Biała droga
- « początek
- ‹ poprz
- 1
- 2
- nast ›
- koniec »
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| mt_jr Posty: 478 Miejscowość: kraków Dołączył: 1 paź 06 |
|
|
Myślisz, że tam będzie asfalt? Od dłuższego czasu roboty jakby ustały. Ten szlak/droga był mocno zniszczony i powymywany, więc może po prostu go trochę wyrównali (jak dobrych kilka lat temu koronę wału Rudawy). Oby.
http://www.xouted.com - zobacz nową wersję mojego bloga! |
|
|
| |
| Bystry Posty: 52 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
|
z miesiąc temu tam zjeżdzałem i natknałem się na żwir ale chyba faktycznie podrównali tą drogę dołem i chyba tyle tylko. A ze zdjęciem kostki na białej drodze to hehe chyba faktycznie warto ruszyć temat |
|
|
| |
| skolioza Posty: 951 Dołączył: 27 cze 06 |
|
Szczerze mówiąc wczoraj pierwszy raz to widziałem i taka myśl mnie naszła Skoro jednak mówicie że dawno tak jest i nic nie posuwa się na przód to absolutnie nie mam powodu aby obstawać przy swoim Widać za rzadko w Wolskim się pojawiam
www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts |
|
|
| |
| Maly Posty: 95 Dołączył: 8 paź 07 |
|
Niestety rozwój Krakowa postępuje dramatycznie szybko, codziennie obserwuje jak spychacz zasypuje bardzo fajna ścieżkę rowerowa przez dawny poligon w Pychowicach. Trasa ta pozwalała na alternatywny dojazd terenem do Tynica, górą przez Skałki Twardowskiego. Budowa Kampusu UJ spowodował ohydne zmiany w urodzie tamtych terenów, mam nadzieję że po zakończeniu budowy ta góra ziemi i innego syfu trudnego do opisania zostanie uprzątnięta. Przeraża mnie również inwestycja na terenach Zakrzówka, ale to już osobny temat. Pomijam również fakt, że tereny Zakrzówka zostały tym sposobem odcięte od napływu i wymiany większej zwierzyny (Sarny, dziki, lisy). Bezmyślność planistów jest porażająca, a jak to jeszcze nowym zwyczajem ogrodzą to trzeba będzie jeździć z piłką. Nic wygląda na to że Ruczaj i okolica uduszą się we własnym smrodzie, a pewnego dnia staną na jednym skrzyżowaniu (Kobierzyńska - Grota-Roweckiego)
Rower lekarstwem na wszystko |
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
|
...najbardziej irytuje mnie na Zakrzówku ulica Norymberska ... kiedyś był to fajny zlepek wertepów z naturalnymi hopkami zamknięty dla ruchu samochodowego .. teraz miejsce gdzie nieustannie w godzinach popołudniowych robi się korek, bardzo trudny do wymanewrowania dla rowerzysty, dla pieszego też nieciekawie bo chodnik tylko do połowy ulicy jest ...dodatkowo otworzenie tej ulicy wygenerowało duży ruch samochodowy wzdłuż całego Zakrzówka,a pamiętam nie tak dawno tam gdzie tesco stoi można było sarny spotkać ...
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
|
|
Szczerze powiedziawszy nie rozumiem takiego postępowania, wygląda na to że Kraków nie uczy się na własnych błędach, a to już grzech najcięższy. Ciągle się słyszy o tym że jest to najbardziej zadymione i zakopcone z miast (co bez wątpienia nie jest bez wpływu na coraz częstsze alergie) i miast dbać o zielone ciągi w kierunku centrum, które by stanowiły naturalną wentylację, wszystko sie zabudowuje i de facto niszczy.
Rower lekarstwem na wszystko |
|
|
| |
| Bystry Posty: 52 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
|
Co do zakrzówka to faktycznie osobny temat i znacznie cięższy gatunkowo niż biała droga...Plan zagospodarowania jaki miasto wyłożyło do publicznego wglądu przedstawia się niepokojąco! Napiszę coś więcej na ten tamat za parę dni ale już w osobnym wątku. Warto teraz walczyć o zakrzówek i najbliższe miesiące będą decydujące. Przesądzą o tym miejscu już na całe lata. Pozdrawiam Paweł |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
|
Żeby spieprzyć Zakrzówek nie trzeba czekać na inwestycję Portugalczyków o której jest tak głośno ostatnio... Byłem tam wczoraj - piękna wiosenna pogoda ... i 20 tys mieszkańców Ruczaju (niektórzy pewnie zostali w domach bo się nie mieścili na alejkach i ścieżkach) spacerujących wszędzie gdzie popadnie kosmos rozbudowa tego osiedla sama w sobie ma negatywny wpływ na samo otoczenie i klimat Zakrzówka ps. nie chcę nikogo obrażać kto tam mieszka - człowiek pochodzić ma prawo gdzie mu się podoba - tak tylko napomykam że klimat Zakrzówka dawno przepadł
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
|
...że klimat Zakrzówka dawno przepadłMoim zdaniem to zdecydowanie wina miasta i ostatnich zaniedbań, uważam jednak, że wiele w tym miejscu da się uratować. A wystarczyłoby, więcej odważnych decyzji. Niestety teren ten jest częściowo prywatny i chyba nie da się nic zrobić. Choćby prosty zapis o zakazie grodzenia na tym terenie znacznie by powiększył przestrzeń publiczną. Rower lekarstwem na wszystko |
|
|
| |
- « początek
- ‹ poprz
- 1
- 2
- nast ›
- koniec »
| Skocz do Forum: |
Nic wygląda na to że Ruczaj i okolica uduszą się we własnym smrodzie, a pewnego dnia staną na jednym skrzyżowaniu (Kobierzyńska - Grota-Roweckiego)