Ciekawostki

Autor Wiadomość
Axi mężczyzna

Axi
Miejscowość: Kraków
Dodane 07-09-2009 00:43 RE: Ciekawostki
No przez pokrywkę :D, przecież bez niej by brud do środka wpadał ;)

Pozdrawiam :)
Axi

pocio mężczyzna

pocio
Dodane 07-09-2009 08:12 RE: Ciekawostki
no to bardzo pancerne bębenki będą musiały być do tego

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 08-09-2009 14:56 RE: Ciekawostki
Najlżejszy na świecie hardtail w seryjnej produkcji

Flash

Kompletny rower z tarczami waży 16,5 Ib = 0.45359237*16,5= 7,48kg ! brawo!
Michnik mężczyzna

Michnik
Dodane 09-09-2009 00:14 RE: Ciekawostki
Tu też coś "letkiego" i nie z węgla :D
http://www.schmolke-titan.de/titan/index_t.htm

Dodane dnia 09 września 2009 00:31:37

Tutaj natomiast jest filmik ciekawy o sztywności amortyzatora "Lefty...costam"
http://streaming.cannondale.co…&video_id=17210

Polecam wytrzymać do końca filmiku.
Niesamowita musi być sztywnośc tego amorka.
Edytowane przez Michnik dnia 09-09-2009 00:33
Pirx mężczyzna

Pirx
Miejscowość: Klucze
Dodane 09-09-2009 15:52 RE: Ciekawostki
No, niezłe. Nie wiedziałem, że tam są łożyska liniowe zamiast ślizgów... :o
Edytowane przez Pirx dnia 09-09-2009 15:53
skrzynia mężczyzna

skrzynia
Miejscowość: bikegaraż
Dodane 09-09-2009 20:33 RE: Ciekawostki
Ze ślizgami byłby problem bo goleń wewnętrzna nie mogła być okrągła skoro jest tylko jedna, bo koło samo by skręcało (choć USE sobie z tym poradziło inaczej w widelcu SUB - też ciekawa konstrukcja) ;-) Łożyska to dobre wyjście, amor wybiera świetnie małe nierówności. No i dodatkową zaletą jest solidna, gumowa osłona - chroni łożyska dzięki czemu całość jest szczelna i czysta w środku - podobno Lefty zniesie ładnych kilka lat ścigania zachowując dobrą pracę :-)
Z drugiej strony są też wady - problem z serwisem, choć akurat w Krakowie z tego co wiem jest dobry serwis który się podejmuje przeglądu i co ważne zna temat. Do tego niestandardowe koło - problem w razie defektu i mały wybór piast...
Axi mężczyzna

Axi
Dodane 09-09-2009 21:12 RE: Ciekawostki
Tyle, że USE SUB jest raczej ciężki - katalogowo 1.7kg. Natomiast to co w nim reklamują marketoidzi to system zapobiegający nurkowaniu przy hamowaniu uzyskany niby właśnie dzięki tej "ciekawej" konstrukcji.

A o ile dobrze kojarzę, to Lefty jest chyba lżejszy...

Pozdrawiam :)
Axi

skrzynia mężczyzna

skrzynia
Miejscowość: bikegaraż
Dodane 09-09-2009 21:40 RE: Ciekawostki
Lefty waży w zależności od wersji 1,2-1,7kg, do tego wymusza mostek-kowadło ;) ok. 190g, z drugiej strony widelec jest z osią dzięki czemu piasta z masywnym korpusem i łożyskami o sporej średnicy waży 115-120g :)
Ciekawe jak chodzi to USE, fajnie by było potestować ale polski importer zniknął podobnie szybko jak się pojawił :D
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 11-09-2009 00:03 RE: Ciekawostki
No to teraz Maja musi zacząć się pudrować przed treningiem :/

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 11-09-2009 11:56 RE: Ciekawostki
No to teraz Maja musi zacząć się pudrować przed treningiem :/MisQ

A mówił ci już ktoś że szyderstwo ma swoje granice ?
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 11-09-2009 16:08 RE: Ciekawostki
A nie zauważyłeś, że to temat "ciekawostki" i nie ma na końcu "uśmiechu"?
Patrz ze zrozumieniem! Jak widać znowu się czepiasz. Ty to jesteś upierdliwiec Kozak. :p

szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 11-09-2009 19:11 RE: Ciekawostki
Trzeba mieć wyczucie żeby zamieścić coś takiego jako ciekawostkę i jeszcze tekst z tym pudrem. Dla mnie jesteś tylko wrednym szydercą i udowadniasz to na każdym kroku !!
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 11-09-2009 20:16 RE: Ciekawostki
To nie wiedziałeś tego? Uważaj, bo w śród zielonych jest nas kilku :D
A Ty Panie Kozaku wyluzuj trochę, bo będziesz mieć wrzody na żołądku.
Z innej strony, nie wiadomo, czy to zdjęcie nie jest trochę "podrasowane" ponieważ zostało zamieszczone na stronie Faktu. Wiadomo co to za "gazeta".

Witek mężczyzna

Dodane 11-09-2009 21:05 RE: Ciekawostki
Dziwne, na zdjeciu 7 wyglada jakby sie nawet nie oslaniala przed walnieciem zebami w ziemie.
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 11-09-2009 21:14 RE: Ciekawostki
To jest chwila. Człowiek nie ma czasu na taki ruch gdy trzyma kierownicę. Sam kiedyś poleciałem na ryło robiąc OTB i uderzyłem w ziemię. Oczywiście kask miałem przypiety do siodełka, bo nie był mi wtedy potrzebny. :D Wyglądałem jak zombie i do tego złamałem kinol. Po dwóch tygodniach zeszły mi strupy z twarzy, a po ok. 1,5 miecha zrósł się nos. Najgorsze w tej glebie było to, że nie mogłem się śmiać :D

Maciu mężczyzna

Maciu
Dodane 11-09-2009 21:30 RE: Ciekawostki
Chciał bym tylko dodać że zdjęcia z upadku były zrobione podczas niegroźnego treningu (pierwszy upadek) Natomiast w chwili gdy Majka rozcięła twarz o kamień nie było tam żadnego fotoreportera, gdyż to był indywidualny trening z Piątkiem.

...całe życie drugi!

Pirx mężczyzna

Pirx
Miejscowość: Klucze
Dodane 11-09-2009 22:04 RE: Ciekawostki
Tak czy owak wygląda to nieszczególnie. Współczuję dziewczynie, choć pewnie wszystko się zagoi, jednak wycierpiała swoje.
Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 11-09-2009 23:22 RE: Ciekawostki
Nie przesadzajmy. Nikt się nie śmieje z czyjegoś nieszczęścia. Trzeba mieć dystans.

Zastanówmy się jaka jest pierwsza reakcja jak ktoś na wycieczce zaliczy glebę - wszyscy leją ze śmiechu a dopiero potem ktoś pyta czy coś się stało :)

Pamiętam jak kiedyś MiśQ zaliczył OTB na prostej drodze między Balicami a Kryspinowem jadąc 5 km/h to mieliśmy łzy w oczach ze śmiechu :D a mógł sobie kark skręcić.

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Edytowane przez Kocur dnia 11-09-2009 23:26
Kubak mężczyzna

Kubak
Miejscowość: Kraków-Zielonki
Dodane 12-09-2009 21:23 RE: Ciekawostki
Gdyby Mai na prawdę coś sie stało poważnego pierwszy powiedziałbym MisQ, że przegina. To jednak był wypadek w pechowym momencie, jednak wypadek jakich wiele w naszym sporcie, szyderstwa MisQ nie są więc niczym niestosownym. Jeszcze uwierzymy w nasz heroizm :D

Куба

szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 12-09-2009 23:43 RE: Ciekawostki
Gdyby Mai na prawdę coś sie stało poważnego pierwszy powiedziałbym MisQ, że przegina. To jednak był wypadek w pechowym momencie, jednak wypadek jakich wiele w naszym sporcie, szyderstwa MisQ nie są więc niczym niestosownym. Jeszcze uwierzymy w nasz heroizm :DKubak

Mnie taka wypowiedź razi tym bardziej że dotyczy to kobiety, dla której wygląd "to chyba" ważna sprawa ! Kompletnie nie rozumiem usprawiedliwiania w związku z tym że "i nam się zdarza poranić".
Nie rozumiem też żartobliwego szczycenia się tym "że jestem szydercą". Jaki jest sens pokazywania zakrwawionej twarzy kobiety i pisania że będzie teraz potrzebowała pudru ?? MisQu powinien się czasami zastanowić zanim coś napisze i gdzie to wstawia bo nie tylko on to czyta. Przecież chodzi też o trzymanie pewnego poziomu dyskusji i nie przekraczanie pewnych barier. Pobłażanie w takich wypowiedziach niesie za sobą raczej obniżenie tego poziomu a dalsze milczenie "znieczulicę". I moje "ciągnięcie" tematu lub jak może inni określą "czepianie się" ma na celu zwrócenie uwagi właśnie na ten aspekt.
Niestety mało jest już osób których rażą takie wypowiedzi i jak ktoś zwróci uwagę że to niestosowne i niegodne to jeszcze sam jest potem przedstawiany przez innych jako "ten który przesadza" i "czepia się"
Skocz do Forum: