Ciekawostki
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| oscar Posty: 178 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 maj 10 |
|
http://www.youtube.com/watch?v…feature=related Zaczynamy trenować? ![]() |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Taka ciekawostka odnośnie maratonu Langa w Rzeszowie:http://laryzebatka.com/09-09-skandia-rzeszow/
Pozdrawiam |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Ale jaja...takiej akcji to jeszcze nie było. | |
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
|
była, w Sielpi w tym roku...http://mandraghora.bikestats.p…orientacje.html ale nam przynajmniej oddali kasę po pyskówce... adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
| marco Posty: 45 Miejscowość: KRAKÓW Dołączył: 4 sie 12 |
|
|
zgadza się miało to miejsce, sektor z mini chyba 9 też tak poleciał. ja byłem w 12 i polecieliśmy zgodnie z oznakowaniem na most, kolega który był w 9 poleciał za grupą i dokładnie tak samo jak w tym w opisie. Ale zastanawia mnie to że nie chcieli zwrócić kasy, koledze zwrócili. Zrobili pozatym jeszcze jeden start na mini dla tych którzy pomylili trasę. Zastanawia mnie czemu pisze że startował z 2 min stratą, gdy czasy były liczone dla danego sektoru, więc jak tu mówić o stracie gdy jego czas był liczony gdy wystartował jego sektor. | |
| Edytowane przez marco dnia 10-09-2012 18:20 | |
|
| |
| Canyon1 Posty: 185 Dołączył: 17 kwi 09 |
|
Bo zapewne chcial przeciac linie mety jako pierwszy, a w tym celu musialby przyjechac 2 minuty szybciej niz zawodnicy z 1 sektora![]() |
|
|
| |
|
No fakt, na to, to nie wpadłem biorąc udział w zawodach po przeczytaniu regulaminu jak są liczone czasy. ![]() ogólnie trasa mini miała za dużo asfaltu, ale zjazdy w lesie i na łąkach były ciekawe, i tam właśnie się przekonałem o zaletach koła 29" w stosunku do 26", na 29" jechałem po raz pierwszy. Zresztą to ja początkujący jestem bo po ponad 15 latach przerwy od roweru zacząłem się ponownie bawić dopiero od maja tego roku, a 29er mam niecały miesiąc. | |
| Edytowane przez marco dnia 10-09-2012 18:33 | |
|
| |
| Adinek Posty: 97 Dołączył: 7 cze 11 |
|
I znów skandia w Rzeszowie ![]() klik |
|
|
| |
lukcio ![]() Posty: 1145 Miejscowość: kraków Dołączył: 11 lut 09 |
|
Ja piernicze! Nie mam pytań ![]() ![]()
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
|
pure MTB - 100% pięknego, równego asfaltu
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
|
Organizatora powinni zamknąć za takie jaja. Brak mi słów. |
|
|
| |
UMaciek ![]() Posty: 640 Miejscowość: Krzeszowice Dołączył: 19 kwi 09 |
|
| I to cały czas była trasa czy z niej zjechali? Przyłączam się do sugestii Michnika | |
|
| |
|
I to cały czas była trasa czy z niej zjechali? Przyłączam się do sugestii MichnikaUMaciek zjechaliśmy z asfaltu na szutry, łąki i lasek również był, ale mało bo chyba jakoś 1/3 całości, natomiast około 2/3 to był właśnie asfalt. i krótkie info z strony maratonu: " Zawodnicy, którzy nie ukończyli wyścigu medio i mini, ze względu na złe skierowanie na trasę, będą mieli zaliczony start do klasyfikacji generalnej z ilością punktów wynikającą ze średniej z ich dotychczasowych startów." Niektórzy trochę zyskali, inni stracili. Jeśli mówimy o tych którzy startują w większej ilości edycji, i mieli poprzednio dobre wyniki. | |
| Edytowane przez marco dnia 13-09-2012 10:51 | |
|
| |
|
|
Czyli dobrze rozumiem, że ta dwupasmówka z rondami i działającymi skrzyżowaniami była częścią trasy? Ta ekipa z filmiku cały czas jechała dobrze? Tutaj przykład innego ciekawszego wyścigu Podoba mi się łatwość w organizacji!http://vimeo.com/48141070 |
|
|
| |
|
|
Tak to był wyjazd z miasta. Natomiast zabezpieczenie trasy było tragiczne- głównie start i wyjazd z miasta, ja na swojej drodze miałbym spotkanie z autobusem na tym drugim rondzie, mimo że na zielonym wpadłem na rondo a autobusowi się śpieszyło i próbował na czerwonym, nie wiem co się za mną działo ale prawdopodobnie zblokował potem wszystkie trzy pasy na rondzie. Natomiast odnośnie pilotów to odnosze wrażenie że nie rozróżniali chyba kolorów, tylko liczyli grupy startujących. Przecież można było im łatwo powiedzieć i każdy choć trochę inteligenty człowiek by zrozumiał: kolory czarny, niebieski i czerwony z numerów startowytch puszczacie tędy, natomiast zielonu tędy.( ups.... zapomniałem że to byli poli...... ) | |
| Edytowane przez marco dnia 13-09-2012 11:32 | |
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
Fajna zabawa. Szkoda tylko, że w zbożu. Akurat w takich wypadkach jestem tradycjonalistą. |
|
|
| |
|
|
a propos Skandii jeszcze i Mistrzostw Polski MTB w Dąbrowie Górniczej. Pojechałabym, ale boję się, że się spocę i zmęczę na podjazdach: Przewyższenia: MINI - ok. 50 m, MEDIO - ok. 350 m, GRAND FONDO - ok. 640 m adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
|
Mandraghora, musisz jeszcze pamiętać, że: "na trasie mogą być strome podjazdy i niebezpieczne zjazdy" ![]() RB, a może wyścig na pompowanie w szklarni? http://vimeo.com/35750103
|
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Może to są ParaMistrzostwa, ParaMTB... ?! Może doliczyć jeszcze przewyższenie tyłka jak gdzieś trafi się wstać z siodła? Grunt, że działacze, beton weźmie diety! ![]() nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
|
Wystarczyło żeby któreś auto lekko trąciło "kumatego" maratończyka co by nie machnął ręką ale poświęcił godzinkę to by goście z paki nie wyszli przez 5 lat. I wygląda że inaczej się nie nauczą. MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |