Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP

Autor Wiadomość
grudek mężczyzna

Dodane 01-02-2013 16:20 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
Czyli co, jeśli będę sobie chciał rowerem do pociągu gdzieś pojechać w góry to nie mogę w ogóle roweru wnieść do pociągu? niby jak mam go przewieźć?
HTHT mężczyzna

HTHT
Dodane 01-02-2013 19:59 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
Czytamy ze zrozumieniem: "Zapis ten uznaje za wykroczenie wprowadzenie roweru na teren stacji kolejowej, jeżeli nie zamierzamy jechać z nim pociągiem. ".
apek mężczyzna

Dodane 18-02-2013 14:55 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
Równie dobrze możemy powiedzieć SOK-istom że jedziemy na wycieczkę :) A tyle razy rowerem jechałem po bilet do dworcowej kasy :)

Test IQ, polecam: http://www.iqinteligencja.pl/. Zajrzyj też na dobre trampoliny dla Twoich dzieci, które możesz im postawić w ogródku przed domem.

szaman696 mężczyzna

szaman696
Dodane 19-02-2013 23:59 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
"Jakiś czas temu z Krakowa do Wadowic kursował tzw. Pociąg Papieski (chyba już nie jeździ). Gdzieś przeczytałem, że chciał nim pojechać w tamte okolice jakiś rowerzysta. Nie wpuścili go do pustawego pociągu. Na pytanie, dlaczego nie może nim pojechać, usłyszał, że "nie wypada"!!!"

Pamiętaj, że to tylko katolicy. Oni w imię zasady :miłuj bliźniego jak siebie samego" nienawidzą równo wszystkich w koło :)

Oby noga podawała!!

www.bikeholicy.pl

RB mężczyzna

Dodane 20-02-2013 07:36 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
Czy ja wiem...? Raczej zakompleksione ludziki, które dostały odrobinę władzy i muszą to wszystkim okazać. Ma to uwarunkowania historyczne. Ale nie generalizowałbym w ten sposób, że: "nienawidzą równo wszystkich w koło". Bo np. ja jestem katolikiem i staram się w swoim życiu kierować zasadą miłości bliźniego.
Versus mężczyzna

Miejscowość: Kraków
Dodane 20-02-2013 10:34 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP

Pamiętaj, że to tylko katolicy. Oni w imię zasady :miłuj bliźniego jak siebie samego" nienawidzą równo wszystkich w koło :)
szaman696

Szamanie, ja Cię miłuję i wielu w koło! Przy tym jestem katolikiem.tak
???

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

daczek900 mężczyzna

Dodane 12-03-2013 21:48 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
Kiedy w tym kraju zacznie być lepiej? Ostatnio gościa spisywali bo rowerem podjechał pod biletomat... wszędzie szukają pieniędzy zamiast wziąć się za bandytów.

Ciekawe, co sądzicie, czy jest praca portsmouth dla Polaków, czy nawet w Wielkiej Brytanii już Polaków nie chcą do pracy? Jakie jest Wasze zdanie w tej kwestii?

qnick mężczyzna

Dodane 27-03-2013 16:13 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
No i macie!http://polskanarowery.sport.pl…ml#BoxSport2img
Tak się kończy jak prezes poczyta taki wątek jak ten! brawo!
Versus mężczyzna

Dodane 27-03-2013 20:21 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
Bo to akurat nie jest kraj dla... ludzi! :D i co?

Dodane dnia 27 marca 2013 20:37:19

Już wystarczającym nietaktem jest, że te istoty tu żyją, oddychają(psują powietrze)... a tu jeszcze chcą jeść, mieszkać, zarabiać, ogrzewać mieszkania, przewozić rowery... :o

Edytowane przez Versus dnia 27-03-2013 20:37
mandraghora kobieta

mandraghora
Miejscowość: KRK
Dodane 28-03-2013 15:31 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
ale podoba mi się jeden z komentarzy pod tekstem:

Odkręcamy koła co trwa około 3 minut i wieziemy już części rowerowe jako bagaż - nie jako środek transportu. Na głupie pomysły znajdzie się sposób.

ciekawe czy taki numer przejdzie :)

adrenalina? pół kilo poproszę :)

szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 28-03-2013 15:42 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
... debilne zasady...przecież mogliby nieźle na tym przewozie rowerów zarobić - łaski bez ... będziemy koła zdejmować :p
Edytowane przez szbiker dnia 28-03-2013 15:49
RB mężczyzna

Dodane 28-03-2013 15:46 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
wieziemy już części rowerowe jako bagaż - nie jako środek transportu. Na głupie pomysły znajdzie się sposób.
ciekawe czy taki numer przejdzie :)mandraghora

