Ciekawostki

Autor Wiadomość
szkasia mężczyzna

szkasia
Dodane 26-08-2011 21:12 RE: Ciekawostki
Ranyśku, chyba po ciemku kradli tak paskudnego 29ra. Jak tak dalej będą minimalizować te ramy to niedługo rowery będą przypominać bicykle. Już i tak przegięciem jest fakt, że niektóre zawodniczki pucharu świata jeżdżą na sztycy z seatbackiem tyłem na przód, żeby tylko wleźć na 29 lukcio

brawo!brawo!brawo!brawo!brawo!brawo!brawo!brawo!
Versus mężczyzna

Miejscowość: Kraków
Dodane 26-08-2011 22:09 RE: Ciekawostki
[quote=lukcio]Ranyśku, chyba po ciemku kradli tak paskudnego 29ra. Jak tak dalej będą minimalizować te ramy to niedługo rowery będą przypominać bicykle. Już i tak przegięciem jest fakt, że niektóre zawodniczki pucharu świata jeżdżą na sztycy z seatbackiem tyłem na przód, żeby tylko wleźć na 29 szkasia

:[ :o:[ :o:[ :o:[ :o:[
A ja tak oceniam wypowiedź Lukcia!
Gdyby taka postawa dominowała od zarania- jeździlibyśmy na wołach!
Bo po co cokolwiek zmieniać, eksperymentować?
Ja sam, z różnych powodów jestem konserwatystą sprzętowym, ale utyskiwanie w moich ustach na szalonych eksperymentatorów, marketingowców spowodować mogłoby dopiero zmuszanie mnie do zmian! Już nawet tak "wyrafinowane" jak Chuck'a N.
:D;)

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

Edytowane przez Versus dnia 26-08-2011 22:13
szkasia mężczyzna

szkasia
Dodane 27-08-2011 17:05 RE: Ciekawostki
Versusie chodziło mi o część wypowiedzi Lukcia odnoszącej się do jazdy przez płeć piękną (niby) na 29 z przekręconą sztycą. Wiadomo można robić wszystko nawet jeździć pod ramą ale łamanie elementarnych zasad w tym przypadku, że rama ma być właściwie dobrana dla zawodnika/zawodniczki prowadzi do sytuacji delikatnie kuriozalnych. Też jestem otwarta na nowości i nawet przeglądnęłam ofertę kilku(może nawet więcej niż kilku) marek pod kątem 29 dla siebie i niestety lipa a na siłę nie będę kupować za dużej ramy i co gorsza jej użytkować.
Versus mężczyzna

Dodane 27-08-2011 21:57 RE: Ciekawostki
Zrozumiałem. Zgadzam się!B)brawo!

UMaciek mężczyzna

UMaciek
Miejscowość: Krzeszowice
Dodane 28-08-2011 22:06 RE: Ciekawostki
Ciekawa sprawa, ale myślę że raczej im to nie wypali. Głównie przez to, że najpierw zużyje się właśnie ten "wentyl". Co nie zmienia pomysłowości wynalazku :)
Samopompująca się opona
UMaciek mężczyzna

UMaciek
Miejscowość: Krzeszowice
Dodane 03-09-2011 21:23 RE: Ciekawostki
Zemsta rowerzystów - nawet jeżeli to fake to mnie się podoba ;)
mt_jr mężczyzna

Miejscowość: kraków
Dodane 05-09-2011 15:35 RE: Ciekawostki
Ktoś rozumie, o czym jest ten artykuł?http://polskanarowery.sport.pl…z_wolnosci.html
Bo wydźwięk dla mnie jakiś dziwny - "na rowerze łatwiej ukrywać się przed homofobami" ?

http://www.xouted.com - zobacz nową wersję mojego bloga!

Versus mężczyzna

Dodane 05-09-2011 16:38 RE: Ciekawostki
:)
Już przed pierwszym treningiem miałem zamiar przemielić "polska na rowery.pl" przez google, ale... skończył się na zamiarze właśnie.
A miałem to zrobić w myśl zasady, że warto wiedzieć komu robi się frekwencję i dla kogo sprzedaje twarz. :D
Ech, nie ma to jak działania zupełnie niekomercyjne, niezaangażowane!
I takich, tu, pod tym zielonym adresem wiele!brawo!B)

Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 05-09-2011 19:40 RE: Ciekawostki
Śliczna Maja Włoszczowska w kalendarzu

http://ofsajd.onet.pl/fotogale…leria-mini.html

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

mt_jr mężczyzna

Miejscowość: kraków
Dodane 05-09-2011 22:32 RE: Ciekawostki
A tak się zarzekała, że się nie rozbierze ;)

http://www.xouted.com - zobacz nową wersję mojego bloga!

Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 07-09-2011 19:50 RE: Ciekawostki
E tam - na rynku są bardziej wyrozbierane niż Majka ;)

Jak powstaje rowerowa rama

PePe mężczyzna

PePe
Dodane 13-09-2011 14:02 RE: Ciekawostki
http://technologie.gazeta.pl/i…smartfonem.html

Koś się kiedyś zdaje się pytał jaki najlepiej GPS :D, takie pytanie trąci już myszką :D

PePe

mandraghora kobieta

mandraghora
Miejscowość: KRK
Dodane 13-09-2011 15:11 RE: Ciekawostki
http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,10279796,Elektryczny_rower_Forda_z_wbudowanym_smartfonem.html

Koś się kiedyś zdaje się pytał jaki najlepiej GPS :D, takie pytanie trąci już myszką :DPePe

ale komentarze pod artykułem są powalające :D

adrenalina? pół kilo poproszę :)

PePe mężczyzna

PePe
Dodane 22-09-2011 16:23 RE: Ciekawostki
http://moto.pl/MotoPL/56,88571…owe_rowery.html

PePe

mandraghora kobieta

mandraghora
Miejscowość: KRK
Dodane 22-09-2011 17:25 RE: Ciekawostki
http://moto.pl/MotoPL/56,88571,10335754,Samochodowe_rowery.htmlPePe

no. i przyjeżdżasz do roboty i obwieszczasz wszystkim, że Twój nowy merol stoi na zewnątrz... brawo!
jak jeździłam na rowerze miejskim do pracy to szef i dziewczyny z biura zawsze żartowały że śmigam wiśniowym ferrari kabrioletem...tak

adrenalina? pół kilo poproszę :)

Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 27-09-2011 13:15 RE: Ciekawostki
Przy ulicy Słonecznej w Węgrzcach buldożery równają z ziemią bunkry z 1904 roku, należące do fortyfikacji Twierdzy Kraków. Konserwator zabytków nie wpisał ich do ochronnego rejestru. Teraz zapowiada naprawienie błędu. Za późno. Dwa z trzech schronów zostały zniszczone.

To były dobrze zachowane baterie artyleryjskie fortu - mówią specjaliści od fortyfikacji

- Młot pneumatyczny rozbijał kopułę schronu, ekipy od razu sprzątały gruz. Wycięto stare drzewa, spalano gałęzie - opowiada nasz Czytelnik (prosząc o nieujawnianie nazwiska). - Czy w Polsce wydaje się zezwolenia na niszczenie obiektów historycznych? Przecież Twierdza Kraków i jej pozostałości powinny być pod ochroną - apeluje mieszkaniec Węgrzc.

Konserwator zabytków sam jest zszokowany. - Ten teren znajduje się w przebiegu północnej obwodnicy i objęty jest planem zagospodarowania przestrzennego. Uważałem, że to wystarczające zabezpieczenie - mówi Jan Janczykowski, wojewódzki konserwator zabytków. Wysłał już pracowników, aby sprawdzili, co się stało. Uważa, że jeden z trzech bunkrów uda się uratować.

Bogusław Król, wójt gminy Zielonki, po otrzymaniu sygnału o wyburzeniach, także skierował na miejsce urzędników.

Okazało się, że prywatny właściciel działki, przed przystąpieniem do równania terenu, pytał wojewódzkiego konserwatora, czy bunkry są chronione. Otrzymał odpowiedź, że nie. Zgłosił więc zamiar wyburzenia w starostwie powiatowym.

- To skandal, że konserwator nie objął tego obiektu ochroną. Wierzyliśmy, że to zrobił - oburza się Dariusz Krzyształowski, z Małopolskiego Stowarzyszenia Miłośników Historii "Rawelin". - To były dobrze zachowane bunkry baterii artyleryjskiej fortu. Takich nieruchomości należących do twierdzy jest jeszcze kilka i może to oznaczać, że wszystkie prędzej czy później zostaną wyburzone, bo komuś będą przeszkadzać - kwituje.

Konserwator zapowiada naprawienie błędu. - W tej sytuacji zacznę wpisywać do rejestru zabytków wszystkie obiekty Twierdzy Kraków, a o naruszeniach poinformuję prokuraturę - zapewnia Janczykowski. Kraków stara się też o uznanie fortów za pomnik historii i wpisanie ich na listę UNESCO.

To w ramach ciekawostki ale dla mnie kolejny popis debilizmu urzędnika - decyzje dotyczące budowy, zabudowy w Krakowie to scenariusz dla Monty Pythona :/

Versus mężczyzna

Dodane 27-09-2011 15:44 RE: Ciekawostki
Pragnę jednak uspokoić! Pensja oraz nagrody roczne konserwatora zabytków są niezagrożone.B) Przecież wiadomo, najważniejsze by człowiek miał pracę!

leszek mężczyzna

leszek
Dodane 27-09-2011 21:41 RE: Ciekawostki
tak będzie ! :[ bo urzędnik nie ponosi odpowiedzialności za swoje decyzje , to Polska właśnie Panie i Panowie .
szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 28-09-2011 09:35 RE: Ciekawostki
Temat Twierdzy pojawił się na głównej stronie naszemiasto - ciekawe czy wogóle i jaki będzie finał sprawy :-)
Edytowane przez szbiker dnia 28-09-2011 09:37
PePe mężczyzna

PePe
Dodane 12-10-2011 09:15 RE: Ciekawostki
http://www.joemonster.org/film…_przez_antylope

PePe

Skocz do Forum: