Czy komuś skradziono rower Orbea?

Autor Wiadomość
Miki mężczyzna

Miki
Miejscowość: Kraków
Dodane 24-02-2009 13:58 Czy komuś skradziono rower Orbea?
Dziś w południe widziałem w Krakowie na JP II kolesia na rowerze MTB, biało-pomarańczowa Orbea z czarnym SIDem, jakieś zintegrowane czarne korby i pedały ubijaki. Koleś w adidasach, dżinsach, kurtce skórzanej i kapturze, cały ochlapany, bo straszny syf jest na drogach, jechał niezbyt poradnie i miał lekko za wysoko siodełko. Czy komuś nie skradziono takiego roweru?
pwodka kobieta

Dodane 19-03-2009 11:32 RE: to mój rower !
http://forumrowerowe.bikeholic…owie-vt3002.htm

właśnie w tym dniu skradziono mi ten rower miedzy 9-14

pwodka@wp.pl
669-533-212
Miki mężczyzna

Miki
Dodane 19-03-2009 11:54 RE: Czy komuś skradziono rower Orbea?
Szkoda, że dopiero teraz to piszesz, bo pomimo moich szczerych chęci zapewne jest już za późno na odzyskanie sprzętu.
Diablista mężczyzna

Diablista
Miejscowość: Okolice Krakowa
Dodane 19-03-2009 12:04 RE: Czy komuś skradziono rower Orbea?
No tak, teraz pozostały raczej... Wyrazy współczucia...

Rower nigdy nie prześpi się z twoim najlepszym przyjacielem - bo sam nim jest.

erni mężczyzna

erni
Miejscowość: kraków
Dodane 20-03-2009 17:13 RE: Czy komuś skradziono rower Orbea?
Wyrazy wspólczucia. Wiem co czujesz, bo 2 lata temu też mi ukradli rowerek na pełnym xtr. Jestem ciekaw jak Ci go zwineli? (chodzi mi o to jak się w przyszłości można ustrzec przed złodziejami).
Mi ukradli z garażu, w bloku. Mam tam drzwi hormana, które można otworzyć w 30 sekund (robiąc otwór w drzwiach i zwalniając blokadę w zamku). A rowerek miałem przypięty zwykłym zapięciem rowerowym.
Po kradzieży, mojego rowerka już nie trzymam w garażu. Mam tam natomiast rowerk żony ale zainwestowałem w drugi zamek do drzwi, alarm z interwencją, oraz w łańcuch Abusa (chyba kosztował około 400zł), oraz mocowanie (2 kolana 2" z ocynku skręcone ze sobą i z króćcami zalane w środku betonem).
Może ktoś miał jakieś ciekawe lub mniej ciekawe przgody ze złodziejami.
Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 20-03-2009 18:58 RE: Czy komuś skradziono rower Orbea?

Może ktoś miał jakieś ciekawe lub mniej ciekawe przgody ze złodziejami.erni

Te mniej ciekawe to miał mój ojciec 3 razy ...

Dwa razy z piwnicy raz z wózkowni - według policji pomagał ktoś z sąsiadów bo zero śladu włamania na zamkach a goście (bo więcej niż 1) musieli kilka drzwi pokonywać i w sumie z 6 zamków i kłódek.

Za każdym razem ginęło kilka sztuk sąsiadów też - więc akcje planowane.

Najgorsze że ten ciul pewnie dalej mieszka w bloku ...:[

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Miki mężczyzna

Miki
Dodane 21-03-2009 14:02 RE: Czy komuś skradziono rower Orbea?
W poniedziałek idę na policję oglądać galerię mord. Niestety policjant powiedział mi, że jedyna szansa złapania złodzieja jest tylko wtedy, jeśli jest notowany i rozpoznam jego twarz. Coś czuję, że małe są szanse. :-( Moim zdaniem jest więcej opcji, ale one chyba przekraczają możliwości finansowo-logistyczne policji.
Skocz do Forum: