa.
Planujemy również większy udział kibiców przy telewizorach. Wysyłając sms-a można będzie zarówno dosypać koksu wybranemu zawodnikowi jak i obstawiać którzy dojadą żywi na metę.

Ponieważ wiele osób chce zostać twarzą tego odrodzenia w sporcie mamy naprawdę trudne zadanie przed sobą. Jednak jesteśmy dobrej myśli. Najważniejszy jest cel!

Jacekddd mężczyzna

Jacekddd
Dodane 19-01-2013 11:09 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Obejrzyjcie sobie może:

http://www.youtube.com/watch?v=fev6aOFIktY

Jacek

Quest, Snoek, Kross

szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 19-01-2013 12:20 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
a po co ? Mamy mu współczuć czy jak ?! Wszystko jest jasne ! Jedyne co mi się podobało to to że zadeklarował że będzie przepraszał do końca życia :)

"Widzę złość w ludziach. Zdradę, która jest widoczna. To są ludzie, którzy mnie wspierali, wierzyli we mnie i mają pełne prawo czuć się oszukanymi... Będę przepraszał tych ludzi do końca swojego życia."
Axi mężczyzna

Axi
Dodane 19-01-2013 13:29 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
No cóż, ja się muszę zgodzić z wypowiedzią Grega LeMonda (znalazł się "czysty" do komentowania :D), za http://forums.rowery.org.

Były amerykański kolarz ocenił, że wywiad był zręcznie zaplanowaną piarowską zagrywką.

- Nie widziałem potrzeby odkupienia, wyrzutów sumienia kogoś, komu jest autentycznie przykro, kogoś kto żałuje. Byłem pod wrażeniem pytań Oprah, to była idealna okazja, żeby zobaczyć prawdziwego Armstronga. On nie jest skruszony i mam nadzieję, że ludzie to zauważyli.

Pozdrawiam :)
Axi

Edytowane przez Axi dnia 19-01-2013 13:29
Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 19-01-2013 22:00 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Jej, czy ktoś myśli że on naprawdę przepraszał?

Przecież tylko chodzi o zniesienie zakazu startów bo chce dalej kasę trzepać. :)

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Michnik mężczyzna

Michnik
Dodane 19-01-2013 22:14 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Jasne. Wyspowiadał się, ogłosi upadłość i zacznie wszystko od nowa.
Na pewno nie ma w tym bezinteresowności i szczerości.
Oszust francowaty.
Wychodzi na to Kocie, że wszyscy jesteśmy większymi sportowcami od niego brawo!
mandraghora kobieta

mandraghora
Miejscowość: KRK
Dodane 20-01-2013 09:23 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
a po co ? Mamy mu współczuć czy jak ?! Wszystko jest jasne ! Jedyne co mi się podobało to to że zadeklarował że będzie przepraszał do końca życia :)

"Widzę złość w ludziach. Zdradę, która jest widoczna. To są ludzie, którzy mnie wspierali, wierzyli we mnie i mają pełne prawo czuć się oszukanymi... Będę przepraszał tych ludzi do końca swojego życia."
szbiker

nie wiem czy jednym słowem "przepraszam" da się załatwić ten problem ..

adrenalina? pół kilo poproszę :)

szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 20-01-2013 11:14 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Oczywiście że nie wystarczy . Swoja opinię wyraziłem już wcześniej pisząc na początku tej strony o dwóch kwestiach .
Edytowane przez szbiker dnia 20-01-2013 11:36
spootnick mężczyzna

spootnick
Dodane 21-01-2013 09:21 RE: Dyskwalifikacja Armstronga
Dla mnie cała sprawa nie jest prosta i wydaje mi się że nie dało się tu dobrze postąpić bo nie dało się wygrać bez oszukiwania. Jak ktoś się interesował tematem to było wiadomo że brał albo był nadczłowiekiem i ja w żadnym wypadku nie czuję się oszukany albo że ktoś próbuje ze mnie robić idiotę.

Najgorsze wydaje mi się to że oskarżał i gnębił tych którzy mówili czy próbowali mówić prawdę. Nie wiem jednak czy mógł robić inaczej prezentując w miarę spójną postawę. Pytanie też czy były jakieś umowy wśród biorących doping i ich sztabów.

Swoją drogą co robilibyście będąc najlepszymi na świecie kolarzami w latach 90? Ja bym raczej brał doping bo skoro wiadomo że można oszukiwać to z dwojga złego wolę oszukać niż być oszukanym. Znając życie skoro można to ludzie będą brać.
Skocz do Forum: