TdF 2013
- « początek
- ‹ poprz
- 1
- 2
- 3
- nast ›
- koniec »
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
| Fajny był wczorajszy podjazd. Tutaj zestawienie czasów. | |
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
Fajne zestawienie ... Valverde coś cieniuśko ;-) Stronę wcześniej jest też Top 200 na Alpe d'Huez | |
| Edytowane przez szbiker dnia 15-07-2013 09:50 | |
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Ciekawie wyglądały by te listy, po usunięciu wszystkich koksiarzy. Oczywiście porównując je obie, koksowe i czyste ![]() Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Luzac Posty: 163 Miejscowość: Kraków Dołączył: 10 lip 10 |
|
Ja jeszcze polecam stronę www.climbbybike.com. Prawie wszystkie ważniejsze podjazdy w Europie wraz z charakterystykami.![]() |
|
|
| |
Marcus ![]() Posty: 739 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
Luzac, w rzeczy samej - ciekawa stronka . Aż ciepło się na sercu robi po kliknięciu w mapę z zaznaczonymi podjazdami w Alpach... Jest tego trochę !Przepraszam szbikerze za OT ale to chyba pozytywna strona wszystkich turów, relacji z nich - chciałoby się samemu trochę pokręcić ![]() | |
| Edytowane przez Marcus dnia 15-07-2013 14:19 | |
|
| |
| Grigor Posty: 30 Dołączył: 25 lip 08 |
|
Tutaj by zrobili końcówkę etapu![]() http://www.climbbybike.com/cli…MountainID=3597 Wiem że nie te tereny ale mogliby się poświęcić ![]() | |
| Edytowane przez Grigor dnia 15-07-2013 15:37 | |
|
| |
|
Luzac, w rzeczy samej - ciekawa stronka Lajcik, w końcu dzisiaj Rest Day a przecież podjazdy w Alpach są nieodłącznym i chyba najbardziej pasjonującym elementem TdF. Myślę że przed nami właśnie takie ściganie w czwartek na etapie Alpe d'Huez z dwoma premiami górskimi najwyższej kategorii HC. Więcej na temat Alpe d'HUez- na stronie historia po lewej i zdjęcia stamtąd poniżej (ładne zygzaczki prawda ? )W każdym razie Kwiatek w generalce jeszcze w dziesiątce. Już teraz można powiedzieć że odniósł wielki sukces. W top 10 jest też Jean-Christophe Peraud(AG2R LA MONDIALE) który w zeszłym roku startował m.in. w Pucharze Świata XCO w kolarstwie górskim . Po 15 etapie na Mt. Ventoux sytuacja przedstawia się następująco : GBR 1 FROOME, Christopher (SKY PROCYCLING) 61:11:43 NED 2 MOLLEMA, Bauke (BELKIN PRO CYCLING) + 4:14 ESP 3 CONTADOR VELASCO, Alberto (SAXO-TINKOFF) + 4:25 CZE 4 KREUZIGER, Roman (SAXO-TINKOFF) + 4:28 NED 5 TEN DAM, Laurens (BELKIN PRO CYCLING) + 4:54 COL 6 QUINTANA ROJAS, Nairo Alexander (MOVISTAR TEAM) + 5:47 DEN 7 FUGLSANG, Jakob (ASTANA PRO TEAM) + 6:22 ESP 8 RODRIGUEZ OLIVER, Joaquin (KATUSHA) + 7:11 FRA 9 PERAUD, Jean-Christophe (AG2R LA MONDIALE) + 7:47 POL 10 KWIATKOWSKI, Michal (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP) + 7:58 p.s Ciekawy artykuł : Kolarstwo płaci za lata skandali | |
| Edytowane przez szbiker dnia 15-07-2013 17:06 | |
|
| |
|
Uwaga pociąg ! ![]() Info o 16-tym etapie Generalka po 16 etapie : GBR 1 FROOME, Christopher (SKY PROCYCLING) 65:15:36 NED 2 MOLLEMA, Bauke (BELKIN PRO CYCLING) + 4:14 ESP 3 CONTADOR VELASCO, Alberto (SAXO-TINKOFF) + 4:25 CZE 4 KREUZIGER, Roman (SAXO-TINKOFF) + 4:28 COL 5 QUINTANA ROJAS, Nairo Alexander (MOVISTAR TEAM) + 5:47 NED 6 TEN DAM, Laurens (BELKIN PRO CYCLING) + 5:54 ESP 7 RODRIGUEZ OLIVER, Joaquin (KATUSHA) + 7:11 DEN 8 FUGLSANG, Jakob (ASTANA PRO TEAM) + 7:22 FRA 9 PERAUD, Jean-Christophe (AG2R LA MONDIALE) + 8:47 IRL 10 MARTIN, Daniel (GARMIN SHARP) + 9:28 POL 11 KWIATKOWSKI Michal (OMEGA PHARMA-QUICK STEP) + 9:37 ... POL 54 NIEMIEC Przemyslaw (LAMPRE - MERIDA) 1h 7:05 ... POL 113 BODNAR Maciej (CANNONDALE) + 2h 0:41 Kwiatek wypadł poza top 10. Niestety nie miałem nawet zbytnio czasu popatrzyć na etap. Dzisiaj czasówka 32km a jutro Alpe d'Huez ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 17-07-2013 00:49 | |
|
| |
|
Kwiatek był dzisiaj 7-my i wrócił do pierwszej 10-tki Chyba jednak białej koszulki już nie będzie w stanie odzyskać - traci do Quintany 4:12 a on jest naprawdę świetny w górach. Niestety Peraud się połamał ..fatalna sprawa Info o 17 etapie Stage 17 Results GBR 1 FROOME, Christopher (SKY PROCYCLING) 51:33 ESP 2 CONTADOR VELASCO, Alberto (SAXO-TINKOFF) + 9 ESP 3 RODRIGUEZ OLIVER, Joaquin (KATUSHA) + 10 CZE 4 KREUZIGER, Roman (SAXO-TINKOFF) + 23 ESP 5 VALVERDE BELMONTE, Alejandro (MOVISTAR TEAM) + 30 COL 6 QUINTANA ROJAS, Nairo Alexander (MOVISTAR TEAM) + 1:11 POL 7 KWIATKOWSKI, Michal (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP) + 1:33 DEN 8 FUGLSANG, Jakob (ASTANA PRO TEAM) + 1:34 USA 9 TALANSKY, Andrew (GARMIN SHARP) + 1:41 USA 10 VAN GARDEREN, Tejay (BMC RACING) + 1:51 General Classification after Stage 17 GBR 1 FROOME, Christopher (SKY PROCYCLING) 66:07:09 ESP 2 CONTADOR VELASCO, Alberto (SAXO-TINKOFF) + 4:34 CZE 3 KREUZIGER, Roman (SAXO-TINKOFF) + 4:51 NED 4 MOLLEMA, Bauke (BELKIN PRO CYCLING) + 6:23 COL 5 QUINTANA ROJAS, Nairo Alexander (MOVISTAR TEAM) + 6:58 ESP 6 RODRIGUEZ OLIVER, Joaquin (KATUSHA) + 7:21 NED 7 TEN DAM, Laurens (BELKIN PRO CYCLING) + 8:23 DEN 8 FUGLSANG, Jakob (ASTANA PRO TEAM) + 8:56 POL 9 KWIATKOWSKI, Michal (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP) + 11:10 IRL 10 MARTIN, Daniel (GARMIN SHARP) + 12:50 Pełne wyniki Myślę, że dzisiejsza jazda na czas dla każdego była ciężka. Zrobiłem co w mojej mocy, dwa razy ryzykowałem życie na zjazdach i dzięki temu zająłem 7. miejsce. Jestem zadowolony. Myślę, że była to jedna z najtrudniejszych czasówek w mojej karierze. Jutro podjeżdżamy pod Alpe-d`huez dwukrotnie. Zrobiłem to na Criterium du Dauphine i wiem, że będzie to naprawdę trudny etap. Najprawdopodobniej, ataki będą już od startu. Przed Paryżem jeszcze trzy ciężkie etapy, nasze nogi z pewnością to odczują. Będę się starał pojechać jak najlepiej i pomóc kolegom z drużyny. Zobaczymy – powiedział Michał.Żródło | |
| Edytowane przez szbiker dnia 17-07-2013 23:31 | |
|
| |
|
|
Dziś zapowiada się ciekawy etap bo Contador z drużyną pewnie będzie się starał atakować Froome'a. Dwa podjazdy pod Alpe d'Huez wyglądają interesująco pod względem analitycznym. Mam nadzieję że tu będzie czas/VAM obu. Ktoś złamie 39 minut ? |
|
|
| |
|
|
Tak, na pewno będzie się działo ...zjazdy również są ciekawe ;-) Tutaj zjazd z Col de Sarenne na 131 kilometrze dzisiejszego 18 etapu ![]() "The B side of Alpe d'Huez" - foty p.s Czemu akurat 39 minut ? Poniżej sami koksiarze czy jak ? Niech spróbują czas Pantaniego 36:50 w takim razie pobić ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 18-07-2013 13:35 | |
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Ciekawi mnie dlaczego Andy Schleck tak słabo jedzie?
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Gregu Posty: 146 Miejscowość: Kraków Dołączył: 2 maj 10 |
|
Bo nie ma brata![]() |
|
|
| |
|
Heh, a dlaczego go nie ma to może po krótce wyjaśnijmy : Próbka B potwierdziła, że Frank Schleck przyjmował zakazane środki. Podczas udziału w Tour de France (2012 rok - moj przyp. przyłapali go 14 lipca 2012 roku i dostał karę na rok do 13 lipca 2013 r. Piękne dzisiaj było zwycięstwo Riblona i jego radość jak dojeżdżał do mety Wygrana na takim etapie to jest coś więcej - kolarze to czują że zapisują się w ten sposób w historii. Na parę km przed metą wydawało się że to Amerykanin Van Garderen zwycięży ale Riblon przeszedł samego siebie. Nie wiem czy to nie za sprawą tej "pogawędki" z jego dyrektorem sportowym a raczej pewnie "połajanki" ![]() Ciężkie te zjazdy - techniczne, super krajobrazy i oczywiście te zygzakowate drogi wijące się mocno pod górę ...Mega napastliwi kibice tez mają swój urok np. taka goniącą wielka butelka Zastanawiało mnie co sie w pewnym momencie stało z Froomem (wyraźnie zwolnił i myślałem że ma problemy techniczne ale z kolei roweru od Porte nie chciał ) a teraz już wszystko jasne: Kolarze wspinali się w czwartek na l'Alpe d'Huez. Lider Chris Froome cztery kilometry przed metą miał atak hipoglikemii, czyli niedoboru glukozy we krwi. Lider tegorocznej edycji Tour de France musiał szybko zjeść żel energetyczny. Brytyjczyk jechał wspólnie z kolegą ze swojej grupy Team Sky Richiem Porte, który cofnął się do auta samochodu technicznego po odrobinę prowiantu, dzięki czemu Froome mógł dokończyć bez przeszkód etap. Całość .... Dwa podjazdy pod Alpe d'Huez wyglądają interesująco pod względem analitycznym. Mam nadzieję że tu będzie czas/VAM obu. Ktoś złamie 39 minut Czyli nikt nie złamał (ale nie wiem czy to dobrze czy nie ): Alpe d'Huez (13.8 km, 8.11 %): a zwycięzca Riblon 43:02 | |
| Edytowane przez szbiker dnia 18-07-2013 22:08 | |
|
| |
|
Wczorajszy etap można by podsumować w stylu "Froom'e miał dość poważne kłopoty na podjeździe do mety i zyskał kolejne sekundy" ![]() Dla mnie byłoby ciekawie gdyby złamali 39 minut. Pod Ax 3 Domaines i Mont Ventoux jechali szybko i taki wynik pod Alpe d'Huez wydawał się realny. Patrząc po wczorajszych czasach Froom'e bez kryzysu mógł złamać tą granicę. |
|
|
| |
|
No to niezłe jaja - Albercik wypadł poza pierwszą trójkę ;-) a nasz Flowermen wylądował na 11 ( i tak wielki sukces ): Generalka : 1 Christopher Froome (GBr) Sky Procycling 80:49:33 2 Nairo Alexander Quintana Rojas (Col) Movistar Team 0:05:03 3 Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha 0:05:47 4 Alberto Contador Velasco (Spa) Team Saxo-Tinkoff 0:07:10 5 Roman Kreuziger (Cze) Team Saxo-Tinkoff 0:08:10 6 Bauke Mollema (Ned) Belkin Pro Cycling Team 0:12:25 7 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team 0:13:00 8 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team 0:16:09 9 Daniel Navarro Garcia (Spa) Cofidis, Solutions Credits 0:16:35 10 Andrew Talansky (USA) Garmin-Sharp 0:18:22 Pełne wyniki Jutro ostatnie zmagania kolarzy na TdF 2013 Więcej jak zwykle np. tutaj EDIT 21.07.2013 12:21 No i na koniec dobre podsumowanie Kwiatka : Wypadnięcie poza czołową dziesiątkę nie zmienia faktu, że kończący się w niedzielę Tour de France był świetny w wykonaniu mistrza Polski ze startu wspólnego. W końcu 11. miejsce jest drugim najlepszym (po 3. pozycji Zenona Jaskuły w 1993 roku) wynikiem polskiego kolarza w Wielkiej Pętli. Szacun ![]() ...oraz mała "nowinka" - start o 17:45 a kolarze ścigać się będą na ulicach Paryża przy sztucznym świetle EDIT: 22.07.2013 9:26 Słonko jednak jeszcze mocno świeciło. Trzy tygodnie ścigania, blisko 3.5 tysiąca przejechanych kilometrów. Dominacja jednego zawodnika, narodziny gwiazdy z Kolumbii i bardzo miły polski akcent. W Paryżu w niedzielę wieczorem dobiegł końca jubileuszowy, 100. wyścig Tour de France. Klasyfikacja generalna po wszystkich 21 etapach: GBR 1 FROOME, Christopher (SKY PROCYCLING) 83:56:40 COL 2 QUINTANA ROJAS, Nairo Alexander (MOVISTAR TEAM) + 4:20 ESP 3 RODRIGUEZ OLIVER, Joaquin (KATUSHA) + 5:04 ESP 4 CONTADOR VELASCO, Alberto (SAXO-TINKOFF) + 6:27 CZE 5 KREUZIGER, Roman (SAXO-TINKOFF) + 7:27 NED 6 MOLLEMA, Bauke (BELKIN PRO CYCLING) + 11:42 DEN 7 FUGLSANG, Jakob (ASTANA PRO TEAM) + 12:17 ESP 8 VALVERDE BELMONTE, Alejandro (MOVISTAR TEAM) + 15:26 ESP 9 NAVARRO GARCIA, Daniel (COFIDIS, SOLUTIONS CREDITS) + 15:52 USA 10 TALANSKY, Andrew (GARMIN SHARP) + 17:39 POL 11 KWIATKOWSKI, Michal (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP) + 18:59 Pełne wyniki szbiker dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 22-07-2013 09:28 | |
|
| |
- « początek
- ‹ poprz
- 1
- 2
- 3
- nast ›
- koniec »
| Skocz do Forum: |

... Valverde coś cieniuśko
;-) Stronę wcześniej jest też 
. Aż ciepło się na sercu robi po kliknięciu w mapę z zaznaczonymi podjazdami w Alpach... Jest tego trochę !
i wrócił do pierwszej 10-tki