Badania wydolnościowe
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
ja chcę.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
No to teraz wszystkie KOKSY będą się badać!
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
mjn ![]() Posty: 180 Miejscowość: Kraków Dołączył: 11 kwi 06 |
|
| Ja jestem chętny, chociaż wolałbym drugą połowę października. | |
|
| |
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
| Ja też jestem chętny z VO2max. | |
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
|
...dobra zarezerwowałem termin na 16 października - 4 osoby (ja, pocio, mjn, spootnick) ... proszę określić się co kto chce (badania z gazometrią 200 zl , pomiar wagi + tkanka tłuszczowa 10 zl , interpretacja badań 50 zl , bez VO2max tak jak Lesław wyżej pisał ) ...
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
|
|
dla mnie komplet bo bez interpretacji to ani rusz
|
|
| |
|
|
Ja proszę z gazometrią i tkanką tłuszczową i raczej bez interpretacji jeśli ją dobrze rozumiem. Interpretacja polega na tym że ktoś powie co dla mnie oznacza taka i taka pozycja na wynikach, ale przez interpretację nie przybędzie wartości liczbowych na wynikach i bez interpretacji znana jest ich definicja? Chciałbym jeszcze spytać o wyniki gazometrii. Czy są to jakieś wartości (przykładowo pobór tlenu, zawartość dwutlenku węgla w wydychanym powietrzu) w funkcji tętna? Wtedy można by jeszcze z tego wyznaczyć sobie próg "tłuszczowy" ![]() |
|
|
| |
|
Dla mnie również komplet ![]() |
|
|
| |
|
Czy to zaświadczenie o braku przeciwwskazań może być do dowolnego lekarza? Moja lekarka rodzinna nie chce mi tego wystawić bez zrobienia wysiłkowego EKG. Tata kolegi by mi wystawił tylko jest potencjalny problem że jest ginekologiem![]() |
|
|
| |
|
|
...odpowiada ten kto Ci wystawi zaświadczenie, w razie jakiś komplikacji AWF nie ponosi za to odpowiedzialności .... ...co do wcześniejszych Twoich pytań: - interpretacja to wskazówki co do treningu w oparciu o wyniki z badań (na wykresach nic nie przybędzie i mając odpowiednią wiedzę powinieneś móc z nich sam wyciągnąć wnioski) ... myślę że Lesław mógłby tu coś więcej napisać bo ma w tym temacie wielokrotne doświadczenie ... to samo jeśli chodzi o gazometrię ... Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
| Godul Posty: 115 Miejscowość: Kraków Dołączył: 21 mar 08 |
|
Chciałbym jeszcze spytać o wyniki gazometrii. Czy są to jakieś wartości (przykładowo pobór tlenu, zawartość dwutlenku węgla w wydychanym powietrzu) w funkcji tętna? Wtedy można by jeszcze z tego wyznaczyć sobie próg "tłuszczowy" Na wydruku gazometrii masz pojemność wdychaną i wydychaną w l/min, pojemność O2 i Co2 na min, oraz współczynniki rejestrowane co 30 s w trakcie trwania testu. |
|
|
| |
|
|
kurka, dzisiaj się dowiedziałem że nie będę mógł jechać na badania (sprawy zawodowe) ... rezerwacja jest na 4 osoby więc jakby ktoś chciał wskoczyć na moje miejsce to zapraszam (16.10.2009) ... no i pytanie do Pocia czy da radę przejąć organizację wyjazdu co by reszta nie została na lodzie ?? (myślę że do końca tygodnia należałoby ostatecznie potwierdzić zakres badań i ilość osób) ... sorki za zamieszanie ale nie zawsze wszystko wychodzi tak jak się wcześniej planowało ...
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Spinoz a może możesz jechać 14tego? Ja odpuściłem i wydaje mi się, że LEsław będzie mieć tylko 4 osoby?
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
|
|
ja moge jechać tylko nie wiem gdzie bo jeszcze tam nie byłem
|
|
| |
|
| spoko, ja wiem gdzie | |
|
| |
|
..sęk w tym że w najbliższym czasie nie mogę wziąć urlopu, tak więc 14 mnie tez nie ratuje ...
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
Brak przeciwskazań do wykonywania testów wysiłkowych o maksymalnej intensywności - do odmowy przez badanego.Leslaw Mój lekarz rodzinny powiedział że się nie podpisze pod tą formułą Dał mi tylko zaświadczenie lekarskie z rozpoznaniem: zdrowy. Dostałem również skierowanie do lekarza sportowego. I co teraz? Obawiam się że takie zaświadczenie nie wystarczy i że trzeba będzie iść do lekarza sportowego - nie wiecie do której poradni najlepiej uderzyć żeby załatwić to bezproblemowo?
...całe życie drugi! |
|
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Brak przeciwskazań do wykonywania testów wysiłkowych o maksymalnej intensywności - do odmowy przez badanego.Maciu Ja chodzę do przychodni sportowej na ul.Długiej do dr. Madeja, ale z tego co wiem to przyjmyuje tylko w środy. Napewno na zaświadczenie tylko z opisem: "zdrowy", nie dopuszczą cię do badań. |
|
|
| |
|
spoko, ja wiem gdziemjn prosiłbym o jakieś info np na która godzine tam mamy być i gdzie top jest bo pora zacząć planować wyjazd. Wygląda, że moje zaświadczenie jest na dobrej drodze. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
|
...jak rezerwowałem termin to gość sugerował że jak wszyscy z gazometrią to by trzeba od 8:00 rano zacząć ale to była kwestia jeszcze do ustalenia ... w sumie myślałem że już to sobie ustaliliście ... jak nie to mogę jutro zadzwonić i doprecyzować o godzinę...
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Dał mi tylko zaświadczenie lekarskie z rozpoznaniem: zdrowy. Dostałem również skierowanie do lekarza sportowego. I co teraz? Obawiam się że takie zaświadczenie nie wystarczy i że trzeba będzie iść do lekarza sportowego - nie wiecie do której poradni najlepiej uderzyć żeby załatwić to bezproblemowo?