Pewnie przejdzie, pod warunkiem, że rower jest torbie albo jakoś zapakowany. Nawiasem mówiąc jak słyszę o różnych pomysłach wszelkiej maści cwaniaków i kombinatorów którzy z klucza partyjnego obsadzają znaczące stanowiska, przypomina mi się zasłyszana daaawno temu piosenka śpiewana na obozie przez niezadowolonych uczestników: "Źle było, źle będzie - same osły w komendzie" ;)
pe_pawel mężczyzna

pe_pawel
Dodane 28-03-2013 22:11 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
Znajomi tak jechali na Ukrainie. Nie ma oficjalnie miejsc na rowery, więc zapakowali je do toreb i wykupili dodatkowe miejsce do spania. A w łóżku położyli rowery.
Niestety PKP pragnie za wszelką cenę zniechęcić ludzi do korzystania z ich usług. Co w sumie jest zrozumiałe. Firma podzieliła się na tyle spółek że sam ruch pomiędzy nimi zjada 90% zasobów firmy. A pasażer to tylko problem.
PKP to ponad 60 różnych spółek.

Dwa Pi Er

szkasia mężczyzna

szkasia
Dodane 29-03-2013 10:03 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
Tak Pawle a o fakcie bałaganu na PKP niech świadczy to że PKP nawet nie wie o swoich pozostałych 52 spółkach polecamhttp://www.pkp.pl/grupapkp/struktura
sbude mężczyzna

Dodane 29-03-2013 10:26 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
Dlaczego w tych nowych pociągach ACATUS nie ma miejsca na rowery tylko trzeba je wozić w przedziałach?

Już czas na rozliczenie pitu za 2012 rok Nie ma co zwlekać i czekać na ostatnią chwilę bo kolejki będą ogromne.

RB mężczyzna

Dodane 07-05-2013 14:58 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
Kolejna informacja o tym jak się w tym kraju podróżuje koleją:http://wiadomosci.gazeta.pl/wi…ml#TRNajCzytSST
mario123 mężczyzna

Dodane 07-05-2013 23:47 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
Uwielbiam te przepisy polskie... tam to jest naprawdę jeden wielki absurd.

Zapraszam każdego w wolnej chwili!  modne dodatki

na każdą okazję dla wszystkich kobiet! :)

RB mężczyzna

Dodane 14-06-2013 17:50 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
Nie ma to jak nowoczesne przedsiębiorstwo nastawione na klienta ;)
http://poznan.gazeta.pl/poznan…html#LokKrajTxt
Versus mężczyzna

Dodane 14-06-2013 19:18 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
Sprawa jest katastrofalna. Właśnie analizowałem jak dostać się pociągiem z rowerem na Pojezierze Lubuskie. Rzecz, w porównaniu do czasu sprzed reformy(podziału[dla naszego dobra!] na spółki) wygląda tak, jakby w Krakowie taksówkarze, ustalili, że każda firma obsługuje tylko jedną dzielnicę. Wjeżdżasz 100 metrów w inną- płacisz od nowa, nowej firmie, za "złamanie licznika" i od nowa za kilometry.
Dawniej, bez względu na ilość przesiadek, płaciło się jeden bilet. I za każdy kolejny kilometr mniej. Teraz, nawet przesiadka u tego samego przewoźnika(TLK) to dopłata(być może za obowiązkową miejscówkę). Przy tym, TLK ustaliło max. liczbę rowerów w .składzie" bodaj na 3! Czyli, w razie "bycia czwartym"- w najlepszym razie doba oczekiwania na kolejną szansę... albo bardzo droga "składanka" po przewoźnikach. I tu, o ile likwidowanie połączeń, zwłaszcza mało obłożonych, można uznać za racjonalne, to niosące spore koszty dla pasażera rozbicie na "obcych sobie", chociaż dotowanych z tego samego budżetu przewoźników- uznać trzeba za grabież! Podobnie jak robienie problemów z ilością rowerów, prze firmę budżetowa, czyli mającą służyć ogółowi, tego nie najbogatszego społ. a nie ekskluzywnej jego części- jest skandalem! :|

Edytowane przez Versus dnia 14-06-2013 19:21
RB mężczyzna

Dodane 14-06-2013 21:50 RE: Zakaz wstępu z rowerem na teren dworca PKP
Zastanawiam się skąd się biorą idioci serwujący takie pomysły. Czy mają tak od urodzenia, czy może pracowali nad tym. No i kto ich powołał na takie stanowiska. Ale najbardziej chciałbym wiedzieć, ile nas kosztują ich pensje.
Skocz do Forum: