Dyskwalifikacja Armstronga
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
Amerykanin George Hincapie w środę przyznał się publicznie do stosowania dopingu. Kolarz, który zeznawał przeciwko utytułowanemu rodakowi Lance'owi Armstrongowi, tłumaczył, że inaczej nie miałby szans w walce z rywalami także stosującymi niedozwolone środki. MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| 235245 Posty: 83 Miejscowość: KrK Dołączył: 23 wrz 10 |
|
Sprawa związana z dopingiem Lance'a Armstronga zatacza coraz szersze kręgi. Dzisiejsze wydanie New York Daily News sugeruje, iż w sprawę bardzo mocno zamieszany jest też jeden z głównych partnerów Amerykanina firma odzieżowa Nike. wiecej tutaj. ~235245~ |
|
|
| |
| Canyon1 Posty: 185 Dołączył: 17 kwi 09 |
|
| W sobotniej Gazecie Wyborczej ukazal sie artykul szeroko opisujacy doping w US Postal. Wedlug zeznan skruszonych "kokserow" kto nie zgadzal sie koksowac, byl OUT z teamu. Warto przeczytac artykul bo wskazuje na szereg poszlak i posrednich dowodow (np Lance w latach 1996-2006 przelal 1 milion $ na konto umoczonego w dopingu Dr. Ferrari). Ciezko mi uwierzyc ze ta kwota stanowi zaplate za dostarczanie mu protein i kreatyny. Ogolnie jesli system dopingowy dzialal tak jak wynika z zeznan, to byla to naprawde profesjonalnie zorganizowana dzialalnosc. | |
|
| |
|
Oskarżony o stosowanie dopingu Lance Armstrong został owacyjnie przyjęty podczas uroczystości 15. rocznicy powołania fundacji Livestrong. 1,5 tys. osób biło mu brawo na stojąco.Armstrong po raz pierwszy od opublikowania raportu Amerykańskiej Agencji Dopingowej (USADA), w której ponad 24 osoby zeznają, że stosował doping, pojawił się w piątek publicznie. - Ostatnie tygodnie były interesujące. W moim życiu bywało lepiej, ale bywało też gorzej - powiedział Armstrong, a wśród oklaskujących go celebrytów wspierających założoną przez niego fundację do walki z rakiem byli m.in. aktorzy Robin Williams i Sean Penn. MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
|
W trochę szerszym i historycznym ujęciu: http://marektyniec.natemat.pl/…-festiny-do-sky |
|
|
| |
|
|
Oficjalna decyzja: Amerykański kolarz Lance Armstrong, który siedmiokrotnie triumfował w Tour de France, został pozbawiony tych zwycięstw i dożywotnio zdyskwalifikowany - zdecydowała w poniedziałek Międzynarodowa Unia Kolarska (UCI). MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
UMaciek ![]() Posty: 640 Miejscowość: Krzeszowice Dołączył: 19 kwi 09 |
|
|
Teraz jak będą chcieli zrobić czystki w wynikach to na podiach będą ludzie spoza 10... http://starzyalejarzy.blog.pl/…%E2%80%A6a-mac/ |
|
|
| |
Marcus ![]() Posty: 739 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
Szkoda, że sport ma z jego pięknymi ideami czasem tak mało wspólnego ![]() |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
w tym artykule ciekawy jest zestaw chronologi wydarzeń
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
Ma Marcus ale taki jak Ustawka w Pychowicach
Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
| janusz Posty: 138 Miejscowość: kraków Dołączył: 3 paź 06 |
|
| No to pojawia się światełko w tunelu. Sądzę, że do zamknięcia tej sprawy potrzeba wielu zmian szczególnie w postaci skompromitowanej UCI! | |
|
| |
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
Ma Marcus ale taki jak Ustawka w Pychowicach No nie wiem, nie wiem... Ja bym tam przebadał czołową 3-kę a przynajmniej zwycięzcę! ![]() |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Strasznie śmieszne buli! Wyszłoby jak po Ustawce Wiosennej, że zamiast dekorować- musimy transportować Cię w trybie pilnym... na porodówkę!![]() ![]()
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 23-10-2012 11:55 | |
|
| |
|
Nie takie śmieszne... Niecałe 5 lat temu musiałem wczesnowiosenny trening kończyć właśnie na porodówce! Ale to zupełnie inna historia... ![]() |
|
|
| |
|
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
Lawina nabiera rozpędu....
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
|
Mój głos w tej dyskusji to głos Czesława Langa, rozsądny i uczciwy, bez taniego moralizowania. Uważam Armstronga za kozła ofiarnego zakłamanego sytemu, którzy tworzą wszyscy od organizatorów, sponsorów, przez UCI do mediów i kibiców. Rozmowa Куба |
|
|
| |
|
"Armstrong to gnojek!" Brawa dla tych, którzy przegrali karierę sportową z "armstrongopodobnymi"! Siedzą teraz( być może już z lekką nadwagą) za biurkami, w warsztatach, na budowach! To Wasz dzień Panowie... i Panie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Ty Kubaku hołduj krętaczom! nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 24-10-2012 12:28 | |
|
| |
|
Versus, ale po co Ci to zacietrzewenie?! Zachowujesz się, jakby to Ciebie Armstrong okradł z jakiegos zwycięstwa?! Akurat kolesie, którym najwięcej "zabrał" też ćpali na potęgę, więc trudno tu mówić o jakiejś ich krzywdzie... |
|
|
| |
Marcus ![]() Posty: 739 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
|
Buli, tak, osoby, które oszukują (szczerze mówiąc obojętne mi jest czy to Armstrong czy organizacja czy grupa kolarzy) okradają nas z prawdziwej rywalizacji, z prawdy o tym do czego jest zdolny człowiek dzięki własnemu wysiłkowi, determinacji i pomocy innych (trenerów itp). Oszuści okradają z potencjalnych zwycięstw tych, którzy nie oszukują. Być może tych ostatnich jest mało, może w niektórych dyscyplinach już ich nie ma? Ale to nie znaczy, ze mamy się godzić na taki stan rzeczy. To, czy ktoś kto oszukiwał zostanie "kozłem ofiarnym" nie bardzo mnie interesuje. Wiedział, że łamie prawo, czerpał z tego wielkie profity, to z pewnością i liczył się z możliwością odkrycia kiedyś prawdy o nim. Osobiście nie czuję tu żadnej satysfakcji, że oszust został wykryty, raczej smutek i zawód, że legenda, która pokonała raka tak z nami grała... Inna sprawa jak zostanie to wykorzystane - czy faktycznie pozostanie kozłem ofiarnym 1 osoba i nic się nie zmieni, czy jednak wyczyści się środowisko, a bądź co bądź bardzo dotkliwa kara zadziała odstraszająco. Zdaję sobie sprawę, że walka z dopingiem nie jest łatwa ale nie można się godzić z takim stanem sportu, że to jest norma i trzeba odpuścić próby zmiany. |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |