Samochód przejechał Masę Krytyczną w Brazylii

Autor Wiadomość
Kubak mężczyzna

Kubak
Miejscowość: Kraków-Zielonki
Dodane 01-03-2011 10:43 RE: Samochód przejechał Masę Krytyczną w Brazylii
Napisałem "dyskusja o usprawiedliwieniach". Mogą być powody i okoliczności. Nie feruję wyroków, tylko mówię, że nie ma okoliczności, które usprawiedliwiają wjechanie w tłum ludzi z rozmysłem (bo o tym była dyskusja wyżej), a że inne rzeczy się mogły zdarzyć.

- mógł stracić przytomność i nacisnąć pedał gazu
- mógł oszaleć i widzieć stado smoków, a sam był rycerzem
- mógł chcieć zabić żonę z kochankiem uczestniczącą w masie krytycznej
- mógł mieć przystawiony pistolet do głowy
- nie czytał instrukcji obsługi volkswagena

etc.

Куба

Luki mężczyzna

Luki
Miejscowość: Kraków
Dodane 01-03-2011 16:57 RE: Samochód przejechał Masę Krytyczną w Brazylii
Niektórzy tutaj ładnie przesadzają w jedną lub drugą stronę. Gość z VW ewidentnie ich "przejechał" nie licząc ewentualności nietypowych i ewidentnie powinien za to ponieść surową karę. Prawdopodobnie będzie to psychol.

Takie masy itp przejazdy powinno się ubezpieczać pojazdem z tyłu (prywatny, radiowóz, straże). W Krakowie już podjęta została taka propozycja.

Masy są potrzebne, tak jak każdy bunt ludzki, czy to w 1970, czy każdy inny strajk. Władzy zarządzającej kwestiami rowerowymi innym sposobem nie ruszysz. Masa to jest tylko 1/20 tego co niektórzy robią społecznie dla problemu rowerowego np. w Krakowie. Masy były od dawna w różnych krajach, zawsze dawały pozytywny skutek. Masa nie blokuje nigdy 2 pasów. Masa nie powoduje korków, tylko 90% kierowców bezmyślnych, którzy nie potrafią jeździć po mieście, generując problemy. Sam aktualnie jeżdżę 99% samochodem i to co widzę nie raz doprowadza mnie stanu trudnego :) Każdemu z tych kierowców udzieliłbym darmowych korepetycji z jazdy bezpiecznej i sprawnej.
Cvbge mężczyzna

Dodane 01-03-2011 17:24 RE: Samochód przejechał Masę Krytyczną w Brazylii
Dzisiaj rano w telewizji mówili o tym. IIRC podawali, że kierowca miał 47 lat, policja go złapała (lub też sam się do niej zgłosił), a wcześniej uczestnicy masy go drażnili, klepali samochód etc.
Nikt z poszkodowanych nie zginął.
Versus mężczyzna

Dodane 01-03-2011 22:46 RE: Samochód przejechał Masę Krytyczną w Brazylii
Szkasia, co mam zrobić? Przekazać dętkę w naturze, przelać równowartość na konto, czy ma być dobra kawa w Tyńcu u Benedyktynów(liczą tam słono, wyjdzie bez cukru i co?)?

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

szkasia mężczyzna

szkasia
Dodane 02-03-2011 19:17 RE: Samochód przejechał Masę Krytyczną w Brazylii
Versusie ze względu na sytuację opisaną przez Ciebie w SB tym razem nie rozpocznę procedury egzekucyjnej. pozdrawiam
Versus mężczyzna

Dodane 02-03-2011 20:27 RE: Samochód przejechał Masę Krytyczną w Brazylii
O nie! Jako zdeklarowany konserwatysta, nie mogłem wejść w zakład nie zabezpieczając środków na ewentualną przegraną! Mogę stracić dętkę, pln, nie twarz!
Za naukę chętnie płacę!
B)
Aby nie robić scen, resztę załatwimy na pw. Nie miej litości dla niewyparzonej gęby!!brawo!

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

Skocz do Forum: