Rowerowy Kraków
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| @rek Posty: 123 Miejscowość: Kraków Dołączył: 16 kwi 12 |
|
|
Bezpieczny rowerzysta. Bezpieczny rower http://wiadomosci.onet.pl/regi…-wiadomosc.html |
|
|
| |
| rowerus Posty: 9 Miejscowość: Kraków-NH Dołączył: 9 lis 12 |
|
Bezpieczny rowerzysta. Bezpieczny rower dopóki rowerzyści będą jeździć po chodnikach nigdy nie będą bezpiecznie - powinni rozwiązać ten problem... Forum studentów z Tarnowa! - Forum PWSZ w Tarnowie . Serdecznie zapraszam! |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
|
Mając do wyboru być rozjechanym np. na Alei Pokoju czy jechać po chodniku to chyba się nie ma nad czym zastanawiać? Np. na Alejach chodniki są za wąskie - ale to wyjątek. MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| Jacekddd Posty: 535 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Chodniki nigdy nie nadawały się do poruszania po nich rowerem. Droga powinna pomieścić i auta i rowery inaczej tworzy się patologia. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
| rowerus Posty: 9 Miejscowość: Kraków-NH Dołączył: 9 lis 12 |
|
|
Na JPII jest całkiem znośnie, aczkolwiek na wysokości KWP kończy się ścieżka i każą zjechać na drogę.
Forum studentów z Tarnowa! - Forum PWSZ w Tarnowie . Serdecznie zapraszam! |
|
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
|
Nie ma już Kryspinowa - jest "Zalew Budzyński" oraz "Zalew na Piaskach". http://krakow.gazeta.pl/krakow…Malopolsce.html |
|
|
| |
pe_pawel ![]() Posty: 353 Miejscowość: Kraków Dołączył: 18 cze 07 |
|
|
Z tym Kryspinowem to jakaś wtopa i robienie niepotrzebnego zamieszania. A czy ktoś wie (bez szukania w necie) gdzie w Krakowie jest plac Ronalda Reagana? Dwa Pi Er |
|
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
|
w Hucie?
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
przemo ![]() Posty: 558 Miejscowość: Kraków Dołączył: 31 sie 06 |
|
| Przeca to Plac Centralny. | |
|
| |
|
Bingo![]() Choć nazwa w dalszym ciągu dla mnie jest abstrakcyjna. Pomijam plany jakie się pojawiają co do nazwy Ronda Mogilskiego A z innej beczki: A zeszłym roku, będąc w Beskidzie Sądeckim, pewna lokalna osoba powiedziała patrząc na południe: "O za chwilę będzie deszcz, bo na Jaworkach już leje". Szukałem potem tych Jaworek na mapie i nie znalazłem. Jakaś lokalna nazwa widać była. Dwa Pi Er |
|
|
| |
Marcus ![]() Posty: 739 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
Hmm? Jak to Jaworek nie znalazłeś...? Chyba, że szukałeś "Najaworkach" ![]() |
|
|
| |
|
|
Jaworki? Piękny wąwóz Homole i fajne podejście pod Wysoką. Wiki prawdę Ci powie adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
|
|
Kajam się. Na mapie Compassu znalazłem od razu. Rozwiązaliście kolejną zagadkę. Dwa Pi Er |
|
|
| |
| JagodaMazur Posty: 20 Dołączyła: 27 lis 12 |
|
| Wąwóz Homole - jedno z najpiękniejszych miejsc, z tych które widziałam. | |
|
| |
|
| A jakie są te inne najpiękniejsze? | |
|
| |
| JagodaMazur Posty: 20 Dołączyła: 27 lis 12 |
|
| No, na ten przykład Sokolica i widok z niej. Z Trzech Koron. Kawałek dalej - nie ma co nawet wymieniać bo całe Tatry, ale jeden to wymienię - widok z Łomnicy. Chmury poniżej, ośnieżone stoki wiosną. | |
|
| |
|
Wystartował Tydzień MobilnościOd przejazdu rowerowego z udziałem władz Krakowa rozpoczęły się obchody Europejskiego Tygodnia Zrównoważonego Transportu. Tegoroczna edycja poświęcona jest promocji działań na rzecz czystego powietrza, pod europejskim hasłem „clean air - it's your move!" |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
Bardzo dobrze że przesiadają się na rowery ! Super akcja. Mam tylko jedną prośbę : skoro tak biorą sobie do serca i popierają akcję ETZT pod hasłem: „clean air - it's your move!" to niech przestaną się kłócić (sejmik województwa i rada miasta) i wprowadzą w końcu ten zakaz ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 17-09-2013 00:48 | |
|
| |
|
taaa, pojeździli sobie w eskorcie policji i potem się dziwią po co te ścieżki rowerowe, kontrapasy i inne "fanaberie". Przecież tak dobrze się jeździ po KRK rowerem...
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
Ano : - Taki przejazd mógł w oczach mieszkańców wywołać efekt odwrotny do zamierzonego. Jednych zdenerwował, u innych wywołał uśmiechy politowania - mówi Dariusz Tworzydło, ekspert od public relations z Uniwersytetu Wrocławskiego. - Jeśli obstawa była konieczna, nie powinna rzucać się w oczy, a przejazd nie powinien utrudniać życia krakowianom - dodaje. Całość p.s Teraz już wiem - zrównoważony transport jest wtedy kiedy przed rowerem jedzie auto ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 17-09-2013 11:17 | |
|
| |
| Skocz do Forum: |