Giro d'Italia 2010
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
9 etap Giro ![]() ![]() ![]() .....i jeszcze jedno jakby na czasie |
|
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
Jadą przez Księcia Józefa ?? ![]()
|
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
no to się porobiło dzisiaj. Klasyfikacja generalna: 1. Richie Porte (Australia/Saxo Bank) - 45:30.16 2. David Arroyo (Hiszpania/Caisse d'Epargne) 1.42 3. Robert Kiserlovski (Chorwacja/Liquigas) 1.56 4. Xavier Tondo (Hiszpania/Cervelo) 3.54 5. Valerio Agnoli (Włochy/Liquigas) 4.41 6. Aleksander Jefimkin (Rosja/AG2R) 5.16 7. Linus Gerdemann (Niemcy/Milram) 5.34 8. Carlos Sastre (Hiszpania/Cervelo) 7.09 9. Laurent Didier (Luksemburg/Saxo Bank) 7.24 10. Bradley Wiggins (Wielka Brytania/Sky) 8.14 ... 12. Aleksander Winokurow (Kazachstan/Astana) 9.58 13. Cadel Evans (Australia/BMC Racing) 11.10 14. Vincenzo Nibali (Włochy/Liquigas) 11.28 15. Ivan Basso (Włochy/Liquigas) 11.49 ... 101. Sylwester Szmyd (Polska/Liquigas) 1:29.17 158. Maciej Bodnar (Polska/Liquigas) 1:57.59 połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
|
W rzeczy samej - niezłe przetasowania w generalce . Etap 11 podsumowanie Co z tą pogodą do cholery GIRO w słonecznej Italii robi się jak nasz TdP który odbywał się niegdyś we wrześniu ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 19-05-2010 23:19 | |
|
| |
|
|
mamy coraz ciekawszy wyścig. Widać, że faworyci biorą się do roboty. Oby tak dalej. Dzisiaj w końcu wygrał Włoch. A jutro piątek i 13 etap.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
|
zapomniałem dodać, że ja jestem niezwykle spokojny człowiek. Nie wierzycie? popatrzcie potem pokazali o co poszło ale nie widziałem tego jeszcze w necie szkoda, że nie mają pompek było by ciekawiej
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama | |
| Edytowane przez pocio dnia 20-05-2010 21:00 | |
|
| |
|
I z kim z LAMPROWCEM ![]()
|
|
|
| |
|
... nie spodziewałem się tego po Evansie - jednym z moich faworytów Bardziej spodziewałbym się takiej reakcji po Włochu niż Australijczyku Ciekawe co było na rzeczy |
|
|
| |
|
|
z powtórki z kamery z przodu widać było wyraźnie, że kolarz Lampre zajechał mu drogę gdy ten próbował gonić. Każdy by się zdenerwował. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| ebola Posty: 152 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 sie 08 |
|
z powtórki z kamery z przodu widać było wyraźnie, że kolarz Lampre zajechał mu drogę gdy ten próbował gonić. Jak dla mnie to jest typowy przykład 'lewa wolna' na maratonie. Jeśli ktoś jest z przodu ma prawo wyboru trasy, jadący z tyłu musi się dostosować do toru jazdy prowadzącego lub go ominąć. To tak jak z jeżdżeniem na nartach, jadący z góry ma uważać. Jak dla mnie zachowanie Evansa było naganne, po prostu nie przystoi to Mistrzowi Świata, klasę trzeba umieć pokazać. Tęczowa koszulka MŚ zobowiązuje !!! Jakie byśmy mieli na to zdanie fakt jest faktem, że zawodnik Lampre zachował się nie do końca w porządku (bo może zrobił to umyślnie ale tego nie wiemy i nie jesteśmy w stanie ocenić) a Evans zachował się jak cham - powinien umieć się zachować i opanować. Ja całą sytuację widziałem w TV i na powtórkach. Kara powinna być dla Evansa, nie da się ukryć, że także inni zawodnicy zwrócili Australijczykowi uwagę na temat jego zachowania i to jeszcze na trasie. |
|
|
| |
|
|
nie wiem może ja oglądałem inny wyścig? W powtórce było widać, że Evans wyszedł na prowadzenie w grupie i zaczynał się od niej odrywać (spawał). W tym momencie zawodnik Lampre wyszedł na zmianę z prawej strony i zajechał drogę Evansowi. Wyglądało nawet, że przyhamował. Evans nie dość, że musiał się ratować przed kolizją i upadkiem ( z lewej strony były barierki) to stracił dobry moment na gonienie uciekających. W mojej ocenie zachowanie zawodnika Lampre było niebezpieczne. Później zawodnicy Liguigasu wychodzili na prowadzenie i nie dawali zmiany. To są dwa różne sposoby, inne zachowania. Ten fragment, który jest widoczny na video to sama końcówka zajścia z udziałem Evansa. Nie bronie go ale wina leży co najmniej po obu stronach. edycja. Były dwa starcia Evansa. Najpierw z kolarzem Katiuszy a dopiero potem to z filmiku. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama | |
| Edytowane przez pocio dnia 21-05-2010 14:31 | |
|
| |
|
|
I mamy niespodziankę. Wygrana z ucieczki kilkunastuosobowej grupy...wydaje mi się że było ich koło 15/18 ... Ładnie szli...Manuel Beletti (ITA)-->COLNAGO zwycięzca. Ps: muszę podkreślić, iż było to pękne gdy walczyli bez pomocy swych teamów i tego osławionego treno ![]() Więcej takich etapów, i emocji. ![]() |
|
|
| |
|
|
dzisiaj popis Liquigasu. Takie wyścigi chce się oglądać. Wygrał Nibali przed Basso połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama | |
| Edytowane przez pocio dnia 22-05-2010 17:22 | |
|
| |
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
|
Dziś na chat Eurosport na pytania widzów odpowiadał Przemysław Niemiec. Jedna z odpowiedzi: "Pod koniec marca miałem ostatni test wydolnościowy. Max moc to 500 watt, a moc na progu 415 watt. Tętno max 187/min. Próg tlenowy 173. Tętno spoczynkowe 35." Według internetu waży 60kg ![]() |
|
|
| |
|
|
aż się dzisiaj zmęczyłem oglądając jak Basso wygrywał etap. Podejrzewam, że niektóre podjazdy ciężko by było podjechać góralem.
|
|
| |
|
|
nawet Włosi nie lubią Lamprowców. dowód 6,7 sekunda a dalej popis Szmida. Rewelacyjnie pogubił rywali na tym podjeździe. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
nawet Włosi nie lubią Lamprowców. dowód 6,7 sekunda Pięknie pociągnął . Szkoda że na naszego Sylwka nie pracują inni tylko on pozostaje cichym bohaterem Liquigasu ![]() Widzieliście ostatnie km 15 etapu ? To się nazywa doping ! ![]() Dzisiaj kolarze mają odpoczynek a jutro przypominam - 16 etap - czasówka masakra !! ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 24-05-2010 13:24 | |
|
| |
|
| E tam ona do kamery Pocio machała a nie. | |
|
| |
|
E tam ona do kamery Pocio machała a nie.Michu nie wiem co robiła faktem jest że trafiła Lamprowca w głowę.
|
|
| |
|
Bijąpo wszystkim Porcja fajnych zdjęć z 15 etapu. Niektóre sekcje przy szczycie miały 22% |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

GIRO w słonecznej Italii robi się jak nasz TdP który odbywał się niegdyś we wrześniu 

Bardziej spodziewałbym się takiej reakcji po Włochu niż Australijczyku