ubezpieczenie rowerzysty

Autor Wiadomość
simo mężczyzna

Miejscowość: Zabierzów
Dodane 02-01-2009 19:43 ubezpieczenie rowerzysty
witam
czy ktos ma jakieś aktualne informacje na temat ubezpieczeń komunikacyjnych dla rowerzystów (jeżdżących rekreacyjnie i na zawodach)?i co?
oby w nadchodzącym sezonie nikomu się nie przydaly ...:)
Kocur mężczyzna

Kocur
Miejscowość: Kraków
Dodane 02-01-2009 19:55 RE: ubezpieczenie rowerzysty
http://www.pkobp.pl/index.php/…er/section=ipko
5zł na miesiąc

http://www.pzu.pl/?nodeid=medi…ow&newsId=76053
9.50 zł na miesiąc

ogólnie wyczytałem też że są możliwe ubezpieczenia grupowe (nie trzeba jeździć grupą) np. kupić naraz 10 sztuk to będzie taniej

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

żaba kobieta

żaba
Dodane 02-01-2009 21:13 RE: ubezpieczenie rowerzysty
Ja jestem jakoś tam ubezpieczona od nieszczęśliwych wypadków, więc się dodatkowo nie ubezpieczam klasycznym ubezpieczeniem rowerzysty.
Ale mam wykupione jeszcze OC osób fizycznych w życiu prywatnym , które obowiązuje również na nartach (można rozszerzyć za granicę).
Ważne jest chyba zdanie: "szkody wyrządzone w związku z uprawianiem sportu w ramach zorganizowanych sekcji lub klubów sportowych". Koszt tego OC to jakieś dwadzieścia parę złotych na rok.
Aha - nieletnie dzieci ubezpieczonego podlegają pod to OC, a za jakieś 2 zł (chyba - nie pamiętam dokładnie) można wskazać w polisie dodatkową osobę, którą to OC będzie również obejmowało.
To taka oferta na wypadek jakby się komuś innemu uszkodziło drogi rower..
Pirx mężczyzna

Pirx
Miejscowość: Klucze
Dodane 02-01-2009 21:58 RE: ubezpieczenie rowerzysty
§ 13. Z odpowiedzialności PZU S.A. wyłączone są wszelkie choroby lub stany chorobowe, nawet takie, które występują nagle oraz następstwa nieszczęśliwych wypadków powstałych:
(...)
6)podczas uczestnictwa w rajdach i wyścigach o charakterze wyczynowym, wyczynowego uprawiania sportu, udziału w wyprawach rowerowych do miejsc charakteryzujących się ekstremalnymi warunkami klimatycznymi lub przyrodniczymi,
(...)

Czyli raczej kicha ten Bezpieczny Rowerzysta...
Edytowane przez Pirx dnia 02-01-2009 21:59
slawek mężczyzna

slawek
Miejscowość: Krakow
Dodane 03-01-2009 11:56 RE: ubezpieczenie rowerzysty
co do ubezpieczen bede wiedzial w poniedzialek co dokladnie hestia proponuje dla rowerzystow wiec dam znac.
Leslaw mężczyzna

Leslaw
Dodane 03-01-2009 14:59 RE: ubezpieczenie rowerzysty
Ja mam pakiet "bezpieczny rowerzysta" z PZU już drugi rok . Wykupilem sobie po tym jak rok temu przydzwoniłem na maratonie w samochód powodując w nim trochę szkód. W tym roku za mój złamany obojczyk dostałem odszkodowanie w wysokości 5% wysokości ubezpieczenia tj. 1000zł oraz 100% zwrot kosztów /jest górna granica tylko teraz nie pamiętam/ za zakupiony sprzęt rehabilitacyjny tj.600zł. Podstawowy warunek : nie podajecie ,że wypadek zdarzył się podczas zawodów rowerowych.
A tak po prawdzie zgodnie z regulaminami maratonów przecież tylko uczestniczymy w imprezach rekreacyjno-sportowych. tak
saint mężczyzna

Dodane 03-01-2009 15:18 RE: ubezpieczenie rowerzysty
my będziemy załatwiać ubezpieczenie, które bedzie normalnie dzialac tez na zawodach, jak beda szczegoly to dam znac
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 03-01-2009 17:27 RE: ubezpieczenie rowerzysty
Ja też jak Kasia czy Lesław posiadam "bezpiecznego rowerzystę" i jestem zadowolony! A jeśli chodzi o ubezpieczenie na zawody, to można takowe wykupić np. na 3 dni i kosztuje ok. 15zł, żeby nie przepłacać wykupując je na pół roku.

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

saint mężczyzna

Dodane 28-01-2009 07:29 RE: ubezpieczenie rowerzysty
jakby ktoś się chciał dołączyć tohttp://forumrowerowe.bikeholic…99,60.htm#46157

ubezpieczenie sportowe z składką między 50 a 70 zł. zależy jakie OC weżmiemy jeszcze. szczegóły na forum.
Skocz do Forum: