Badania wydolnościowe

Autor Wiadomość
pocio mężczyzna

pocio
Miejscowość: Kraków
Dodane 25-08-2009 13:29 RE: Badania wydolnościowe
ja chcę.

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 25-08-2009 14:57 RE: Badania wydolnościowe
No to teraz wszystkie KOKSY będą się badać! :D

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

mjn mężczyzna

mjn
Dodane 25-08-2009 18:16 RE: Badania wydolnościowe
Ja jestem chętny, chociaż wolałbym drugą połowę października.
spootnick mężczyzna

spootnick
Dodane 02-09-2009 10:39 RE: Badania wydolnościowe
Ja też jestem chętny z VO2max.
spinoza mężczyzna

spinoza
Miejscowość: Kraków - Kliny
Dodane 04-09-2009 12:33 RE: Badania wydolnościowe
...dobra zarezerwowałem termin na 16 października - 4 osoby (ja, pocio, mjn, spootnick) ... proszę określić się co kto chce (badania z gazometrią 200 zl , pomiar wagi + tkanka tłuszczowa 10 zl , interpretacja badań 50 zl , bez VO2max tak jak Lesław wyżej pisał ) ...

Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama.

pocio mężczyzna

pocio
Dodane 04-09-2009 13:15 RE: Badania wydolnościowe
dla mnie komplet bo bez interpretacji to ani rusz

spootnick mężczyzna

spootnick
Dodane 04-09-2009 17:48 RE: Badania wydolnościowe
Ja proszę z gazometrią i tkanką tłuszczową i raczej bez interpretacji jeśli ją dobrze rozumiem. Interpretacja polega na tym że ktoś powie co dla mnie oznacza taka i taka pozycja na wynikach, ale przez interpretację nie przybędzie wartości liczbowych na wynikach i bez interpretacji znana jest ich definicja?

Chciałbym jeszcze spytać o wyniki gazometrii. Czy są to jakieś wartości (przykładowo pobór tlenu, zawartość dwutlenku węgla w wydychanym powietrzu) w funkcji tętna? Wtedy można by jeszcze z tego wyznaczyć sobie próg "tłuszczowy":)
mjn mężczyzna

mjn
Dodane 05-09-2009 10:17 RE: Badania wydolnościowe
Dla mnie również komplet :)
spootnick mężczyzna

spootnick
Dodane 16-09-2009 08:11 RE: Badania wydolnościowe
Czy to zaświadczenie o braku przeciwwskazań może być do dowolnego lekarza? Moja lekarka rodzinna nie chce mi tego wystawić bez zrobienia wysiłkowego EKG. Tata kolegi by mi wystawił tylko jest potencjalny problem że jest ginekologiem:)
spinoza mężczyzna

spinoza
Dodane 22-09-2009 00:13 RE: Badania wydolnościowe
...odpowiada ten kto Ci wystawi zaświadczenie, w razie jakiś komplikacji AWF nie ponosi za to odpowiedzialności ....

...co do wcześniejszych Twoich pytań:

- interpretacja to wskazówki co do treningu w oparciu o wyniki z badań (na wykresach nic nie przybędzie i mając odpowiednią wiedzę powinieneś móc z nich sam wyciągnąć wnioski) ... myślę że Lesław mógłby tu coś więcej napisać bo ma w tym temacie wielokrotne doświadczenie ... to samo jeśli chodzi o gazometrię ...

Godul mężczyzna

Godul
Dodane 22-09-2009 09:02 RE: Badania wydolnościowe
Chciałbym jeszcze spytać o wyniki gazometrii. Czy są to jakieś wartości (przykładowo pobór tlenu, zawartość dwutlenku węgla w wydychanym powietrzu) w funkcji tętna? Wtedy można by jeszcze z tego wyznaczyć sobie próg "tłuszczowy":)
spootnick

Na wydruku gazometrii masz pojemność wdychaną i wydychaną w l/min, pojemność O2 i Co2 na min, oraz współczynniki rejestrowane co 30 s w trakcie trwania testu.
spinoza mężczyzna

spinoza
Dodane 06-10-2009 21:53 RE: Badania wydolnościowe
kurka, dzisiaj się dowiedziałem że nie będę mógł jechać na badania (sprawy zawodowe) ... rezerwacja jest na 4 osoby więc jakby ktoś chciał wskoczyć na moje miejsce to zapraszam (16.10.2009) ... no i pytanie do Pocia czy da radę przejąć organizację wyjazdu co by reszta nie została na lodzie ?? (myślę że do końca tygodnia należałoby ostatecznie potwierdzić zakres badań i ilość osób) ... sorki za zamieszanie ale nie zawsze wszystko wychodzi tak jak się wcześniej planowało ...

MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 06-10-2009 22:38 RE: Badania wydolnościowe
Spinoz a może możesz jechać 14tego? Ja odpuściłem i wydaje mi się, że LEsław będzie mieć tylko 4 osoby?

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

pocio mężczyzna

pocio
Dodane 06-10-2009 22:49 RE: Badania wydolnościowe
ja moge jechać tylko nie wiem gdzie bo jeszcze tam nie byłem

mjn mężczyzna

mjn
Dodane 06-10-2009 23:25 RE: Badania wydolnościowe
spoko, ja wiem gdzie
spinoza mężczyzna

spinoza
Dodane 07-10-2009 00:27 RE: Badania wydolnościowe
..sęk w tym że w najbliższym czasie nie mogę wziąć urlopu, tak więc 14 mnie tez nie ratuje ... :(

Maciu mężczyzna

Maciu
Dodane 09-10-2009 15:39 RE: Badania wydolnościowe
Brak przeciwskazań do wykonywania testów wysiłkowych o maksymalnej intensywności - do odmowy przez badanego.Leslaw

Mój lekarz rodzinny powiedział że się nie podpisze pod tą formułą :| Dał mi tylko zaświadczenie lekarskie z rozpoznaniem: zdrowy. Dostałem również skierowanie do lekarza sportowego. I co teraz? Obawiam się że takie zaświadczenie nie wystarczy i że trzeba będzie iść do lekarza sportowego - nie wiecie do której poradni najlepiej uderzyć żeby załatwić to bezproblemowo?

...całe życie drugi!

Leslaw mężczyzna

Leslaw
Dodane 09-10-2009 18:49 RE: Badania wydolnościowe
Brak przeciwskazań do wykonywania testów wysiłkowych o maksymalnej intensywności - do odmowy przez badanego.Maciu

Mój lekarz rodzinny powiedział że się nie podpisze pod tą formułą :| Dał mi tylko zaświadczenie lekarskie z rozpoznaniem: zdrowy. Dostałem również skierowanie do lekarza sportowego. I co teraz? Obawiam się że takie zaświadczenie nie wystarczy i że trzeba będzie iść do lekarza sportowego - nie wiecie do której poradni najlepiej uderzyć żeby załatwić to bezproblemowo?Leslaw

Ja chodzę do przychodni sportowej na ul.Długiej do dr. Madeja, ale z tego co wiem to przyjmyuje tylko w środy.
Napewno na zaświadczenie tylko z opisem: "zdrowy", nie dopuszczą cię do badań.
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 13-10-2009 19:44 RE: Badania wydolnościowe
spoko, ja wiem gdziemjn

prosiłbym o jakieś info np na która godzine tam mamy być i gdzie top jest bo pora zacząć planować wyjazd. Wygląda, że moje zaświadczenie jest na dobrej drodze.

spinoza mężczyzna

spinoza
Dodane 13-10-2009 20:17 RE: Badania wydolnościowe
...jak rezerwowałem termin to gość sugerował że jak wszyscy z gazometrią to by trzeba od 8:00 rano zacząć ale to była kwestia jeszcze do ustalenia ... w sumie myślałem że już to sobie ustaliliście ... jak nie to mogę jutro zadzwonić i doprecyzować o godzinę...

Skocz do Forum: